Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
20 Eylül 2022 Salı - 11:10

Karsan, e-ATA HYDROGEN’in Dünya Lansmanını Almanya’da Gerçekleştirdi!

Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Karsan, Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda hidrojen çağını başlattı. Sayısız başarılara imza attığı elektrikli ve otonom ürün ailesine hidrojen yakıtlı e-ATA HYDROGEN’i de ekleyen Karsan, elektrikli mobiliteyi başka bir boyuta taşıyor.

Karsan, e-ATA HYDROGEN’in  Dünya Lansmanını Almanya’da Gerçekleştirdi!

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonu ile hareket eden Karsan, yine öncü davranıp sürdürülebilir ulaşım konusunda bir adım daha atıyor. e-ATA HYDROGEN’in dünya lansmanını Almanya’da gerçekleştiren Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan olarak öncü rolümüzü bir kez daha gösterdik. Hidrojen yakıt teknolojisine adım atarak toplu ulaşımda yeni bir çağ başlatıyoruz. Son 5 yıl içinde 6 metre e-JEST, 8 metre elektrikli ve otonom e-ATAK ve 10-12-18 metre e-ATA’dan  sonra şimdi de hidrojenli 12 metre e-ATA aracımızı devreye aldık. Bu anlamda yine öncü davranıp ürün gamımızı genişleterek sürdürülebilir ulaşım konusunda bir adım daha attık. “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonumuz ile geleceğin elektrikli hidrojen yakıt hücreli aracımızı geliştirip, dünyaya tanıttık” dedi.

 

Türkiye’nin yerli üreticisi Karsan, sayısız başarılara imza attığı elektrikli ve otonom ürün ailesine hidrojen yakıtlı e-ATA HYDROGEN’i de ekledi. Yepyeni modelini 19 Eylül tarihinde IAA Transportation Fuarı’nda tüm dünyanın beğenisine sunan Karsan, böylece hidrojen çağını da başlatmış oldu. Yarım asrı aşkın tarihinin kilometre taşları arasındaki yerini şimdiden alan yeni model, elektrikli toplu ulaşıma yön veren markanın, geleceğin mobilite dünyasında üstlendiği öncü rolü ayrı bir boyuta taşıyacak. Bununla birlikte e-ATA HYDROGEN, Karsan’ın “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonunu tamamlayan adımlardan biri olacak.

 

“Sürdürülebilir ulaşım konusunda bir adım daha atıyoruz”

 

Karsan CEO’su Okan Baş yeni modellerinin dünya lansmanıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karsan olarak öncü rolümüzü bir kez daha gösterdik. Hidrojen yakıt teknolojisine adım atarak toplu ulaşımda yeni bir çağ başlatıyoruz. Son 5 yıl içinde 6 metre e-JEST, 8 metre elektrikli ve Otonom e-ATAK ve 10-12-18 metre e-ATA’dan sonra şimdi de hidrojenli 12 metre e-ATA aracımızı devreye aldık. Bu anlamda yine öncü davranıp ürün gamımızı genişleterek, sürdürülebilir ulaşım konusunda bir adım daha attık. “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonumuz ile geleceğin elektrikli hidrojen yakıt hücreli aracımızı geliştirip, dünyaya tanıttık. 400’den fazla elektrikli aracımızla başta Fransa, Romanya, Portekiz, Almanya olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanında yollardayız. Ve önümüzdeki yakın gelecekte Karsan elektrikli araçlarımızla hem Avrupa hem de Kuzey Amerika pazarlarında daha da büyüyeceğiz ” dedi. Baş, “Hidrojen yakıt hücreli araçlar toplu ulaşımda henüz çok yeni bir teknoloji. Avrupa’da şu anda şehir içi otobüs pazarının yüzde 2‘si hidrojen teknolojisine sahip. Fakat sürdürülebilir bir gelecek için batarya elektrikli araçlarda olduğu gibi, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçlar da toplu ulaşım pazarında önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. 2030 yılına gelindiğinde hidrojenli araçların, pazarın %15’ine hakim olacağını ve yıllık 2 bin adedin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Karsan olarak biz de, bu pazara hızlı giriş yaparak şehir içi ulaşımdaki hidrojenli dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

500 km’nin üzerinde menzil ile sınıfının en iyisi

 

Alçak tabanlı 12 metrelik e-ATA HYDROGEN, yüksek menzilden yüksek yolcu taşıma kapasitesine kadar birçok alanda operatörlerin ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor. Tavanda konumlanan 1.560 lt hacimli hafif komposit hidrojen tankına sahip e-ATA HYDROGEN, gerçek kullanım koşullarında yani araç yolcu ile doluyken ve dur kalk hat güzergahında 500 km’nin üstünde menzile kolaylıkla ulaşıyor. Hidrojenli otobüslerde 500 km’nin üstünde menzil ile e-ATA HYDROGEN, sınıfının en iyi menzilini sağlıyor.  İzin verilen azami yüklü ağırlık ve tercih edilen opsiyon özelliklerine bağlı olarak 95 yolcunun üstünü de rahatlıkla taşıyabilen e-ATA HYDROGEN, aynı zamanda sınıfının en iyi yolcu kapasitesini de sunuyor.

 

Tek dolum ile tüm gün kullanım performansı

 

e-ATA HYDROGEN, son teknoloji 70 kW güce sahip yakıt hücresi kullanıyor. Ayrıca araçta yardımcı güç kaynağı olarak konumlanan uzun kullanım ömrüne sahip 30 kWh kapasiteli LTO bataryası ise zorlu yol koşullarında elektrik motora daha fazla güç sağlarken, acil durumlar için ise ilave menzil sunuyor. e-ATA HYDROGEN, elektrikli ürün gamının son üyeleri e-ATA 10-12-18’de de kullanılan yüksek performanslı ZF elektrik portal aks ile 250 kW güç ve 22.000 Nm torku kolaylıkla üretebiliyor. 7 dakikadan daha az bir sürede hidrojen dolumu gerçekleştirilebilen 12 metrelik e-ATA HYDROGEN, gün içerisinde tekrar dolum yapılmasına gerek kalmadan tüm gün hizmet verebiliyor.

 

Sınıfında fark yaratan teknolojiler

 

12 metrelik e-ATA HYDROGEN, çevreci karbondioksitli kliması ile %100 sıfır emisyonlu iklimlendirme sistemine sahip. Bununla birlikte e-ATA HYDROGEN’de  ayna kamera teknolojisi, ön çarpışma uyarı, şerit takip uyarı, kör nokta uyarı, hız sınırı göstergesi algılama gibi ileri seviye sürücü destek sistemleri ve diğer teknolojik özellikler de opsiyon olarak seçilebiliyor.

 

e-ATA HYDROGEN, yüksek basınca dayanıklı tankları, acil durumda gazın tahliye edilmesine olanak sağlayan valfleri ve sistemi otomatik olarak kapatan yüksek hassasiyetli sensörleri sayesinde de sürücü ve yolculara güvenli seyahat deneyimi sunuyor.

 

e-ATA 12 HYDROGEN’nin tamamen alçak tabanlı olması, esnek oturma düzeni seçenekleri, farklı kapı türü opsiyonları ve Alman toplu ulaşım standartları olan VDV regülasyonlarına uygun sürücü kokpiti ile de rakiplerinden bir adım önde olmayı başarıyor.

 
Otokar’ın Elektrikli Otobüsleri Almanya'da İki Ayrı Fuarda Görülebilecek
 
Thermo Kıng, IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda Advancer Serisi’nin 3 Yeni Modelini Tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otokar’ın Elektrikli Otobüsleri Almanya'da İki Ayrı Fuarda Görülebilecek
Türkiye'nin lider otobüs üreticisi Otokar, elektrikli otobüslerini dünyanın ...
Mercedes-Benz Türk, Otobüs Kaptanlarıyla Ankara'da Bir Araya Geldi
• Mercedes-Benz Türk, Ankara AŞTİ Otogarı’nda otobüs kaptanları için özel ...
Scania IAA 2022'de Hayata Geçirilen Vizyoner Çözümlerini Sergiledi
Dünyanın en büyük ağır ticari araç markalarından Scania, Almanya’nın Hannover ...
 
Ford Otosan, Türkiye’nin Elektrik Dönüşümüne İlklerle Damgasını Vurmaya Devam Ediyor: Yüzde 100 Elektrikli Kamyonunu Hannover’de Tanıttı
Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, Ford E-Transit ve E-Transit ...
Mercedes-Benz Türk, Conecto Hybrid ile Şehir İçi Ulaşımda Hibrit Dönemini Başlattı
Mercedes-Benz Türk, şehir içi otobüs sektörünün en yeni oyuncusu Mercedes-Benz ...
MAN TGX Individual Lion S, Kabiniyle Birinci!
MAN TGX Individual Lion S, FERNFAHRER dergisinin güncel kabin karşılaştırma testinde birinci oldu.
 
Anadolu Isuzu, Yerli ve Çevreci Birçok Modelini İlk Kez Hannover Fuarı’nda Tanıtacak
Anadolu Isuzu, 20-25 Eylül 2022 tarihlerinde Almanya’nın Hannover şehrinde ...
Yeni Tam Elektrikli E-Transit Custom ile Ticaretin Geleceği Değişiyor
Ford Avrupa tarafından Londra’da gerçekleştirilen global basın toplantısında ...
Mercedes-Benz, Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu
Uzun yıllardır spora verdiği desteği sürdüren Mercedes-Benz, Türkiye Voleybol ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikadikkat haberler fahrerlkwşoförkamyonumtürkiyebus