Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Nisan 2020 Cuma - 12:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taşımacılık Sektörüne Yönelik Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin “Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma” konulu olağanüstü video konferans zirvesine katıldı. Küresel çapta bir sosyoekonomik krizle de karşı karşıya olunduğunu belirten Erdoğan, "Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle ulaştırma, gümrük, sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle olabilecek en pratik çözümleri hayata geçirmeliyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taşımacılık Sektörüne Yönelik Önemli Açıklamalarda Bulundu

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin “Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma” konulu olağanüstü video konferans zirvesinde taşımacılık sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin “Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma” konulu olağanüstü video konferans zirvesine katıldı.
Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an görünmez bir düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türk konseyini bu olağanüstü zirvesi korona virüs salgını ile mücadelemizde aramızdaki dayanışmayı perçinleyecektir. Türk dünyası olarak bu sıkıntılı süreçten de güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimiz Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

“Türkiye ile Azerbaycan ve Gürcistan demir yolunu Orta Asya’ya uzatabiliriz”

Dünyanın salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta bir sosyoekonomik krizle de karşı karşıya olduğunu söyleyen Erdoğan, "Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle ulaştırma, gümrük, sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle olabilecek en pratik çözümleri hayata geçirmeliyiz. Serbest açık ve kurallara dayalı bir anlayış çerçevesinde uluslararası ticaretin ve kargo taşımacılığının sürdürülmesi, tedarik zincirinin sürekliliği açısından hayatidir. Alacağımız ulusal tedbirlerin dünya sağlık örgütü tavsiyeleri ve dünya ticaret örgütü kuralları temelinde ticari işbirliğimizi adeta kollar mahiyette olması, dayanışmamızın gereğidir. Gelişmeler hazar geçişli orta koridorun güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu ulaştırma koridoruna temassız dış ticaret ve çok modlu taşımacılık sistemlerinin geliştirilmesini teminen somut adımlar atmak için işbirliğimizi yoğunlaştırmamız gerekiyor. Türkiye ile Azerbaycan ve Gürcistan arasında yük taşımacılığı için kullanılan demir yolu taşımacılığını Orta Asya’ya uzatabiliriz. Bakü-Tiflis-Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton yük taşınması için çalışma yapıyoruz. Kapanan kara yolu geçişleri nedeniyle Azerbaycan ve Kazakistan, Türk taşımacıları açsından önemli bir transit güzergah haline gelmiştir. Bu bağlamda konsey üyelerimizden geçiş belgesi kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum. Ro-ro hatlarındaki ücretlerde indirime gidilmesi, ihtiyaç duyulan ilave geçiş belgelerinin temini, geçiş ücretlerinin mütekabiliyet çerçevesinde kaldırılması özellikle önem arz ediyor. Malum salgının önlenmesi amacıyla yolcu taşımacılığına kısıtlamalar getirdik. Ancak karşı taraf izin verdiği sürece hiçbir kargo seferimizi aksatmadık. Bu çerçevede tüm dostlarımızın gerekli esnekliği göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

“Vize ve İkamet İzni İhlali Yapan Yabancılara Ceza Uygulamama Kararı Aldık
Salgının başladığı tarihten bu yana 64 ülkeden 25 binden fazla vatandaşının ülkeye dönüşlerini sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Sizlere de Türkiye’de bulunan vatandaşlarınızın tahliyeleri için gerekli kolaylıkları gösterdik. Vize ve ikamet izni ihlali yapan yabancılara tedbirler süresince cezai işlem uygulamama kararı aldık. Türk vatandaşlarının olabilecek tahliyeleri kapsamında sizlerin de benzer esneklikleri sağlayacağınıza inanıyorum" dedi.

KAYNAK:İHA

 
Korona virüse Karşı Alınan Ekonomik Tedbirler
 
Damperi Açık Kalan Kamyon 2 Tonluk Tabelayı Yıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korona virüse Karşı Alınan Ekonomik Tedbirler
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) korona virüse karşı alınan önlemleri açıkladı.
Büyükşehir’in Mobil Destek Ekipleri İş Başında
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs tedbirleri soncu evinden çıkamayan ...
Belediye Başkanı Karadağ Vatandaşlara Maske Dağıttı
Malatya'nın Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Turan Karadağ, maskesi olmayan ...
 
Uluslararası Tehlikeli Madde Taşımacılığı Gerçekleştiren Firmaların Dikkatine
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ...
İçişleri Bakanlığı'ndan Uluslararası Yük Taşımacılığına İlişkin Önemli Genelge
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi ...
Toplu Ulaşıma Salgın Düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, korona virüs (Covid-19) salgınına karşı verilen ...
 
Gürcistan’a Yapılacak Taşımalarda Yeni Uygulamalar
Ticaret Bakanlığı, Gürcistan'a yapılacak taşımalar için yeni uygulamaları açıkladı.
ZF 2019 Finansal Sonuçları: Yeni Siparişler ve Yüksek Yatırımlar ZF'yi Zorlu Piyasa Koşullarına Hazırlıyor
Friedrichshafen, Almanya ZF Friedrichshafen AG, 2019 yazında revize edilen ...
ASKİ Başkent’in Su Master Planı İçin İlk Adımı Attı
Aski Genel Müdürlüğü, Başkent’in 30 yıllık (2024-2054) su yönetiminde ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwbussondakikaşoförkamyoncu haberler dikkatnewstruck