Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Nisan 2008 Perşembe - 00:00

Yeni Operatör Europe Intermodal Avrupa Intermodal Pazarına Giriş Yaptı.

Yeni Operatör Europe Intermodal Avrupa Intermodal Pazarına Giriş Yaptı.

Bu yeni servis ile ݝstanbul’un intermodal terminali olan Halkalı, Kombiverkehr ve Adria Kombi’nin Avrupa blok tren ulaşım ağına bağlanmış oluyor. Tren başlangıçta  Münih – Lübyana – Halkalı güzergahında her iki yönde haftada bir gün servis verecek.

Kombiverkehr ve  Adria Kombi’nin halihazırda mevcut ulaşım ağlarının ortaklaşa  kullanımı, nakliye endüstrisine kayda değer avantajlar sağlaması bekleniyor. Ulusal ve uluslararası trenler böylelikle “Gateway” sistemi sayesinde en optimum şekilde kombine edilerek Avrupa’da ki önemli ekonomi bölgelerine bağlantı sağlanacak. Almanya’da ki asıl “Geçiş Kapısı”  Münih Riem terminali olup, buradan Batı da Rotterdam  Ruhrgebiet terminalinden Kuzey Avrupa Ülkelerine geçiş opsiyonu dahi sağlayan Almanya’nın Baltık Denizi limanlarına kadar bağlantı sağlamak mümkün olacak.   Lübyana da ise yükleme üniteleri, sadece Slovenya değil ama ayrıca Kuzey ݝtalya, Avusturya ve Macaristan’a hareket eden trenlere aktarılabilecek.

Sadece nakliye ve forwarding hizmetleri sağlayan firmalara hizmet verecek “Bosporus-Europe-Express” in ilave seferleri halihazırda yılın ikinci yarısı için planlanmış durumda. Hedef, seferlerin gelecekte her güne çıkartılması. Yanı sıra, bugün için yükleme imkanı bulunan konteynırlar dışında talebe bağlı olarak yarı römork veya maga römorkların taşınması söz konusu olacak.

Türkiye ile Nakliyede Yükselen Trend

Batı ve Orta Avrupalı nakliye firmalarının Doğu ve Güneydoğu Avrupa’ya yönelik ilgisi artarak devam ediyor. Europe Intermodal Genel Müdür Pulat Erginbaş, “Almanya geleneksel olarak Türkiye’nin en önemli dış ticaret ortağıdır” dedi.  Belirtilen koridor üzerinde demiryolu taşımasının, doğrudan kara yolu ile yapılan taşımaya göre sergilediği avantajlar oldukça belirgin. Kara yolu nakliye fiyatlarının aksine Europe Intermodal mevsimsel ve ekonomik dalgalanmalardan etkilenmeyen ve yıl boyunca sabit fiyatlar teklif edebiliyorlar.Yüklerini Europe Intermodal in sunduğu  kombine servise kaydıran nakliyeciler, geçiş belgesi ilave maliyet ve sıkıntılarını bertaraf edecekleri gibi, gümrük kapılarında yaşanan gecikmelerden kurtulmuş olacaklar. Artan petrol maliyetlerinin etkisi en aza indirilmiş ve ilave dört ton yükleme kapasitesi sağlanmış olacak. Çevrenin korunması ve daha az CO2  emisyonu demiryolu kombine servisi tercih etmek için ayrıca önemli bir argüman.

Europe Intermodal IRU kongresinde yer alıyor.

Avrupa ve Güneydoğu Avrupa arasında demiryolu-karayolu intermodal servisleri ile ilgilenen firmalar için 15-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan IRU kongresinde yer alacak standlarında Europe Intermodal, Kombiverkehr ve  Adria Kombi  yetkilileri ile görüşme imkanı olacak. Kongre süresince Firma tanıtımı “Bosporus-Europe-Express” servisi ve bu servisin Türkiye nakliye pazarı için getirdiği fırsatlar üzerine yoğunlaşacak.

Ayrıca Europe Intermodal,  yoğun şekilde gündemde bulunan çevresel faktörleri dikkate almak arzusunda olan ve nakliye şekillerini bu yönde geliştirmek isteyen lojistik ve nakliye firmalarına yardımcı olmak arzusunda olan bir firma olma özelliği taşıyor.

 
Volvo Kamyon 2008'e artışla Başladı
 
Elektrik Üretimini yüzde 18'i Bulması Hedefleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumKamyondikkatsondakikatruckşoförsrckamyoncu