Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
13 Nisan 2016 Çarşamba - 12:12

Bakan Işık'dan Bosch Ziyareti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve heyeti, Bosch’un Endüstri 4.0 atılımını yerinde gözlemledi.

Bakan Işık dan Bosch Ziyareti

Endüstri 4.0 için tasarladığı projelerle Almanya’da ve dünyada öncü bir role soyunanBosch Grubu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan YardımcısıEnder Yorgancılar’ı Almanya Stuttgart'taki fabrika ve Ar-Ge Merkezinde ağırladı.Heyete,Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young da eşlik etti.
 
Bakan Işık ve Yorgancılar, beraberindeki heyetle birlikte, Bosch Grubu’nun Stuttgart’taki fabrika ve Ar-Ge Merkezinde Endüstri 4.0 ile ilgili çalışmaları bizzat inceleyerek bilgi aldı. Heyet, Türkiye’nin kaçırmaması gereken bu yeni sanayi devrimi için Bosch Grubu ile birlikte bir yol haritası belirlemek için harekete geçileceği mesajını verdi.
Bakan Işık: “Sanayi 4.0 konusunda Türkiye’nin rolünün en iyi noktada
olması için Bosch gibi önde gelen şirketlerle çalışıyoruz.”

 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “4. Sanayi Devrimiaslında yeni başlamadı. 3. Sanayi Devrimi'nden çok da bağımsız değil. 4. Sanayi Devrimi'nin en karakteristik özelliği, ne üretildiğinden ziyade nasıl üretildiği… Bu açıdan Sanayi 4.0 kavramı, son yıllarda bir proje olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye olarak biz de 'Bu noktada neredeyiz, bundan sonrası için ne yapmalıyız, özellikle Türkiye'de üretimi olan global şirketlerimizle daha yakın nasıl çalışırız ve global şirketlerimizin Türkiye'yi de bu oyunun içerisine sokması noktasında ne yapabiliriz?' diye çalışıyoruz. Bugün Almanya'da bununla ilgili temaslarda bulunuyoruz ki, şu anda Bosch'dayız.
Bosch bu konuda lider şirketlerden biri. Bosch aynı zamanda yüksek teknolojili üretimde de Türkiye'deki en iyi şirketler arasında. Dolayısıyla biz bu Sanayi 4.0 ile ilgili global oyunda; Türkiye'nin rolünün en iyi noktada olması için hem Türkiye'de faaliyet gösteren global şirketlerin bu noktada hangi rolü alacağını, hem de bu konuda hükümetimizin ve özel sektörümüzün ne yapması gerektiğine yönelik çok önemli bir çalışmayı bugün burada yürütüyoruz.”
 
Işık, bu dijital çağda ve Sanayi 4.0'da, Ar-Ge ile inovasyonun artık hayat tarzının temelini oluşturduğunu vurgulayarak, “Bu noktada özellikle yazılım ve donanım artık hayatın bir parçası haline geliyor. Sanayi 4.0 kavramında da diğer tüm teknolojik alanlarda da insan daha da merkeze oturuyor, ama düşük becerili insan gücünün önemi azalıyor; çok yüksek becerili, yüksek nitelik gerektiren insan gücüne olan talep artıyor. Burada da dijital eğitim bizim açımızdan son derece önemli. Bu konuda Türkiye'nin altyapısını geliştirmek, yüksek nitelikli insanların da Sanayi 4.0'a adapte olması için altyapıyı Ar-Ge ve inovasyonla hazırlamak durumundayız” diye konuştu.
 
Young: “Türkiye, Endüstri 4.0’ageçişte hızlı davranmalı…”
 
Almanya’nın Endüstri 4.0'a olan bağlılığını, dev şirketlerinden hızla büyüyen start-up girişimlerine kadar her alanda kanıtladığının altını çizen Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Grubun tecrübe ve uzmanlığını Türkiye’ye aktarmaya hazır olduğunu söyledi. Young, “Dünyanın önde gelen hizmet ve ürün tedarikçilerinden biri olarak, köklü geçmişimizden ve bugün sahip olduğumuz Ar-Ge donanımından güç alarak, Almanya’da ve tüm dünyada Endüstri 4.0 konusunda öncü bir role soyunduk. Endüstri 4.0' teknolojisi üretim sürecindeki birçok önemli detayı etkiliyor ve değiştirebiliyor. 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğimiz Türkiye, Euro bölgesi ve Ortadoğu için önemli bir konumda bulunuyor.
 
Türkiye’nin dünya sanayisinde standartlarını yükseltmesi ve uluslararası üretim ağının bir parçası olmaya devam etmesi için ‘Endüstri 4.0’ teknolojisine geçişi hızla tamamlaması gerekiyor. Bosch olarak bu geçiş sürecinde Türkiye için itici güç olmaya, bu alandaki deneyim ve uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız” dedi.
 
BoschGrubu, Türkiye’deki Endüstri 4.0 ve buna yönelik organizasyonel çalışmalara 2014 yılında Bursa’daki fabrikalarında başladı. Bosch Grubu, büyük önem verdiği Türkiye'de öncelikle üretim teknolojilerinde ‘Endüstri 4.0’ dönüşümünü sağlamaya odaklanacak.
 
Bosch’tan Endüstri 4.0 için iki yönlü strateji
 
Bosch Grubu, dünya genelindeki 250'den fazla tesisinde 100'ün üzerinde projeyi tamamlayarak Endüstri 4.0'ıbaşarılı bir şekilde uygulamaya aldı. Bir yandan ağa bağlı teknolojinin önde gelen savunucularından biri olan Bosch, diğer yandan müşterilerine bu alanda sensörler, sürücüler, çözüm paketlerine sahip yazılımlar ve hatta robot asistanlar gibi çok sayıda çözüm sunuyor.
 
Web tabanlı hizmetleri için kendi bulutu BoschIoTCloud’u devreye alan Bosch, şu anda beş milyondan fazla cihaz ve makineyi ağa bağlamış bulunuyor. Endüstri 4.0 uygulamalarıyla envanterde yüzde 30'a varan bir azalma, üretkenlikte de yüzde 10'a varan bir artış elde etmeyi başaran Bosch, 2020 yılı itibarıyla global üretiminde yıllık tasarrufu yüzlerce milyon dolara çıkartmayı hedefliyor.
 
Ağa bağlı dünyada hayatı kolaylaştıran teknolojiler
 
Stuttgart’taki pilot proje ile artık park yeri aramaya son verecek olan Bosch, bu yıl oto parklara sensörlerini yerleştirmeye başlayacak. Sensörlerden alından bilgiler BoschIoTbulut’a gönderiliyor ve boş park yerlerineyönelik her dakika güncellenen bir haritaya işleniyor. Bu bilgiler, bir uygulama aracılığıyla ve Stuttgart'ın ulaşım kurumu olan VVS'nin web sitesi aracılığıyla sürücülere sunuluyor.
 
Sorumlu sürücünün parası cebinde kalacak. Bosch teknolojisi CUU (merkezi kontrol ünitesi) sayesinde sürücünün aracını kullanma şekli, hızı, kurallara uyma gibi bilgileri Alman sigorta şirketine gidecek ve sürücüler prim indiriminden yararlanabilecek.
 
Bosch, her geçen gün araçların kişisel asistana dönüşümü konusunda önemli adımlar atıyor. Örneğin; bugün yoldayken evin ısısını kontrol edebiliyorken, birkaç yıl içinde araç ve akıllı ev iletişime geçerek fırında yemek ısıtabilecek veya randevu iptal olduğu anda araç güzergâhını değiştirerek bir sonraki randevuya gidebilecek.

 
Ford GT İçin Başvurular "FordGT.com" Adresinden
 
Allison'dan, Busworld'e Yeni Teknolojiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford GT İçin Başvurular "FordGT.com" Adresinden
Ford tamamen yenilenen süper spor otomobili Ford GT için başvuruları FordGT.com’da ...
GEFCO Türkiye’ye Yeni Genel Müdür
Dünyanın önde gelen sanayi ve otomotiv lojistiği şirketi GEFCO’nun Türkiye ...
Tırsan'a Taysad'dan Başarı Ödülü
38 yıldır aralıksız Türkiye’nin lider treyler üreticisi olan Tırsan, Taşıt ...
 
Oyak Renault'a Yeni Genel Müdür
1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle göreve başlayacak olan Tunç Başeğmez, Oyak ...
Yiğit Akü İki Fuarda da Fark Yarattı
Yiğit Akü, Automechanika ve Solarex fuarı ile fark yarattı. Yiğit Akü, ...
Volvo Trucks ile Dünyanın En Güçlü Adamı Birarada
Volvo Trucks ve dünyanın en güçlü adamı, oldukça ağır bir yük taşımacılığı ...
 
Türk Sürücüsünden Otonom Otomobillere Tam Destek
Cetelem Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve aralarında Türkiye’nin ...
Mutlu Akü’nün Yeni İnternet Sitesine İki Ödül Daha!
Türkiye akümülatör sektörünün lideri Mutlu Akü’nün yeni internet sitesi, ...
Allison, Arazi Serisi Şanzıman Modeli ile Bauma 2016’da
Allison, 55 ton kapasiteye sahip belden kırmalı damperli kamyonlar için ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newstreylersrctürkiyeKamyonsondakikafahrerdikkat haberler