Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Hızlı Tren Eğitimleri Sürüyor

Hızlı Tren Eğitimleri Sürüyor

Makinistlerden sonra üst düzey yöneticiler ve teknik yetkililerin hızlı tren alanında eğitimleri 20-21 Nisan 2008 tarihlerinde yapıldı. Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü eğitim programına; Genel Müdür Süleyman Karaman, diğer üst düzey yöneticileri ile ayrıca ݝ.Ü.Mühendislik Fak.'den Prof. Dr. Sıddık YARMAN, Kırıkkale Ü. Mühendislik Fak.'den Prof. Dr. ݝlhan KOCAARSLAN, Gazi Ü. Mühendislik Fak.'den Prof. Dr. Mehmet EROݐLU, ݝTÜ İnşaat Fak.'den Doç. Dr. Zübeyde ÖZTÜRK, ݝTÜ İnşaat Fak.'den Doç. Dr. Kemal Selçuk ÖݐÜT katıldı.

Eğitim programında hızlı tren eğitimleri konusunda bilgi veren Genel Müdür Süleyman Karaman, Yüksek hızlı trenlerin işletilmeye başlanmasıyla birlikte, dünyada ulaşım alanında bir devrim yaşandığını, muasır ülkeler seviyesine çıkma hedefinde olan ülkemizin bu alanda hızlı bir ilerleme kaydettiğini ifade ederek şunları söyledi; ''Dünyada hızlı tren üretim teknolojisine sahip yedinci ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ülkemizde hızlı tren çalışmalarının başlamasıyla birlikte, aynı zamanda yüksek hızlı trenlerde görev alacak personelin seçimi ve eğitimi konularını da eş zamanlı başlattık. ݝlk aşamada makinist personelin seçim kriterlerini bir komisyonla belirledik. Bu kriterlere uygun en az 5 yıllık makinistlik deneyimi olan ve 35 yaşını doldurmamış 24 makinisti seçtik. “ dedi.

Avrupa Birliği kriterleri için Almanya, ݝtalya, Fransa, Japonya, ݝngiltere ve ݝspanya demiryolları eğitim programlarının incelenerek hızlı tren makinistlerine yönelik bir eğitim programı oluşturulduğunun altını çizen Karaman, seçilen 24 makinist ile birlikte altı mühendis ve altı eğiticinin, Almanya'da Die Bahn firmasında hızlı tren kullanımı konusunda, 350 kilometre hız yapan hızlı tren simülatörlerinde ve Frankfurt-Köln arasında çalışan hızlı trenlerde ilk eğitimlerini aldıklarını ifade etti.  Süleyman Karaman, şöyle devam etti: ''Hızlı trenler ݝspanya'dan alındığından, brövelendirmeye yönelik diğer makinist eğitimleri için ݝspanyol işletmesi kuruluşu ile sözleşme yapılmış olup, Haziran-Eylül 2008 dönemleri arasında makinistlerimizin ve 12 eğitimcimizin son eğitimleri ݝspanya'da verilecek.”

ݝlgili Dairelerdeki personelin eğitimlerinin Almanya'da gerçekleştirildiğini ifade eden Karaman; bu eğitim programlarına devam edileceğini, ‘‘Eğitim ݝhtiyaçları Analizi'' çalışması kapsamında bugüne kadar yapılan eğitimler ve bundan sonra yapılması gereken eğitimlerin ihtiyaç sırasına göre ortaya konulacağını vurgulayarak; “Gerekirse personelimizi yurtdışına göndererek, gerekirse yurtdışından uzmanları ülkemize getirerek bu eğitimlerimiz devam edecektir.” dedi.

 
Yolcu ve Eşya Taşımacılığında Yeni Ücret Tarifesi
 
MAN Her Yerde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonculkwdikkatbustürkiyekamyonumsondakikatreylerKamyon