Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Mart 2022 Salı - 15:38

Goodyear, 2021 Yılında İhracatını Artırdı

2020 yılında Türkiye’nin 71’inci, Türk otomotiv sektörünün ise 14’üncü en büyük ihracatçısı olan Goodyear, zorlu geçen 2021 yılında da ekonomi için katma değer yaratmaya devam ederek ihracatını 237 milyon ABD dolarına çıkardı. Goodyear, 2021 yılında üretimini ton bazında %25 artırırken, satış hacmini %4, net satış gelirlerini ise bir önceki yıla göre %45 oranında artırdı.

Goodyear, 2021 Yılında İhracatını Artırdı

TÜRKİYE’de 2021 yılında toplam otomobil üretimi, tedarik sorunları nedeniyle bir önceki yıla oranla %8 azalarak 782.835 adet düzeyinde gerçekleşti. Goodyear küçülen pazara rağmen orijinal ekipman lastiği ve pazarın en önemli tedarikçisi olduğu hafif ticari araç lastiği üretiminde satışlarını adet bazında %18 artırma başarısı gösterdi. 

2021 yılında pozitif bir ivmeyle başlayan Türkiye tüketici lastikleri yenileme pazarı, yılı da büyümeyle kapattı. Sektöre yeni bir boyut kazandıran Eagle Sport 4Seasons ve kendi sınıfının sigortalı tek lastiği olan EfficientGrip Cargo 2 başta olmak üzere yeni ürün lansmanları, yaz ve kış kampanyaları, lastik sigortası ve yol yardımı hizmetleri, yeni kazanılan perakende satış noktaları ve tüketicilerin lastik satın alma deneyimlerini risksiz hale getirmeyi hedefleyen “Sıfır Temas” uygulamaları, Goodyear’ı 2021 yılında Türkiye’de tüketici lastikleri sektöründe başarıya taşıdı. 

2021 yılında bir önceki yıla göre yatay bir seyir izleyen Türkiye ticari lastikler yenileme pazarında, Goodyear yeni filo kazanımları, ileri teknoloji hizmet çözümleri ve tüm Türkiye’de Goodyear standartlarında servis hizmeti veren TruckForce bayileri sayesinde yılı büyüme ile kapattı. Yıl içinde pazarın değişen ihtiyaçlarına yönelik uygulan kampanyalar da pazar payı artışında etkili oldu.

Goodyear Lastikleri Türkiye Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "İhracatımızı artırarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettik. Daralan otomotiv pazarına rağmen, Goodyear olarak faaliyetlerimiz ivmesini korudu. Yenileme pazarında da olumlu sektör trendlerinden faydalanmaya devam ettik. Tüketicilerin lastik yenileme talebi hızını korudu ve biz de bu pazarda güçlü sonuçlar elde ettik.”

Sarıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Taşımacılık sektörü rekor yük hacmine doğru ilerlerken, biz de Goodyear olarak en büyük ticari müşterilerimizin yüksek talebiyle karşılaştık. Bunun sonucunda, filo lastik hacminin pandemi öncesi seviyelerin oldukça üstünde olmasıyla, ticari faaliyetlerimiz 2021’de güçlü bir performans ortaya koydu.” 

 
Michelin Türkiye’de Yeni Atamalar
 
Shell de Rusya'dan Çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Michelin Türkiye’de Yeni Atamalar
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Michelin’in Türkiye’deki ...
Pirelli Türkiye, 150. Yıl Donanımlı İlk Tırını Karşıladı
Lastik devi Pirelli’nin global ölçekte 150. yıl kutlamaları kapsamında ...
Falken Yaz Lastikleri’ne, 2022 ADAC Lastik Aşınma Testi’nde Tam Not
Türkiye distribütörlüğünü AKO Grup’un yaptığı Falken AZENIS FK510 Premium Lastikleri, ADAC ...
 
Brisa, İklim Değişikliği ve Su Programında Türkiye’de, Tedarik İlişkileri Değerlemesinde Global Liderlik Seviyesinde
Brisa, uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi ...
Pirelli Yenilenen Scorpion Lastik Serisini Tanıttı: Yaz, Dört Mevsim ve Kış Lastikleri SUV’ların Özelliklerini Vurgulamak İçin Tasarlandı
Pirelli, dünyanın en popüler araç segmenti olacağı öngörülen SUV’lara ...
ERA Şampiyonası’nın Lastik Çözüm Ortağı; Goodyear Seçildi
ERA Şampiyonası resmi lastik çözüm ortaklığına Goodyear seçildi. Şampiyona, ...
 
Hankook Ces 2022'de, Geleceğe Yönelik Havasız İ-Flex Konsept Lastiğini Hyundai'nin Modüler Tak Ve Sür Platformu İle Birlikte Sergiledi
Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) Hankook, Hyundai Motor Company ile ...
Kış Lastiği Kanunu Ve Tebliği Yetersiz
Ülkemiz genelinde kış mevsimlerinde yaşanan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ...
Frenteknik Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Lök, 'Özel Otomobiller Kışın Trafik Güvenliği Açısından Zincirin En Zayıf Halkası'
Frenteknik Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Lök, 2017 yılından itibaren getirilen ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newstreyler haberler busşoförsrcfahrerKamyontürkiye