Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Ekim 2017 Perşembe - 15:07

MTV Zammı En Kısa Sürede Açıklanacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yüzde 40'lik zamma ilişkin düzenlemenin en kısa süre içerisinde açıklanacağını söyledi. 

MTV Zammı En Kısa Sürede Açıklanacak

Şimşek, NTV'de katıldığı bir programda ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Şimşek'in açıklamaları şöyle: "İnanıyorum ki kısa süre içerisinde nasıl bir düzenleme olacak bu açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımız Milli Savunma Bakanlığına aktarılacak terörle mücadele için muhtemelen 17-18 milyar liralık ilave bir harcama yapacak. İki seçeneğimiz var ya daha çok borçlanacağız biz bir tercih yaptık kamu ilave harcamalarını sağlıklı vergi gelirleriyle yapalım dedik."

Gelir artırıcı kalemler başlığında yeni orta vadeli programla gündeme gelen önemli bir adım var; altın tahvili. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan da vatandaşlara çağrıyla altın tahvilinin önemine dikkat çekti. Nasıl bir tespitle altın tahvili uygulaması geliştirildi ve ne bekliyorsunuz?

İlgi yoğun. İlk gün yaklaşık 15 milyon lira civarında talep geldi. Ülkemizde çok ciddi bir atıl tasarruf var. Bankacılık sisteminde olmadığı için bu kasada evde köşede bir yerde duruyor. Türkiye gidiyor dışarıdan borçlanıyor.

Ne kadardır toplam rakam?

2 bin 200 ton civarı o da yaklaşık 100 milyar dolar civarında atıl muhtemelen çok daha fazladır. Altını da sisteme sokmamız lazım. Gelin diyoruz devletin güvencesinde hazine garanti verecek altınlarınızı Ziraat Bankası'na götüreceksiniz bakacaklar değeri ne onu teslim edeceksiniz faiz istemiyorsanız altına dayalı kira sertifikası faiz konusunda hassasiyetiniz yoksa altına dayalı tahvil vereceğiz. Yüzde 2.4 reel getirisi var. Devlet onun üzerine size ilave yüzde 2.5'a yakın getiri verecek. Altınınıza ihtiyacınız oldu lütfen altımını geri istiyorum dersiniz. Orada ufak tefek masraf olacak ama muhatabımız devlet. Tasarruf havuzumuz büyüyecek. Faizi düşürmenin başka yolu yok. Bizim tasarruf imkanlarımızı büyütmemiz lazım. Tasarrufları artırmamız lazım. Dışarıdan tasarrufları kalıcı olarak Türkiye'ye çekmek lazım. Sıcak para bugün gelir yarın gider. Cumhurbaşkanımız haklı olarak 'Faizler yüksek' diyor. Çünkü bizim fon talebimiz yüksek.

Bireysel emeklilikte (BES) değişiklik çalışmalarını önceki yayınlarımızda konuştuk. Netleşen bir düzenleme var mı bireysel emeklilikte yenilik anlamında?

2 temel unsuru var biri gönüllü diğeri otomatik katılım. İlave düzenlemeler otomatik katılıma ilişkin. Rakamlar kötü değil. Gönüllü BES'te 6 milyonun üzerinde katılım var. Otomatik katılım 3 milyonun üzerine çıktı. Sistem 2013'te şaha kalktı.

Torba yasa tasarısında Merkez Bankası'yla ilgili düzenlemeler de var. Merkez Bankası, gerçek ve tüzel kişilerden bilgi isteme yetkisiyle donatılıyor. Gerekçesinde, bankalar ve mali kuruluşların yanısıra reel sektörden de bilgi toplama ihtiyacına değiniliyor. Neden yapılıyor bu düzenleme, ne sağlayacak?

Türkiye'nin şu anda karşı karşıya olduğu en büyük kırılganlık konusu finans dışı şirketlerimin açık döviz pozisyonuydu. Şirketlerimiz bu kaynağı getirirken senin gelirin lira sen lira borçlan. Öyle şirketler var ki hiç ticarete konu olmayan alanlarda yatırım yapmak için dışarıdan borçlanıyor. Kur riskine karşı gideceksin kendini korumaya alacaksın.

Kaynak: NTV

 
Yeni Mağazası Malatya'da Açıldı
 
Mercedes-Benz'den Ekim Ayına Özel Fırsatlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Mağazası Malatya'da Açıldı
Brisa, yenilikçi hızlı araç bakım ve servis zinciri Otopratik’in yeni ...
'Şehirlerarası Otobüslere FSM’den Geçiş Hakkı Tekrar Verilmeli'
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, şehirlerarası ...
İnşaat ve Hazır Beton Sektörlerini İzmir’de Buluşturacak
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım A.Ş. tarafından ...
 
OTONOMİ'deki Esnaf ve Çalışanlara Yangın Eğitimi Verildi
Otonomi esnaf ve çalışanlarına verilen eğitimde yangınla mücadelenin temel ...
Türkiye Otomobil Vergisinde Dünya Şampiyonu
Türkiye, otomobilden alınan vergi oranında bugüne dek gerisinde yer aldığı ...
Schmitz Cargobull Adapazarı Fabrikası Açıldı
Dünya’nın önde gelen treyler üreticisi Alman Schmitz Cargobull, Sakarya’da ...
 
Türkiye'nin İlk Yerli İş Makineleri Fuarı açıldı
Türkiye’nin  ilk ve tamamı yerli iş ve inşaat makineleri üreticisi firmaların ...
Doğu Anadolu Bölgesi İçin Kar Uyarısı
Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde karla karışık ...
Almanya'da 40 Milyon AGM Akü Üretti
Dünyanın lider otomotiv akü üreticisi Johnson Controls, bir üretim rekoru ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyonumşoför haberler kamyoncusondakikatürkiyenewsdikkat