Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Aralık 2015 Pazartesi - 10:34

Rusya endişesi

Sigortacılar, bir taraftan sınırlarda bekletilen TIR’lardaki sigortalı malların zarar görmesinden, diğer taraftan da kriz nedeniyle sigorta potansiyelinin düşmesinden de korkuyorlar.

Rusya endişesi

RUSYA ile giderek derinleşen kriz, sigortacıları da endişelendirmeye başladı. Rusya’nın, başta yaş meyve sebze olmak üzere Türkiye’den giden birçok ürüne ambargo uygulaması, TIR’ların sınırlarda bekletilmesi nedeniyle oluşacak zarar, nakliye ve mal sigortaları açısından sigorta şirketlerini korkutuyor. Sadece nakliyat sigortaları değil, turizmde yaşanacak kaybın da sigortayı ciddi etkilemesi bekleniyor. Öte yandan, Rusya ile yaşanan kriz, politik risklerin sigortalanması tartışmasını da beraberinde getirdi.

HANGİ SİGORTALAR VAR





Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle sınırda bekletilen kamyonlardaki malların bozulmasının söz konusu olduğunu ifade ederek, malların zamanında teslim edilememesinin de kayıplara yol açacağını kaydetti. Rusya’ya sevk edilen mallar ile ilgili olarak iki ayrı yönden koruma sağlandığına değinen Gülen, “Malların taşıma sırasında zarar görmesi halinde yük sigortası bu zararı öder. Taşıyıcı sorumluluk sigortası ise bu zarardan sorumlu olması ihtimalinde de taşıyıcının tazminat ödeme yükünü üstlenir” dedi. 

Uğur Gülen, bozulan mallar için sigortanın ödeme yapıp yapmayacağının ise sözleşme hükümlerine bakılarak belirleneceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer sözleşme, Rusya’nın, Türkiye’den gelen araçları sokmamasından kaynaklanan zararları teminat dışında bırakmıyorsa, bu zararların karşılanması gerekir. Ancak, bu bağlamda bazı ispat sorunlarının yaşanması da kaçınılmaz. Rusya’ya hiç girememiş veya zamanında giriş yapamamış taşıyıcıların, ortaya çıkan zarardan sorumlu olup olmayacakları ve sorumluluk sigortalarının ödeme yapıp yapmayacağı ise poliçe hükümlerinin değerlendirilmesi ile belirlenecek.”

HASAR ÖDENİR Mİ?

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Rusya ile ticaret hacmine bağlı toplam ekonomik riskin de büyük olduğunu söyledi. Şu an için en önemli risklerin politik ve finansal riskler olarak göründüğünü belirten Ülken, “Genel olarak bu konuda teminat talep eden sigortalı sayısının yüksek olmaması ve sigortalama şartlarının ağır olması nedenleriyle, sigorta şirketleri açısından riskin çok yüksek olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Musa Ülken, “Rusya ile kriz sonrası hiç hasar ödemesi yaptınız mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Henüz Rusya’nın ilan ettiği önlemler nedeniyle ödenen bir hasar yok.”

İş azalacak, tahsilatta sıkıntı olacak

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Rusya ile yaşanan krizin başta ihracat ve turizm gelirleri olmak üzere ekonomiyi etkileyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Sigorta sektörü de dolaylı olarak bu etkiden payını alacak. Ekonomik faaliyetlerin tümünün sigorta destekli olarak sürdürüldüğü dünyamızda, gerçekleşmeyen ticaret aynı zamanda gerçekleşmeyen sigorta demektir. Yapılmayan sigorta ise, sigorta sektörünün iş kaybetmesi anlamını taşır. Öte yandan, doğrudan etkilenen turizm sektöründe de sigortacıların hem iş azalması hem de mevcut işlerin karşılığının tahsil edilmesinde sorun yaşamaları söz konusu olabilecek.”

Politik risk sigortası gerekir

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Rusya’ya gönderilen malların sigortaları hakkında şu açıklamaları yaptı: “Rusya’ya yapılan sevkiyatlara konu mallara emtia taşıma sigortası yaptırılmış olsa dahi bu poliçelerin; normalde malın siyasi, ekonomik, politik sebeplerle reddi; gümrükte bekletilmesi gibi nedenler sonucu bozulmasını, geri gönderme masraflarını veya reddi nedeniyle karşılaşılan finansal zararları karşılamaz. Bu tür olaylar politik riskler kapsamında sigortalanabilir. Ancak bu tür risklerin sevkiyat bazında tek başına sigortalanması zordur.” (Hürriyet)

 
VW Golf’ün açık ara lider olduğu sınıfta yeni Astra ve yeni Megane ile 2016’da rekabetin kızışması bekleniyor.
 
Habur Sınır Kapısı İkinci Bir Emre Kadar Giriş Çıkışlara Kapatılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VW Golf’ün açık ara lider olduğu sınıfta yeni Astra ve yeni Megane ile 2016’da rekabetin kızışması bekleniyor.
Türkiye’de otomobil satışlarının yüzde 52’sini oluşturan ‘orta’ yani C ...
Aracı El Freni Çekili Şekilde Park Etmek Maddi Zarara Yol Açıyor
Yozgat'ta oto tamircileri, geceleri araç park ederken el frenini çekili ...
Gökyüzü Efsanesi Jumbo Jetlerin Sonu Geliyor
Havacılık dünyasının efsane uçaklarından, ABD başkanlarının da kullandığı ...
 
Sıfır otomobillerdeki kampanyalar ikinci eli vurdu
Türk otomotiv pazarında faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı firmaların, ...
14 Aralık 2015 yurtta hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Mardin, Şırnak, ...
Victoria Secret Melekleri, Yeni Katılan Melekler İle Hayran Bıraktı
YENİ MELEKLERİYLE VICTORIA SECRET
 
YHT'lerde kış tarifesi başlıyor
Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul Yüksek ...
Hangi yollar trafiğe kapalı?
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları ...
Ruslarda Yedek Parça Korkusu Başladı
Türk mallarına boykot uygulayan Rusya'da alarm zilleri çalmaya başladı. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bustürkiyekamyonumşoförfahrertreylernewsKamyonsondakika