Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Kasım 2023 Salı - 15:16

Stellantis’ten Elektrikli Geleceğe Önemli Yatırım!

Stellantis, batarya elektrikli araç malzemelerinin sürdürülebilir yönetimini ve 2038 yılına kadar 0 karbonlu bir şirket olmaya yönelik Dare Forward 2030 stratejik planını desteklemek üzere yeni bir ortaklığa imza atıyor. Orano şirketiyle imzalanan mutabakat ile Stellantis, desteklediği döngüsel ekonomi yaklaşımı ile kobalt, nikel ve lityumun geri kazanılması için önemli bir adım atmış oldu.

Stellantis’ten Elektrikli Geleceğe Önemli Yatırım!

İş birliği ile ayrıca yeni bataryalarda geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılmasına ilişkin Avrupa Birliği (AB) 2031 batarya yönetmeliğine uyum sağlanacak. Ortaklık, sektörün üretim ve tüketime yönelik, küresel, döngüsel, ekonomik yaklaşımını destekleyen ilk girişim dalgası olarak öne çıkıyor.

Elektrikli araç dönüşümü için çalışma ve yatırımlarına aralıksız devam eden Stellantis, gerçekleştirdiği iş birlikleriyle süreci hızlandırıyor. Bu kapsamda Stellantis N.V. ve Orano, ömrünü tamamlamış elektrikli araç bataryalarının, Genişletilmiş Avrupa ile Kuzey Amerika’daki dev fabrikalardan gelen hurdaların geri dönüştürülmesine yönelik ortak girişim kurmak için bir mutabakat imzaladığını duyurdu. Gerçekleştirilen iş birliği, Stellantis’in elektrikli araç batarya değer zincirindeki konumunu güçlendirirken, elektrikliye geçiş ve enerji geçişi için gerekli olan kobalt, nikel ve lityuma ek erişimi kolaylaştıracak.

Kara kütle ve aktif kütle üretilecek!

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Döngüsel Ekonomi İş Biriminden Sorumlu Stellantis Kıdemli Başkan Yardımcısı Alison Jones, “Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, doğal kaynak kıtlığı ve sürdürülebilirlik sorununun üstesinden gelmek için, Orano gibi çözümler bulma ihtiyacını doğruluyor. Stellantis, Dare Forward 2030 stratejik planımız doğrultusunda döngüsel ekonomi taahhüdünü yerine getirerek üretim ve tüketim modelini değiştirmeye kararlı” dedi.

Ortak girişim, mevcut süreçlerin dışına çıkan, lityum iyon bataryaların tüm malzemelerinin geri kazanılmasına ve yeni katot malzemelerinin üretilmesine olanak tanıyan Orano’nun yenilikçi, düşük karbon teknolojisinden yararlanıyor. Ortak girişim, “Kara Kütle” veya “Aktif Kütle” olarak da bilinen malzemeler üretecek. Bu, Orano’nun Fransa-Dunkirk’te inşa edilecek hidrometalurji tesisinde rafine edilecek. Böylece malzemeler, bataryalarda yeniden kullanılabilecek ve döngüsel ekonominin döngüsü tamamlanacak.

Entegre değer zincirinde kilit oyuncu!

Yenilikçi ön arıtma yaklaşımı ve ileri teknoloji hidrometalurji teknolojisi sayesinde metallerin geri kazanım oranları yüzde 90’ın üzerine ulaşabiliyor. Bu, OEM’lerin elektrikli araç bataryalarında Avrupa Komisyonu’nun öngördüğü geri dönüşüm oranına ulaşmasını ve iş modelinin sürdürülebilirliğini sağlıyor. Stratejik metallere olan talebin arttığı ve Avrupa’nın bu metallere bağımlı olduğu bir ortamda Orano, kendisini batarya geri dönüşümünden katot malzemelerinin üretimine kadar entegre değer zincirinde kilit bir oyuncu olarak konumlandırıyor.

Stellantis gibi büyük bir oyuncuyla, kullanılmış elektrikli bataryaların geri dönüşümüne yönelik böyle bir ortaklığa başlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Orano Grubu İnovasyon, Ar-Ge ve Nükleer Tıp, Mıknatıslar ve Bataryalar Direktörü Guillaume Dureau, “Gerçek anlamda kapalı bir döngüye olanak tanıyan, yenilikçi ve çığır açan sürecimizle uzmanlığımızı ve bilgi birikimimizi sunmaktan gurur duyuyoruz. Orano, enerji dönüşümü ve döngüsel ekonomi için, stratejik malzemelerin geri dönüştürülmesiyle, düşük karbon ekonomisini geliştirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor” diye konuştu.

Hedef, geri dönüşüm gelirini 10 kat artırmak!

Stellantis’in Dare Forward 2030 stratejik planının bir parçası olarak Döngüsel Ekonomi İş Birimi, geri dönüşüm gelirlerini 10 kat artırmayı ve 2030 yılına kadar toplam döngüsel ekonomi gelirlerinde 2 milyar Euro’nun üzerinde bir rakama ulaşmayı hedefliyor. Stellantis, 2038 yılına kadar, tüm kapsamlar dahil olmak üzere, kalan emisyonların tek haneli yüzdesel telafisi ile net karbon 0 şirket olma yolunda ilerliyor. Yeni ticari geri dönüşüm oluşumu, aynı zamanda Stellantis’in ortaklarına, satış sonrası ağına ve diğer OEM’lere, kullanım ömrünü tamamlayan bataryaları ve devasa fabrikalardan gelen hurdaları yönetmeye yönelik bir çözüm sağlayacak. Üretim, mevcut Stellantis varlıkları ve tesisleri yeniden kullanılarak, 2026’nın ilk yarısında başlayacak. Stellantis ve Orano çalışanlarına kazandırılan yeni beceriler ve becerilerini artırmak için yapılan yatırımlar, ekiplere yeni görevlerinde sürdürülebilir perspektifler açacak.

 

 
Alman Bakan Robert Habeck MAN’ın Ankara’daki Test ve Ürün Geliştirme Merkezi’ni Ziyaret Etti!
 
Mercedes-Benz Türk, Aksaray Eğitim Evi ile Çocukların da Yanında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Chery Aylık Satışta 200 Bin Adedi Geride Bıraktı Yeni Bir Rekora İmza Attı!
Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı Chery, kırdığı satış rekorlarına ...
Lexus’un ‘Doğuştan Lüks’ Yeni LM Modeli Türkiye’de
Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın tamamen yeni bir segmente girmesini ...
Elektrikli Araçların Pazar Payındaki Artış Hız Kazanıyor
PwC’nin strateji danışmanlığı grubu Strategy&’in elektrikli araç satış ...
 
Ford Otosan'dan Temettü Kararı
Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) hisse başı net 26,78 TL temettü dağıtmaya ...
Doğan Trend Otomotiv,Dünyada MG’nin En İyi Distribütörü Seçildi
İngiltere’nin en köklü ve saygın otomobil markalarından MG,Türkiye’deki ...
Elektrikli Otomobilde AB ile Çin Arasında Çatışma Riski Artıyor mu?
Avrupa Birliği'nin (AB), Çin'den AB üyesi ülkelere ithal edilen elektrikli ...
 
Toyota’nın Ralli Aracı GR Yaris Rally1 Hybrid Bir Kez Daha Dayanıklılığını ve Yüksek Performansını Kanıtladı
TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, Yunanistan’da gerçekleştirilen ...
Toyota Türkiye’yeBrandon HallGroup Mükemmellik Ödülleri’ndeGold Ödülü
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. dünyanın en prestijli iş ödülleri ...
60 adet Chery TIGGO 8 PRO, 2023 Güney Afrika BRICS’in Üst Düzey Konuklarının Ulaşımından Sorumlu Oldu
Chery Automobile, tüm dünyadaki kullanıcılara yüksek kalitedeki seyahat ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyetreyler haberler dikkatnewslkwsondakikasrckamyonum