Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Türkiye Gemi İnşaatında Uçuşa Geçti

Türkiye Gemi İnşaatında Uçuşa Geçti

Yıldırım, Yalova Valiliği ile Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin düzenlediği, ikinci dönem ''İstihdam Geliştirme Garantili Kursu''nun sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 8 bin 400 kilometrelik sahil şeridiyle, bir deniz ülkesi olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Türk Bayrağı dünya denizlerinde kara listeye alınmıştı. Liman ücretleri ve yakıt pahalılığı nedeniyle Türk karasularında da deniz taşımacılığı bitmiş durumdaydı. İlk başta ehil insanları denizcilik müsteşarlığına getirdik ve 3 yılda Türk bayraklı gemilerin dünya denizlerinde kara listeden çıkmasını sağladık. Dışarı çıkan her 100 gemiden 25'i tutuklanırken, şimdi sadece 5'i tutuklanıyor. Yaptıklarımız sonucu Türkiye hem içeride hem de dışarıda itibarlı ülke haline geldi.''

Yalova'nın Altınova ilçesinin 3 yılda yapılan 46 tersaneyle, Tuzla'dan daha büyük bir kapasiteye sahip olduğuna da dikkati çeken Yıldırım, ''Bu 46 tersanenin tamamıyla çalışması; 1.5 katrilyonluk yatırım, 20 bin doğrudan çalışan anlamına geliyor. Peki bunun nesine karşı çıkılıyor, anlayabilmiş değilim. Buraya gelene kadar hukuki mücadele verdik, engelleri aştık ama sonunda Yalova kazandı'' diye konuştu.

Son günlerde tersanelerde herkesin yüreğini dağlayan ölümlü kazalar yaşandığını hatırlatan Bakan Yıldırım, kursu bitirerek sertifika almaya hak kazanan işçilere, iş kazalarından korunma yollarını anlattı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin gemi inşasında dünyada 23. sıradan 5. sıraya yükseldiğine işaret ederek, şunları söyledi: ''Türkiye gemi inşaatında uçuşa geçti, rakiplerimiz mal bulmuş mağribi gibi bu kazaları önümüze getirmeye başladı. Kimseye zaafımızdan, ihmalimizden malzeme vermeyeceğiz. Tedbirimizi alacağız. 2013'e kadar geleneksel gemi inşa ülkesi yani, üçüncülüğü paylaşan ülke olacağız; hedefimiz bu. Japonya, Kore ve Çin'in ardından Türkiye gelecek. Bu hedef için çalışıyoruz. 1998 - 2002 yılları arasında gemi inşa ve onarımında elde ettiğimiz 1.1 milyar dolar, 2002 - 2007 arasında elde ettiğimiz katma değer 6 milyar dolar. İşte gemi inşasındaki gelişmenin en çarpıcı örneği. Tersane sayımız da 37'den 138'e çıktı. İşte gelişen ve üreten Türkiye budur.''

Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bölgeye 2 hastane ve 1'i gemi yapım meslek lisesi olmak üzere 2 okul yaptıracağını belirten Yıldırım, ''Önümüzdeki 5 yıl içinde gemi inşası sektöründe 15 bin çalışana ihtiyacımız var. Açılacak okul ve düzenleyeceğimiz kurslar ile yetişmiş meslek elemanı ihtiyacını karşılayacağız'' dedi. Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 245 kişiye sertifikaları verildi. Sertifika alan işçilerin pazartesi günü iş başı yapacakları bildirildi.

 
Türkiye'nin Sağlığı İçin Dolaşacaklar
 
Köprü ve Viyadükler Güçlendiriliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikafahrersrclkwtürkiyeşoförtrucktreylerbus