Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Mart 2022 Salı - 16:06

Sınırları Aşan Kadınların İlham Verici Hikayeleri Aras Kargo Kadın Çalışanlarıyla Buluştu

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo’nun kadın çalışanları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için gerçekleştirilen özel buluşmayla bir araya gelerek iş yaşamında ve toplumsal hayatta eşit ve adil bir dünya mesajını hep birlikte verdiler. “Sınırları aşan kadınların ilham verici hikayelerini kendi hikayelerimize katıyoruz” ana mesajıyla, Aras Kargo’nun İkitelli Transfer Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Gazeteci-Yazar Elif Ergu’nun katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Sınırları Aşan Kadınların İlham Verici Hikayeleri Aras Kargo Kadın Çalışanlarıyla Buluştu

Bütünsel sürdürülebilirlik bakış açısını yönetişim, ekonomi, çevre ve sosyal başlıklarında ele alan Aras Kargo’nun sosyal alanındaki hedeflerinden biri de “toplumsal cinsiyet eşitliği”olarak belirlendi. Bu amaçla çok sayıda proje yürüten Aras Kargo, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 8 Mart’ta, bu alandaki sorumluluğuna binlerce kadın çalışanına dokunarak vurgu yaptı. İstihdamın yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında verilen uluslararası taahhütler ile kadınların eşit ve adil çalışma koşulları için farkındalık yaratan Aras Kargo, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Kadınları Güçlendirme Prensipleri’ni imzalayan ilk kargo şirketi olmuştu.

Aras Kargo’nun sözlüğünde cinsiyet çağrıştıran ayrımlar yer almıyor

Aras Kargo, geleneksel işlerden sayılan ve erkek çalışan yoğunluğu olan kargo sektöründe daha dengeli cinsiyet dağılımını öne çıkaran insan kaynakları uygulamalarını hayata geçiriyor. Aras Kargo İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Selda Özacar, “Aras Kargo olarak kadınların iş dünyasında hem sayısal hem de iş, kariyer ve ilerleme fırsatları bağlamında koşullarımızı daha dengeli hale getirmek amacıyla şirket içinden ekosistemimize yayılan bir yaklaşımla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Halihazırda toplam çalışan sayımızın yüzde 15’i kadın çalışanlarımızdan oluşuyor. Genel Müdürlük çalışanlarının yüzde 50’si, bilgi teknolojileri ekiplerimizin ise yüzde 30’unu kadınlar oluşturuyor. Kadın yönetici oranımız ise yüzde 26. Birleşmiş Milletler Kadınları Güçlendirme Prensipleri’ni imzalayan ilk kargo şirketi olduk ve kadın çalışan sayımızı artırmak üzere radikal bazı kararlar aldık. Bununla birlikte geleneksel iş grupları olarak algılanan erkek ağırlığının yoğun olduğu pek çok birimde ve görevde kadın çalışanlarımızın görev almasını sağlıyoruz. Aras Kargo’da üst yönetimden motor kuryeliğe kadar her seviyede ve her birimde kadın çalışanlar bulunuyor. Bölge müdürlüklerindeki yöneticilerimizin hedeflerine bu sorumluluğu bir hedef olarak ilave ettik. Kadın çalışanları iş hayatında desteklemek amacıyla, iş-özel yaşam dengesi sorumluluklarını bir nebze olsun rahatlatacak uygulamalar hayata geçirdik. Annelere esnek çalışma saati uygulaması getirdik. Bebekler bir yaşına gelinceye kadar her gün iki saat süt izni, bir-üç yaş arası her gün bir saat bebek bakım izni ve üç yaşına kadar cumartesi izin verdik. Okulun ilk ve son günü ile aşı günlerinde izin uygulaması getirdik.

Hijyenik emzirme odaları tahsis ettik. BM’de söz vermemizin ardından kadınlara yönelik yürüttüğümüz tüm bu uygulama ve iyileştirme çalışmaları ile de kadın çalışan sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. Ayrıca, çalışanlar ve yöneticiler genelinde cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla ‘Cinsiyet Eşitliği, Dengesi ve Bilinçsiz Önyargılarımız’ başlıklı bir gelişim programının yanı sıra bu alanda farkındalığı artırıcı iletişim çalışmaları da yürütüyoruz.” dedi.

“Sınırları Aşan Kadınlar” ilham verdi

Aras Kargo kadın çalışanları için düzenlenen özel organizasyonda Gazeteci-Yazar Elif Ergu’nun da katılımıyla Sınırları Aşan Kadınlar adlı kitabı üzerine bir söyleşi de gerçekleştirildi. Ayrıca "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" ve "Mesleğin Cinsiyeti Yoktur" konularına da değinildi.

 

 
Mazottaki Fiyat Artışları Navluna Yansırsa, İki Liralık Ekmek Dört Lira Olacaktır
 
Cag Logistics, 8 Mart’ta Bir Kez Daha Lojistik İşi Kadınlara Göredir Diyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mazottaki Fiyat Artışları Navluna Yansırsa, İki Liralık Ekmek Dört Lira Olacaktır
Akaryakıtta ÖTV ve KDV kaldırılabilir mi?
Mercedes-Benz Türk’ten Kadınların İş Hayatına Aktif Katılımı İçin Önemli Çalışmalar
Mercedes-Benz Türk, işe alımdan kariyer fırsatlarına kadar her alanda ...
KADIN
Ne çok laf söylenir kadın için… Ne şiirler yazılır… Ne ağıtlar yakılır… Ne şarkılar ne türküler…
 
Kadın Şoförler Kendilerini Güvende Hissediyor mu!
Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Women in Trucking (WIT) tarafından ...
Benzin Ve Motorine Yine Zam
Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 57 kuruş, motorine ...
Savaş 'Çip Krizi' Etkisi Yapabilir
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının, Türkiye otomotiv sektörünü ...
 
Petrol Fiyatları Uçuşa Geçti: Zam Kapıda!
ABD'nin Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamayı planladıklarını duyurmasından ...
Anadolu Isuzu 2021 Yılında Da Yüksek Performansı İle Yurt İçi ve Yurt Dışı Pazarlardaki Güçlü Büyümesini Sürdürdü
Anadolu Isuzu’nun 2021 yılı boyunca gösterdiği yüksek performans, şirketin ...
Batı Akdenizli İhracatçılar, Rusya'nın Kota ve Yasakları Kaldıracağını Düşünüyor
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
busdikkatlkwnewstreylertürkiye haberler kamyoncutruck