Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
16 Aralık 2019 Pazartesi - 15:29

UND Heyeti Brüksel'de

UND Heyeti Brüksel'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

UND Heyeti Brüksel de

UND Heyeti, AB’nin kalbi Brüksel’deki temaslara Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilciliği ile başlandı. Ziyarette AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve ekibine Macaristan’ın transit geçiş ücretine karşı Lüksemburg’da kazanılan dava sonrasında, ilgili kararın benzer kısıtlamalar uygulayan diğer AB ülkelerine de uygulatılması için yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi verildi. Büyükelçimiz Sn. Bozay meselenin takibi konusunda aktif desteklerinin devam edeceğini ifade ederken, AB-Türkiye arasında yeni bir yakınlaşma sürecinin başlamasının beklendiği bilgisini verdi. Büyükelçimiz, sorunların hızlı çözümü için AB ülkelerinde Türkiye ile ticaret yapan ve kotalar nedeniyle kayıplar yaşayan firmalardan alınacak desteğin önemine dikkat çekti.

Sn. Büyükelçi ayrıca Türk taşımacılarının Avrupa başta olmak üzere başlıca pazarlarına daha kolay ulaşımı için ilgili bakanlıklarımızın yürütmekte olduğu alternatif koridor oluşturma çalışmaları için Derneğimizden destek beklediklerini de ifade etti. 

UND Heyetinde İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Bingöl, AB Danışmanı Can Bayradol ve Uzman Ayşegül Ketenci yer aldı.
 

UND Heyeti, Brüksel'de AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masasıyla Görüştü
AB ülkelerinin taşıma kotası kısıtlamaları nedeniyle Türkiye-AB ticareti ve taşımacılığında yaşanan sorunların, Macaristan’a karşı kazanılan dava sonrasındaki güncel durumu hakkında bilgi vermek üzere UND Heyeti, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Dairesi Başkanı Sn. Bernard Brunet ve ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İlgili AB ülkelerinin, ABAD’ın bu konudaki, Türk taşımacıların haksızlığa uğradığını teyit eden kararlarını ve Gümrük Birliği’nin ilgili kurallarını uygulamalarının sağlanması amacıyla konunun AB gündeminde tutulması için Genişleme Genel Müdürlüğünden aktif destek talep edildi. 
 
Sn. Brunet, Türkiye-AB arasında tam üyelik ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konulu müzakerelere yeniden start verilmesinin beklendiği, bu kapsamda kota sorununun da AB gündemine gelebileceğini ifade etti.

 

UND Heyeti, AB Komisyonu'nun Vize Politikaları Birimi Yetkilileriyle Biraraya Geldi

UND’nin Brüksel’de gerçekleştirdiği görüşmelerde “profesyonel sürücü vizeleri” konusunda yaşanan sorunlar da gündemindeydi. AB Komisyonu’nun İçişleri ve Vizeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı vize politikalarından sorumlu birim başkanı Sn. Dimitri Giotakos  ile bir araya gelen UND Heyeti, Schengen bölgesinde taşıma faaliyeti yapan Türk sürücüler için vize alınmasındaki zorluklar ve kalış sürelerinin yetersizliği gibi konularda detaylı bilgiler aktardı.


 UND, vize işlemlerindeki farklı uygulamaların ve değerlendirmelerin ortadan kaldırılması ile ilgili somut önerilerini sunarken; Komisyon yetkilileri, UND’nin taleplerinin Türkiye-AB ticaretinin kesintisiz şekilde işlemesi açısından önemli olduğunu teyit etti. Komisyon yetkilileri, 2020’nin ilk aylarında mevcut Schengen vize kurallarında yapılmasını öngördükleri iyileştirmeler kapsamında sürücüler için daha uzun süreli vizelerin düzenlenmesi önerilerinin de hayata geçmesini beklediklerini ifade etti.

UND, AB Komisyonu Taşımacılık ve Ticaret Genel Müdürlükleri ile Toplantı Yaptı

AB ülkelerindeki kota ve sürücü vizesi sorunlarını görüşmek üzere Brüksel'de temaslarda bulunan UND heyeti, AB Komisyonu’nun Taşımacılık ve Ticaret Genel Müdürlük yetkilileri Sn. Eddie Liegois ve Sn. Tim Joris Kaiser ile bir araya geldi. 

UND Heyetinde İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Bingöl, AB Danışmanı Can Bayradol ve Uzman Ayşegül Ketenci yer aldı.

UND Heyeti, AB Komisyonu’nun gerçekleştirdiği “Etki Analizi” çalışması ve Macaristan’da kazanılan davanın sonuçları üzerinden AB ülkelerine yaşanan taşıma kotası sorunlarına dair güncel durumu aktardı.

Türk taşımacıların temel sorununun, AB ülkeleri üzerinden “transit”geçişlerinin kısıtlanması olduğunu ve bunun uluslararası bir hak olduğunu vurgulayan UND, Türkiye-AB arasındaki ticaretin kota ve geçiş ücretleri nedeniyle her yıl en az 3,5 milyar EUR eksildiğini hatırlatarak; 2020 yılında ekonomik kriz yaşanmasına kesin gözüyle bakılan Avrupa Birliği ekonomisi için Türkiye ile ve Türkiye üzerinden ulaşabileceği yeni pazarlarla daha fazla ticaret seçeneğinin önündeki kota engellerinin kaldırılmasının gereğine işaret edildi.

UND Heyeti, Brüksel Ziyareti Kapsamında AB Parlamentosu'ndaydı

Macaristan’a karşı kazanılan dava ile Macar transit geçiş ücretinin kaldırılması sonrasında AB’nin diğer ülkelerinde de kota ve sürücü vizesi gibi kısıtlamaların kaldırılması amacıyla Brüksel’e yeni bir çıkartma yapan UND Heyeti, AB Parlamentosu’na da uğradı.

Parlamento’nun Taşımacılık ve Turizm Komitesi yetkilileriyle görüşen UND, Türk taşımacıların ve sürücülerinin AB ülkeleri üzerinden gerçekleştirdikleri taşımalarda yaşadıkları kota kaynaklı sıkıntılarla ilgili kapsamlı bir  dosya sunarak, genel olarak Türkiye-AB ticaretini ve özelde AB üye ülkelerinin ihracatçı, ithalatçı ve üreticilerinin Türkiye ve ardındaki pazarlarla etkin ticari ilişkiler geliştirmesini engelleyen bu meselenin Parlamentonun gündemine getirilmesi için yetkililerden destek talep etti. 
 
Konunun detaylı olarak inceleneceğini belirten yetkililer, AB ülkelerinin de ekonomik kayıplar yaşamasına yol açan kota sorunlarının gündeme getirilmesine yönelik çalışmalar yaparak ilgili AB üye ülkelerinin yetkili mercilerine ileteceklerini ifade etti.
 

 

 
Kooperatifleri Bitirmeye Çalışıyorlar!
 
FedEx Express Türkiye’deki Şirketlere Daha Hızlı Hizmet Sunmaya Başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır Ticari Araç Pazarı Azalmaya Devam Ediyor
2018 yılı Ocak-Kasım dönemine göre ağır ticari araç pazarı yüzde 43 azaldı.
Ermenistan'dan Yapılan Taşımalar Hakkında Uyarı
Taşımacılık faaliyetlerinde bulunacak şirketlerin Azerbaycan'ın işgal ...
TAŞIMACILIKTA ÖNCÜ FİRMA ARINAK LOJİSTİK
"Firmamız Arınak Lojistik bu firmalar içerisinde yer almakta, yurtiçi ...
 
Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Şengül Oldu
Maysan Mando’da kurumsal sürdürülebilirlik ve yönetim faaliyetleri kapsamında ...
DAF City Turn Assist, Şehir İçinde Yol Güvenliğini Artırmayı Amaçlıyor
DAF Trucks, yaya, bisiklet, otomobil ve motosiklet gibi diğer yol kullanıcıları ...
Mercedes-Benz Türk’te Plastiksiz Dönem Başladı
Mercedes-Benz Türk, fabrikalarında yürüttüğü “Atık Yönetimi”, “Hava Kirliliği ...
 
IVECO ve Nikola, Yeni Nikola TRE’yi Tanıttı
IVECO ve Nikola, Avrupa pazarı için geliştirdikleri ilk pilli elektrikli ...
ROTA’dan 1 Ayda 4 Fuar Katılımı
NSK Group ROTA markası ile 1 ayda 4 önemli fuara katıldı. Amerika’da AAPEX, ...
Macaristan M70 Otoyolunda 12 - 13 Aralık Tarihli Yol Yasakları
Macaristan M70 otoyolu iki yönde kapatılacak.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
bus
lkw
kamyonum
kamyoncu
türkiye
treyler
Kamyon
dikkat