Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
WE WANT TO BE THE BEST QUALITY, NOT THE BIGGEST

WE WANT TO BE THE BEST QUALITY, NOT THE BIGGEST

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
15 Eylül 2017 Cuma - 17:01

İzmirli Lojistikçilerden Kooperatiflere Çağrı

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren üye firmaların temsilcileri ile İzmir’de buluştu. 11 Eylül 2017 Pazartesi günü İzmir Hilton Otel’de gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının ardından UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve UTİKAD Genel Müdürü, üye firmaların temsilcileri ile lojistik sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

İzmirli Lojistikçilerden Kooperatiflere Çağrı

Türkiye çapında 444 üyesi ile lojistik sektörünün çatı sivil toplum kuruluşu olmayı sürdüren UTİKAD, Eylül ayında Egeli lojistikçiler ile bir araya geldi. İzmir Hilton Otel’de 11 Eylül 2017 Pazartesi günü gerçekleşen etkinlikte UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener detaylı bir sunum yaptı. UTİKAD’ın faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Emre Eldener, “Türk lojistik sektöründe öncelikle lojistik kültürünün oluşması ve gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın temelinde tabii ki lojistik eğitim yer alıyor. Bu önemli amacımıza emin adımlarla yürümek için UTİKAD olarak mesleki eğitimler ve kurum içi eğitimler düzenliyoruz. Bunun yanı sıra FIATA Diploma Eğitimi’ni Türkiye’de sadece biz veriyoruz” diye konuştu. Sektördeki gelişmelere de değinen Emre Eldener, “UTİKAD olarak sektöre dair tüm mecralarda yer alıyoruz” dedi.

Lojistik sektörüne yönelik devlet destekleri konusunda üyeleri bilgilendiren Eldener, hizmet ihracatında en büyük ikinci sektör olan lojistik sektörünün Turquality, Marka Destek programı, yurt dışı fuar ve ticaret heyeti destekleri, Kosgeb ve Eximbank destekleriyle desteklenmesinin sektörün yurt dışındaki rekabet gücünü artıracağını vurguladı. Bu çerçevede Ekim ayı başında FIATA Dünya Kongresi’ne bir ticaret heyeti olarak katılacak UTİKAD üyelerinin verimli iş birliği fırsatları yakalayacaklarını belirtti.

Sektörü ilgilendiren mevzuat çalışmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda öncelikli olarak Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı’na dair UTİKAD görüşlerini oluşturduklarını belirten Başkan Eldener, “Türk karayolu taşımacılık sektörünün daha verimli, daha modern ve daha rekabetçi konuma gelebilmesi ana amaçları doğrultusunda, ülkemizde taşımacılık faaliyetinde bulunan tüm firmaların liberal ekonomi dinamikleri çerçevesinde sektöre girişinin kısıtlanmadığı, yerli ve yabancı aktörlerle eşit ve adil şartlarda rekabet edebildiği, faaliyetlerinin uluslararası normlarda denetlenebildiği, ülke ekonomisinin gelişmesinde kendinden bekleneni verebildiği bir ortamın sağlanabilmesi için önerilerimizi Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne ilettik” diye konuştu.

Yeni Gümrük Kanunu Taslağı’na dair çalışmaları da anlatan Eldener, “Bakanlığa iletilen önerilerin başında ise Taşıma İşleri Organizatörü (TİO) kavramına yönelik oldu. Yeni Kanunda, taslakta yer almayan Taşıma İşleri Organizatörü’nün tanımının yapılarak kavram olarak yer almasını önerdik” dedi.

UTİKAD’ın Ticaretin Kolaylaştırması Kurulu’nda da aktif olarak yer aldığına değinen Eldener, “Bu kurulda sektörümüze yönelik ortak akıl ile yapılandırılan fikirlerimizi dile getirmeye devam ediyoruz. UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Rıdvan Haliloğlu, bu kurulda hem derneğimizi hem de sektörümüzü temsil ediyor. Bunun yanı sıra üyelerimizden birçok temsilci de kurul toplantılarına katılıyor” diye konuştu. Eldener, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi için Rıdvan Haliloğlu’na söz verdi. Haliloğlu, “Yapılan çok sayıdaki kurul çalışma toplantıları sonucunda ortaya çıkacak değerlendirmelerin sektörümüz açısından önemli adımlar atılmasını sağlayacağı görüşündeyiz” dedi.

Başkan Emre Eldener, sanayi 4.0’ın ve teknolojideki baş döndürücü gelişmelerin lojistik sektörüne etkilerini de değerlendirdi. Lojistik sektöründe iş yapış şekillerinin ve süreçlerin hızla değişeceğinin altını çizen Eldener. “Çok hızlı bir değişim süreci bizleri bekliyor. Bu akımı kaçırmak gibi bir lüksümüz yok. Dünyada iş yapış şekilleri değişiyor. Bizler de buna ayak uydurmak zorundayız” dedi.

LOJİSTİK MASTER PLANI MERAK UYANDIRIYOR

Eldener’in sunumunun ardından soru-cevap bölümünde UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve üye firma temsilcileri sektörün durumunu ve güncel gelişmeleri karşılıklı olarak değerlendirdi. Üye firma temsilcileri lojistik ve taşımacılık alanına yönelik yatırım planlarıyla ilgili sorular yönlendirdi. Bu çerçevede, Lojistik Master Planı Toplantısı’na sektörü temsilen katılan UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, “Türkiye Lojistik Master Planı 1. Çalıştayı 25 Temmuz 2017’de Ankara’da gerçekleştirildi. Danışman firma tarafından master plan çalışmasının ilk adımı olarak tamamlanan mevcut durum tespitini özetleyen üç sunum yapıldı. Öğleden sonraki oturum ise tüm katılımcıların farklı çalışma gruplarına bölünmesiyle bir çalıştay formatında yapıldı. Oluşturulan yedi grupta, belirlenen konular çerçevesinde öncelikli sorunlar belirlendi ve bunlara ilişkin çözüm önerileri getirildi. Bu çalıştayda ortaya konan sorunlar ve çözüm önerilerinin master plan çalışmalarına katkı sağlayacağına inanıyoruz. 2018 yılı sonuna dek tamamlanması beklenen lojistik master planının sektörün önünü görmesi ve kendi yatırım ve stratejik iş planlarını oluşturmasına büyük katkı sağlamasını umuyoruz” diye konuştu.

‘KAMYON KOOPERATİFLERİ ŞİRKETLEŞMELİ’

İzmirli üyelerin bir diğer gündem konusu ise İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden gerçekleştirdikleri hava ithalat yüklerinin havalimanından son varış noktalarına karayoluyla taşınmasında hizmet veren kamyon kooperatiflerinin lojistik maliyetlere olumsuz etkisiydi. Üyeler, kamyon kooperatiflerinin şirketleşmesi gerektiği önerisinde bulundu. Kooperatiflerin şirketleşerek piyasa düzeyinde birim maliyetler uygulamasının ülkenin toplam lojistik maliyetini azaltacağının altı çizildi. UTİKAD Yönetim Kurulu, üyelerinin sektörün her aktörünün çağdaş yöntemlerle verimli hizmetler vermesi gerektiği konusundaki değerlendirmelerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

İZMİR TİCARET ODASI’NA ZİYARET

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner İzmirlioğlu, Ekin Tırman ve Koral Karşılıklı ile UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve UTİKAD Kurumsal İletişim Müdürü Nilgün Küçükören Tahmaz, 12 Eylül Salı günü kendisi de bir lojistikçi olan İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak’ı makamında ziyaret etti. Ege Bölgesindeki güncel  gelişmelerin  değerlendirildiği  ziyarette,  önümüzdeki  dönemde  lojistik  sektörünü  bekleyen değişiklikler görüşüldü. UTİKAD Heyeti, İTO Meclis Başkanı Akdurak’a yaklaşan İzmir Ticaret Odası seçimleriyle ilgili olarak başarı dileklerini sundu.

DENİZ TİCARET ODASI’NDA GÜNDEM SEÇİMLERDİ

UTİKAD Heyeti’nin ikinci durağı ise İzmir Deniz Ticaret Odası oldu. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, İzmir DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç tarafından ağırlandı. UTİKAD Heyeti, yaklaşan Deniz Ticaret Odası seçimleri öncesi Öztürk ile fikir alışverişinde bulundu.

DENİZ TARİHİNE YOLCULUK

Kurum ziyaretlerinin ardından UTİKAD Yönetim Kurulu’nun son durağı Arkas Deniz Tarihi Merkezi oldu. Merkez Müdürü Betül Aksoy ve lojistik sektörünün duayen isimlerinden Piyer Kalemoni tarafından karşılanan heyet, gemi maketleri, tablolar, gemi eskilerinden oluşan muhteşem koleksiyonu ziyaret ederek deniz tarihine keyifli bir yolculuk yapma imkanı da yakaladı.

 
Alman Treyler Üreticilerinin Yeni Rotası Türkiye
 
Goodyear SoundComfort Kış Serisi ile Daha Sessiz Bir Performans!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul Servislerine Zam Yapıldı
Okul servisi ücretlerine İstanbul'da yüzde 12,7, Ankara'da yüzde 11, İzmir'de ...
Ulaştırma Bakanlığı'ndan Okul Servisi Açıklaması
Ulaştırma Denizcilik ev Haberleşme Bakanlığı okul servisleriyle ilgili açıklama yaptı.
Ağustosta Hafif Ticari Araç Pazarı Yüzde 1,37 Arttı
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) otomotiv ve hafif ticari araç pazarı ...
 
Köprü ve Otoyollarda Ücretsiz Geçiş 30 Ağustos'ta Başlıyor
Kurban Bayramı tati?li? nedeniyle otoyollar i?le 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati?h ...
TÜVTÜRK'ten Araç Sahiplerine Önemli Uyarı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda ...
Lastiklerinize Bayram Bakımını İhmal Etmeyin!
Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte şehirlerarası ...
 
Zorunlu Kış Lastiği Uygulamasında Yeni Düzenleme
Ülkemizde 5 yıldır uygulanan ve sadece ticari araçları kapsayan kış lastiği ...
Alper Kanca: Otomotiv sektörü Ar-Ge’de de lider
Ar-Ge merkezlerinde çalıştırılan tam zamanlı eşdeğer personel sayısının ...
3. Havalimanı İçin En Havalı Prodüksiyon
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, 3. Havalimanı’nın ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Seçimin Şifreleri
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
Kamyon
news
dikkat
kamyonum
şoför
haberler
src
kamyoncu