Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Nisan 2022 Perşembe - 12:29

Mercedes Benz Türk’ten, Adblue Sistem Laboratuvarı ile Çevreci Yatırım

Mercedes Benz Türk, AdBlue® Sistem Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Yasaların izin verdiği emisyon değerlerinin sağlanması amacıyla testlerin gerçekleştirileceği laboratuvarda, AdBlue® sisteminin diğer tüm kullanım şartlarının testleri de yapılacak.

Mercedes Benz Türk’ten, Adblue Sistem Laboratuvarı ile Çevreci Yatırım

Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak ve zararlı atık miktarını azaltmak için kendini sürekli yenileyen Mercedes-Benz Türk, bu amaç doğrultusunda AdBlue® Sistem Laboratuvarı kurulumunu gerçekleştirerek AR-GE yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Açılışı yapılan AdBlue® Sistem Laboratuvarı ile şirket, tüm dünyada üretilen Mercedes-Benz kamyonları için yasal zorunluluk ve fonksiyon testlerini gerçekleştirecek.

Ürettiği araçların en üstün teknoloji, konfor ve güvenliğe sahip olması kadar çevreci olmasına da önem veren Mercedes Benz Türk, AdBlue® Sistem Laboratuvarı ile bu konuda önemli bir yatırımı daha devreye almış oldu. Yasaların araçlara izin verdiği emisyon değerlerinin sağlanması için testlerin gerçekleştirileceği laboratuvarda, AdBlue® sisteminin diğer tüm kullanım şartlarının testleri de yapılacak.

Daimler Truck ve Mercedes-Benz Türk, inşası 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan AdBlue® Sistem Laboratuvarı için yaklaşık 400 bin Euro tutarında yatırım yaptı. İklimlendirme kabini, titreşim tezgahı, kabin ısıtma ve ölçüm cihazları gibi donanımların yer aldığı AdBlue® Sistem Laboratuvarı’nda, ayrıca frigo üstyapılı test kamyonu da bulunuyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel konu hakkında şunları söyledi: “Mercedes-Benz Türk AR-GE ekibi olarak, değişen müşteri taleplerine ve yasal mevzuatlara en hızlı şekilde cevap verebilmek adına çalışmalar yapıyor ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda son olarak AdBlue® Sistem Laboratuvarı yatırımımızı gerçekleştirdik. Laboratuvarımızda dizel araçların emisyon değerlerinin sağlanması için gerekli tüm testleri yapabileceğiz.”

Mercedes-Benz Türk, yasal mevzuatlara uyum konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor

Değişen müşteri taleplerine ve yasal mevzuatlara en hızlı şekilde cevap verebilmek adına sürekli çalışmalar ve yatırımlar yapan Mercedes-Benz Türk, 2026 yılında kanuni bir zorunluluk olacak EuroVII emisyon değerlerinin sağlanması için yoğun çalışmalar yürütüyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında tüm Mercedes-Benz kamyonları için geliştirmeler yapan Mercedes-Benz Türk AR-GE ekibi, FUSO, DTNA, BharatBenz ve EvoBus AR-GE birimlerine danışmanlık da yapıyor.

Mercedes-Benz Türk AR-GE ekibi, EuroVII kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ile AdBlue® sisteminin daha düşük sıcaklıklarda ve daha kısa sürelerde dozajlama yapmaya hazır olmasını sağlamayı hedefliyor. EuroVII çerçevesinde emisyon seviyeleri kanunen aşağı çekileceği için dozajlanan AdBlue® miktarının seçici katalitik indirgeme sistemi (SCR) ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Mercedes-Benz Türk, yaptığı tüm AR-GE çalışmalarını da bu gerekliliklere göre yürütüyor.

Kanunen belli bir emisyon değerine sahip olması gereken dizel araçlarda bulunan SCR sisteminin çalışması için öncesinde AdBlue® dozajlama yapılması gerekiyor. BlueTEC teknolojisinin çalışma prensiplerine göre, gerekli miktarda AdBlue®’nun doğru zamanda SCR sistemine gönderilmesi gerekiyor. AdBlue® sistemi ile zehirli azot oksit gazları, üre çözeltisi sayesinde egzoz çıkışında azot gazı ve su buharına dönüşerek çevreye zararsız hale geliyor.

Türkiye’deki çalışmalarıyla dünyaya da mühendislik ihraç eden Mercedes-Benz Türk, Çin pazarı için yürüttüğü bir projenin yanı sıra Brezilya için geliştirilen bir projedeki araçlar için de yerel AR-GE ekibine know-how desteği veriyor. Ayrıca, Mercedes-Benz Türk AR-GE ekibinin bu yıl içinde imalat aşamasına geçecek yeni motor projesi kapsamında geliştirdiği AdBlue® tankları da Mercedes-Benz marka araçlarda kullanılacak.

 
Sintek Lojistik CEO’su Oğuz Büte, Şanghay’daki Kapanma Konteyner Krizine Neden Olabilir
 
Avusturya’da İlkbahar ve Yaz Mevsimine İlişkin Sürüş Yasakları Açıklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND Dijitalleşme Çalışma Grubu Toplantısına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TOBB Yetkilileri Katıldı
UND, üyesi olan 87 firmadan 117 kişinin kayıtlı olduğu UND Dijitalleşme ...
Karsan, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde!
“Mobilitenin geleceğinde bir adım önde” vizyonu doğrultusunda hareket ...
Macaristan'da Uygulanacak Sürüş Yasakları!
UND, Macaristan’da Paskalya tatili nedeni ile 14-16 ve 18 Nisan tarihlerinde ...
 
Dinçer Lojistik Hackathon Başlıyor
Dinçer Lojistik’in, sektörün geleceğini belirleyecek yeni akıllı teknolojilerin ...
Cobot’lar Otomotiv ve OEM Sektöründe Yaygınlaşıyor
Üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle oluşan kriz ortamında, kesintisiz ...
Dünya Ticaret Örgütü Büyüme Tahminlerini Düşürdü
Dünya Ticaret Örgütü Ukrayna savaşı ve Çin'de tekrar kapanmalara neden ...
 
CHEP, Otomotiv Tedarik Zincirinde Ekonomik Çözümler Sunuyor: Atık Oluşumunu ve Boşa Kat Edilen Mesafeleri Ortadan Kaldırıyor
Otomotiv endüstrisi, daha verimli ve sürdürülebilir elektrikli araçlar ...
ABB’nin Elektrikli Otobüslerine Başkentlilerden Tam Not
Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkent ulaşımında konforu ve güvenliği ...
BORUSAN CAT Azerbaycan Ülke Lideri Görevine Ömer Emre Demirkale Atandı
“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye'nin yanı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumkamyoncutruckbus haberler lkwKamyonfahrersrc