Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Mart 2016 Salı - 10:23

TOKKDER Yönetim Kurulu Belirlendi

F. Türkay OKTAY yeniden TOKKDER yönetim kurulu başkanı seçildi.

TOKKDER Yönetim Kurulu Belirlendi

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin (TOKKDER) 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi. İki yıl için görev yapacak olan TOKKDER yeni yönetim kurulu, LeasePlan Genel Müdürü Türkay OKTAY, Hedef Filo Genel Müdürü Önder ERDEM, Avis & Budget & Zipcar Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan EKİCİ, Trio Car Rental Genel Müdürü İlhan YILMAZ, Fleetcorp Genel Müdürü Barbaros ÇITMACI, ALD Automotive Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü ve Türkiye CEO’su Philippe VALIGNY, TEB Arval Genel Müdür Yardımcısı Oğuz PETORAK, Çelik Motor Kiralama Grup Direktörü Anıl KARACA ve Oto Plan Genel Müdürü Mürşit UNAT’tan oluştu.

18 Mart 2016’da gerçekleştirilen Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin (TOKKDER) 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda iki yıl için görev yapacak olan TOKKDER yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi.

Genel Kurul Toplantısı sonrası gerçekleştirilen ilk TOKKDER yönetim kurulu toplantısında ise F. Türkay OKTAY TOKKDER yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçildi.

F. Türkay OKTAY, Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada göreve geldiklerinde günlük ve operasyonel kiralama sektörünün hızlı ve güvenli gelişimine önemli katkılar sağlayabilmek üzere birçok projeye imza atmayı yönetim kurulu olarak hedeflediklerini ifade etti.

Türkay OKTAY, “Sektörümüzü uzun zamandır olumsuz yönde etkilemekte olan hafif ticari
araçların operasyonel olarak kiralanmasının önündeki engellerin kaldırılabilmesi için TOKKDER olarak 2013 yılında kapsamlı bir proje yürütmeye başladık ve bu amaç doğrultusunda bazı diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

Yönetim kurulunun faaliyet dönemi içinde gerçekleştirdiği çalışmalarda, TOKKDER’in Türkiye günlük ve operasyonel kiralama sektörleri konusunda tek referans noktası konumuna getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz sistemli ve yoğun çalışmalar sonuçlarını verdi. Bugün dünyadan ve Türkiye’den kiralama sektörü ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişi ve kuruluşlar, öncelikle derneğimize ulaşıyorlar ve sorularına tatmin edici net yanıtlar alabiliyorlar”diye konuştu.

Şeffaflığın önemine vurgu yapan F. Türkay OKTAY konuşmasını; “Yine sektörümüzün gelişimi için önemli bir eksiklik olan kiralama sektörü ile ilgili sağlıklı veri ve raporların oluşturulmasına yönelik TNS Global işbirliği ile hayata geçirdiğimiz operasyonel kiralama sektörü ile ilgili pazar araştırmasının sonuçları Mayıs 2013’den itibaren periyodik olarak kamuoyu ile paylaşılıyor. Önümüzdeki dönemde araç kiralama sektörü ile ilgili birçok önemli araştırmayı hayata geçirerek sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmayı arzu ediyor ve bu konudaki değerlendirmelerimizi yapmaya devam ediyoruz” diye sürdürdü.

Havayolu taşımacılığının daha da yaygınlaşıp toplumun her kesimi tarafından ulaşılabilir hale gelmesi, ülkemizin kongre turizmi açısından tercih unsuru olması ve iş amaçlı seyahatlerde sıklıkla havayolunun tercih edilerek sonrasında kiralık araç kullanılması sayesinde günlük araç kiralama sektörünün 2015 yılında da gelişimini sürdürdüğünü ifade eden OKTAY, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarının, yakın coğrafyamızdaki çatışma ortamının, ülkemizin güneydoğusundaki terör ortamının ve bunun yarattığı endişelerin, Rus turist sayısında yaşanan azalmaya bağlı olarak ülkemiz turizm gelirlerinin düşme olasılığının Türkiye ekonomisinin 2016 yılında seyrini belirleyecek unsurlar olduğunu belirtti.

Buna rağmen, operasyonel araç kiralama yönteminin sunduğu avantajların özellikle KOBİ'ler ve bireyler tarafından her geçen gün daha fazla anlaşılması sayesinde Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün 2016 yılında başarı grafiğini sürdüreceğini ifade eden OKTAY “Güncel jeopolitik olumsuzluklar nedeniyle ülkemize 2016 yılında gelecek yabancı turist sayısında bir düşüş olacağını öngörmekle birlikte, turizm sektörünün bu düşüşü yurtiçi turizmini canlandırarak telafi etmesini ümit ediyor, günlük araç kiralama endüstrisinin de bu canlanmadan olumlu yönde etkilenmesini temenni ediyorum.” dedi.

Küresel alanda TOKKDER’in gelişim ve temsiline yönelik olarak, dünyada ve Avrupa’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen F. Türkay OKTAY, “Sektörümüzü düzenli olarak gelişmelerden haberdar ediyoruz. Amacımız önümüzdeki dönemde de TOKKDER çatısı altındaki çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettirerek günlük ve operasyonel kiralama sektörlerini daha da ileriye taşımaktır” diye konuştu.

 
THY, Türkiye'den Suudi Arabistan'a Yeni Seferler Başlattı
 
GEFCO, Yük Taşımacılığında Sınırları Birleştiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY, Türkiye'den Suudi Arabistan'a Yeni Seferler Başlattı
Türk Hava Yolları (THY), İstanbul, Ankara ve Trabzon'dan Suudi Arabistan'ın ...
Barclays'dan Petrol 30 Dolara Düşebilir Uyarısı
İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays, ham petrolün varil fiyatının ...
THY, Brüksel'e Sefer İptalini Uzattı
Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlama sonrası İstanbul-Brüksel ...
 
Özelleştirmeden 66,9 Milyar Dolar Geldi
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'nın 2015 yılı Faaliyet ...
Hava-İş, THY ile anlaştı
Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen 25. Dönem Toplu ...
Ekonomiye Güven Dipten Döndü
Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, ...
 
Dolar ve Euro Fiyatları
Serbest piyasada dolar 2,87, euro 3,21 liradan güne başladı.
Bugün Hava Nasıl Olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre 29.03.2016 tarihli hava durumu şöyle;
PSA, 300 Bininci PureTech Motorunu Üretti
Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, PSA Grubu’na bağlı “Française de ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatkamyonumsrcbustürkiyeKamyon haberler treylerşoför