Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Şubat 2012 Çarşamba - 12:47

TREDER: 2011 yılında üretimde rekor kırıldı

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) 2011 üretim ve satış rakamlarını açıkladı. TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, TREDER üyelerinin 2011’de 14 bin 380 adetlik satışla yılı kapattığını söyledi. 2011’de bir önceki yıla göre yüzde 38’lik büyüme yaşandığını belirten Serin, bu satışların yüzde 85,5’nin yurt içinde, yüzde 14,5’nin ise ihracat olarak gerçekleştiğini ifade etti. Serin, “Pazarda en çok tercih edilen ilk üç ürün tenteli, damper ve tanker oldu. Bu üç ürün toplam pazarın yüzde 70’ini oluşturdu” dedi. 2012’de Avrupa ekonomisinde yaşanacak daralmaya paralel olarak Türkiye treyler sektöründe yüzde 10’luk bir düşüş beklediklerini kaydeden Serin, 2012 sonrasında hem ihracatın hem de yurt içi satışların artacağını vurguladı.

TREDER üyeleri yüzde 38 büyüdü
En çok tenteli, damper ve tanker satıldı
 
TREDER üyelerinin 2011’de gerçekleştirdikleri 14 bin 380 adetlik satışla Türkiye toplam pazarının yüzde 53,5’ini temsil ettiğini belirten Serin, TREDER üyelerinin 4 bin kişiye istihdam sağladığını ve 2011’de toplam 1 milyar TL’lik satış hacmine ulaştığını dile getirdi. Serin, “TREDER üyeleri, 2011’de bir önceki yıla göre yüzde 38 büyüdü. Üyelerimizin en çok satışını gerçekleştirdiği ürünlerin başında yüzde 45’lik pazar payı ve 6 bin 370 adetlik satışla tenteli araçlar yer aldı. 2’nci sırada  yüzde 16’lık pay ve 2 bin 340 adetlik satışla damper, 3’ncü sırada ise yüzde 9’luk pazar payı ve bin 242 adetlik satışla tanker izledi. Frigorifik satışları ise yüzde 8 pay ve bin 154 adetle 4’ncü sırada, platform satışları ise yüzde 7’lik pazar payı bin 18 adetlik satışla 5’nci sırada yer aldı” diye konuştu.
 
Türkiye pazarı alt yapı projeleriyle
2012 sonrası büyüyecek
 
Genel ekonomide yaşanması beklenen daralmaya paralel olarak 2012’de Türkiye treyler pazarının yüzde 10’luk bir azalma yaşayacağını tahmin ettiklerini söyleyen Serin, “Ekonomi yönetimimizin gerekli tüm tedbirleri alması memnuniyet vericidir fakat yine de 2012 yılındaki satışların 2011 satış adetlerine ulaşamayacağını değerlendiriyoruz.Tüm bu rakam ve verilerden daha önemlisi, treyler sektörüne gereken desteğin verilmesi ve önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Sektörümüzde standart dışı, merdiven altı üretimlerin engellenmesi, ADR ve ATP konvansiyonlarının uygulanabilmesi için tüm altyapının eksiksiz oluşturulması en önemli konular arasındadır. TREDER, kurulduğundan bu yana bu konularda gerekli önlemlerin alınması ve uygulamaların başlatılması için öncü olmuştur. Sektörümüzün sorunları ne kadar hızlı çözülürse, hem 2012 hem de sonrası için sektörün adeta bir patlama yapması o kadar hızlı olacaktır” dedi.
 
 
 
 
Treyler ihracatı yüzde 22 büyüdü
 
2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan global mali krizin ardından Avrupa ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların sektörün ihracatını olumsuz etkilediğini ifade eden Serin, şöyle devam etti: “2008 yılında 187,7 milyon dolar olarak gerçekleşen sektörün ihracatı 2009’da yüzde 63 küçülerek 69,8 milyon dolara düştü. 2010’da ise bu rakam 38 milyon dolara kadar geriledi. 2011’de ise ihracat 100 milyon dolara yükseldi. Krizle birlikte alternatif pazarlara yönelerek ihracatı artırmaya çalışsak da Avrupa pazarı bizim için en önemli pazar görünümünü sürdürüyor.2008 yılındaki ihracat rakamlarını önümüzdeki 3 yıl içinde yakalayacağımıza inanıyoruz.”
 
Türkiye dünyanın 10’ncu büyük treyler üreticisi
Türkiye’ye yabancı treyler yatırımları artacak
 
Türkiye’nin dünyanın en büyük treyler pazarları içinde ilk 10’da yer aldığını vurgulayan Serin, Avrupa’da ise Almanya’dan sonra 2’nci büyük pazar olduğunu belirterek, “Türkiye’de şasiden komple bitmiş ürüne kadar her tip treyler üretilebiliyor. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, Rusya’dan Orta Doğu’ya ve Türki Cumhuriyetler’den Afrika’ya kadar 40’a yakın ülkeye treyler ihraç ediyoruz. Bu veriler, treyler sektörünün, ülkemiz için ne kadar önemli ve gelişmeye açık olduğunun göstergesidir.2012 yılında, ihracat adetlerinin 2011’e göre daha iyi olmasını bekliyoruz. Sektörümüzün uluslararası pazarlarda rekabet düzeyi olarak oldukça güçlüdür, esnek üretim yapabiliyor ve bazı ürünleri daha ucuza imal edebiliyoruz. Bu nedenledir ki krizden önce, bazı Avrupalı treyler üreticileri, Türkiye’de yatırım yapmaya başlamışlardı. Orta vadede yine Avrupalı ve belki de Kuzey Amerikalı bazı üreticilerin, Türkiye’de yatırım yapabileceklerini düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Dünyada ticari araç satışı yüzde 6 büyüyecek
 
Dünya genelinde 2011’de 6 ton üzeri ticari araç satışlarının 3,1 milyon olarak gerçekleştiğini belirten Serin, 2012’de yüzde 6’lık bir büyüme beklentisiyle satışların 3 milyon 289 bin seviyesinde gerçeklemesini öngördüklerini söyledi. Serin, “Çin 2011’de 1,1 milyon ile birinci, Hindistan 350 bin ile ikinci, ABD ise 300 bin ticari araç satışıyla üçüncü sırada yer aldı. 2012’de Çin’in yüzde 3’lük büyüme ile 1,2 milyon, Hindistan’ın yüzde 3’lük büyümeyle 360 bin, ABD’nin ise yüzde 17’lik büyüme ile 350 bin adetlik ticari araç satışı gerçekleştirilmesi öngörülüyor” dedi.
 
Avrupa’da ticari araç satışı 2012’de gerileyecek
 
 
Avrupa ekonomisinde 2012’de beklenen daralmanın 6 ton üzeri ticari araç satışına etki edeceğini düşündüklerini kaydeden Serin, 2012’de Avrupa’da ticari araç satışlarında yüzde 2,5 oranında düşüş yaşanabileceğini ifade etti. Serin, “Avrupa’da 2011’de 6 ton üzeri ticari araç satışında toplam 249 bin araç satıldığını tahmin ediyoruz. 2012’de bu rakamın 242 bin seviyesinde gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Avrupa’da 2011’de en çok ticari araç satışı 87 bin ile Almanya birinci, 45 bin ile Fransa ikinci, 37 bin 500 ile İngiltere üçüncü sırada yer aldı. Uzmanlar 2012’de Almanya’da yüzde 2, Fransa’da yüzde 8, İngiltere’de ise yüzde 2’lik bir düşüş bekliyor” diye konuştu.
 

 
TÜRK PIRELLI 1,2 MİLYON TL’LİK 2011 CİROSUNU, 2012’de %15 ARTIRMAYI HEDEFLİYOR
 
OKT TRAILER YEPYENİ KURUMSAL KİMLİĞİYLE GAS TURKEY 2012 FUARI’NDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRK PIRELLI 1,2 MİLYON TL’LİK 2011 CİROSUNU, 2012’de %15 ARTIRMAYI HEDEFLİYOR
Yıllık 8 milyon adetlik üretimiyle Pirelli Grubu’nun en büyük üretim üssü ...
Otomobil farlarını gündüz de açın
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik ...
Geleceğin belediye araçları, Allison Transmission Sempozyumu'nda incelendi!
Belediye ve özel filo işletmesindeki yöneticiler, ticari araç ve üst yapı ...
 
CITROËN, TEKNOLOJİK YENİLİKLERİ VE SÜRPRİZLERİYLE CENEVRE FUARINDA GÖZ KAMAŞTIRACAK
Citroën, 82. Uluslararası Cenevre Motor Show’da sergileyeceği yenilikleriyle ...
IVECO YENİ ÜRÜNÜ SUPER DAILY’İ TANITTI
Iveco Araç genel müdürü Maurizio Manera yaptığı konuşmada Türkiye’de satılan ...
Araç yoğunluğunda başı kimler çekiyor?
Motorlu taşıt sayısının 16 milyon adedi aştığı Türkiye'de her 5 kişiden ...
 
ORTAK OLMASAK DA ORTAK HAREKET ETMELİYİZ
Dün akşam toplanan ODEK Hizmet Komitesi, ODEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
Chevrolet ABD’nin En Üstün Performanslı Otomobil Markası...!
2011 senesinde Amerika’da satılan her üç spor arabadan biri Chevrolet ...
AVRUPA OTOMOTİV PAZARI OCAK AYINDA %6,3 DARALDI.
AB (27) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarı 2012 yılı Ocak ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtreyler haberler fahrersrcsondakikalkwtürkiyekamyoncu