Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Ekim 2016 Çarşamba - 14:06

TEMSA, Maker Laboratuvarı ile Geleceğin Dijital Ulaşım Standartlarını Şekillendiriyor

Geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin “Maker ruhu” ile tasarlanacağı TEMSA Maker Laboratuvar’ın açılışını Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik birlikte yaptı.

TEMSA, Maker Laboratuvarı ile Geleceğin Dijital Ulaşım Standartlarını Şekillendiriyor

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu 10 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirdiği TEMSA ziyaretinde,TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ile TEMSA Maker Laboratuvar (Lab.) açılışını gerçekleştirdi.
 
TEMSA her alanda öncü

Geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin “Maker ruhu” ile tasarlanacağı TEMSA Maker Laboratuvar (Lab) açılışında Hacıkamiloğlu “TEMSA her alanda olduğu gibi Maker hareketinde de öncü olmuştur. Tüm yetkinliklerini her geçen gün geliştirmekte olan TEMSA, geleceğin Smart Mobility standartlarını ve çözümlerini geliştireceği önemli bir laboratuvarı bugün hayata geçirmiş oldu” dedi. Hacıkamiloğlu emeği geçen tüm ekibe takdir ve teşekkürlerini iletti.
 
Smart Mobility programları TEMSA Maker Laboratuvar’ında filizlenecek

TEMSA’nın liderliğini sürdürdüğü sektörde, otobüs üretmekle birlikte akıllı ürünlerini akıllı fabrikalarda, geleceğin ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üreten teknoloji şirketi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, bu doğrultuda TEMSA’nın vizyonunun; “Akıllı ulaşım çözümleri üreten, yenilikçi ve girişimci, fark ve değer yaratan teknoloji şirketi olma” olarak şekillendiğini söyledi. Çelik, “TEMSA Smart Mobility vizyonu doğrultusunda oluşturduğu teknoloji programları; ‘Akıllı Otobüsler’, ‘Elektrikli Otobüsler’ ve ‘SMART 2020’ ile  yol alırken TEMSA’da tüm çalışanlar ‘yenilikçi - teknolojik denemelerini’ TEMSA Maker Lab. ile tamamen kendilerine ait olan ve kendilerinin yaşatacağı TEMSA Maker Laboratuvarı’nı devreye alabilecek” derken bundan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.
 
“Maker ruhu” TEMSA’da

TEMSA İnovasyon ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak da, konuşmasında TEMSA Yenilikçilik ve Girişimcilik (YG) ekibinin tüm dünyada hızla yayılan Maker Hareketini TEMSA’da hayata geçirerek “Maker ruhu"nu Smart Mobility vizyonuna yansıtabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Özkaynak şunları kaydetti:
 
“TEMSA Maker Lab. ile tüm çalışanların özgürce teknolojik fikirlerini deneyip hayata geçirebileceği ortam sunmakla birlikte Smart Mobility teknoloji programlarına hızla fikirlerin realize olması ve ürünlerin daha hızlı elde edilmesi sağlanacak. Yapılan ilk uygulama “Lokasyon Bazlı Reklam” faydalı model olarak alınıyor ve diğer uygulamalara örnek teşkil edecek. Bu gibi uygulamaların ve ürünlerin sayısını TEMSA Maker Lab. ile arttırmayı hedeflemekteyiz.”
 
Açılışta TEMSA’nın Maker Lab. ürünleri ile yapılan ilk robotu da tanıtıldı. TEMSA mühendislerinin yazılımlarıyla yapılmış ve sensör teknolojileri ile donatılan robot, misafirlerle birlikte çalıştırıldı. TEMSA tarafından çekilen “Sürüş Deneyim Videosu” sanal gerçeklik deneyimi sunan VR Gözlükle Maker Lab. da Hacıkamiloğlu tarafından denendi.
 
Ayrıca YG ekibi tarafından hayata geçirilen TEMSA Dijital YG Platformu’nun tanıtımı da yapıldı. Fikirlerin ve projelerin toplandığı ve yürütüldüğü, iş birliklerinin hayata  geçirildiği YG Platformu Twitter, Facebook gibi sosyal platformların özelliklerini barındırmakta. Kullanıcılar evlerindeki veya iş yerindeki bilgisayarlardan, TEMSA’da belirli yerlerde bulunan kiosklardan veya mobil uygulamadan ulaşabilecekleri platformda; profil oluşturabilmekte, fotoğraf ve video paylaşabilmekte, diğer fikirleri görüntülemekte ve beğenebilmekte, diğer  kullanıcıları takip edebilmekte. TEMSA Maker Lab. proje önerileri ve yönetimi de YG Dijital Platformu’nda kurulan TEMSA Maker Lab. portalı ile gerçekleşecek. Bu platformda geleceğin akıllı ve elektrikli araçlarla dolu dünyasında sanal gerçeklik uygulamalarının önemli bir yer edineceğini düşünen TEMSA, konusu sanal gerçeklik olan “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” isimli Açık İnovasyon Yarışması’nı tüm dünya ile paylaştı. Dünyanın ilk Open Bus uygulamasının geliştirilmesi bu yarışma ile başlıyor. Böylece TEMSA, geleceğin ihtiyaçlarını önceden belirleyerek insanların hayat standartlarını güvenlik, çevre ve dijitalleşme boyutlarında yükseltecek çözümleri üretmeye açık ve kapalı inovasyon platformları ile devam edecek.

 
Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’na Türk Üretim Direktörü
 
Petlas, Pınar Karşıyaka'ya Sponsor Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’na Türk Üretim Direktörü
Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası Üretim Direktörlüğü görevine ...
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencilerinden Formula Student Almanya’da Üstün Performans
Bosch Türkiye’nin 2014 yılından bu yana desteklediği Yıldız Teknik Üniversitesi ...
İnci GS Yuasa Anadolu 500’ün Yükselenleri Arasında Yer Aldı
Ekonomist dergisi tarafından her yıl düzenlenen ‘Anadolu’nun en büyük ...
 
Scania 2 Milyar Euroluk Yatırımla Geleceğin Aracını Üretti
Scania, 10 yıllık araştırma geliştirme süresi, 2 milyar Euro yatırım ve ...
UPS'den Dünya Çapında 300'den Fazla Gönüllülük Etkinliği
Ekim ayı boyunca, dünya genelinde beş kıtada bulunan yaklaşık 20.000 UPS ...
Pirelli'den Hedef Güvenli Yolcu Taşımacılığı
Pirelli’nin yeni serisi 01 Coach, hattı uzun mesafe yolcu taşımacılığında ...
 
Assan Lojistik'te görev değişimi
Kibar Holding bünyesindeki Assan Lojistik şirketinin genel müdürlüğüne Halil Özendi atandı.
Isuzu D-Max Tutkunları Manisa Salihli’de Buluştu
Anadolu Isuzu’nun geleneksel hale gelen “Isuzu D-Max Buluşması”nın üçüncüsü ...
Bosch Ve Daimler, Park Yeri Aramayı Kolaylaştırıyor
Her gün park yeri aramak bir stres ve hüsran kaynağı, özellikle de yolculuk ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncubusşoförtrucklkwtreylerdikkatsondakika haberler