Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:12

Yeni Seriye Verilen Avrupa Lastik Etiketlerindeki Performans Derecelendirmeleri İyileşti

Pirelli’nin SUV’lara yönelik Scorpion serisi şimdi daha güvenli, daha konforlu ve daha yüksek performanslı. Bir süre önce yaz, kış ve dört mevsim versiyonlarının yenilenmesiyle tamamen güncellenen seri, Avrupa lastik etiketi için gereken tüm performans parametrelerinde sonuçlarını iyileştirdi.

Yeni Seriye Verilen Avrupa Lastik Etiketlerindeki Performans Derecelendirmeleri İyileşti

 

İlk kez 1986’da arazi araçları için sunulan orijinal Scorpion’un üç mirasçısı olan Scorpion yaz lastiği, Scorpion Winter 2 ve Scorpion All Season SF2, ıslak zeminde mükemmel performans değerlendirmelerini paylaşıyor. Scorpion lastikler modern SUV’ların giderek daha sofistike hale gelen ihtiyaçlarına uyum sağlamak için gelişimlerini geçmişten günümüze sürdürüyor. Yeni seri için şimdiden yaklaşık 90 homologasyon alınmış olması da bu evrimi kanıtlıyor.

ÜÇ FARKLI SCORPION: AYNI GÜVENLİK VE VERİMLİLİK

Ailenin üç üyesinin de ıslak zeminde mükemmel yol tutuşu puanı alması özellikle dikkat çekiyor: Tüm ölçüler şimdi Avrupa lastik etiketindeki en yüksek puanlar olan A veya B sınıfında yer alıyor. Bu lastiklerin yüzde 80’den fazlası da A sınıfında bulunuyor. Scorpion serisinin yüzde 60’ından fazlası, çevrenin korunması açısından temel bir verimlilik ölçütü olan ve elektrikli araçların menziline önemli katkı sağlayan dönme direnci için A veya B sınıfında değerlendiriliyor. Mevcut seri, Pirelli’nin tüm lastiklerinin yüzde 70’inin dönme direnci açısından A ve B sınıfında yer alması olarak belirlediği 2025 hedefine çok yaklaşmış bulunuyor. Gürültü kategorisinde de yüksek sonuçlar alan üç lastiğin tüm versiyonları A veya B sınıfında yer alıyor.

SERİ GENELİNDE İLERİ TEKNOLOJİLER

Scorpion bir süre önce yenilenirken genişleyen ve önümüzdeki birkaç yılda istikrarlı bir şekilde büyüyeceği öngörülen SUV segmentine yanıt verilmesi amaçlandı. Boş ağırlığı ve ağırlık merkezi yüksek olan bu araçlar, en yeni güncel ve gelecek mobilite standartlarına uygun özel lastikler gerektiren özel sürüş dinamikleri sunuyor. Scorpion ailesi daha yüksek konfor, güvenlik ve performans hedeflerine ulaşırken bazı ölçüler de elektrikli SUV’larda kullanım için optimize edildi. Serinin yaklaşık yüzde 30’u elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlar için özel olarak geliştirilen Elect teknolojisine sahip. Scorpion tüm bu özellikleri ve teknolojileriyle ‘çevreci’ otomobiller için en fazla homologasyona sahip Pirelli serisi konumunda bulunuyor.

Seal Inside, Run Flat ve PNCS gibi teknolojilerle birlikte sunulabilen Elect, Pirelli’nin serideki en modern lastiklerini tanımlayan özelliklerden biridir. Yeni Scorpion yaz, kış ve dört mevsim lastiklerin üçte birinden fazlası bu teknolojileri içeriyor. İsteğe bağlı PNCS ile konforlu ve sessiz yolculuk imkanı sunulurken Pirelli’nin Seal Inside ve Run Flat sistemleri sayesinde lastik delinse bile hiç kimsenin yolda kalmayacağını bilmenin iç huzuru da bir avantaj yaratıyor. Bu inovasyonlardan da yararlanan Pirelli, özellikle 19 inç ve üstü ölçülere odaklı olarak Avrupa SUV segmentinin lider lastik üreticisi konumunda bulunuyor.

GÜVENLİK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DOĞRULANMIŞ PERFORMANS

Scorpion ailesinin en yeni üç ürünü, Pirelli’nin “Çevre için Güvenli Tasarım” diye nitelediği bir süreçle yaratıldı. Bu benzersiz yaklaşımda mükemmel sürdürülebilirlik ve güvenlik performansına ulaşmak için motor sporlarından sanal modellerin yanı sıra yenilikçi materyallerden ve araçlardan yararlanılıyor. Pirelli’nin lastikleri, “Çevre için Güvenli Tasarım” ile kuru ve ıslak zeminde güvenilir frenlemeyi ve yol tutuşunu garanti ederken hem güvenlik sağlıyor hem de iyileştirilmiş yakıt tüketimi, daha düşük gürültü düzeyi ve daha uzun lastik ömrü sayesinde çevresel etkiyi sınırlı tutan performans sunuyor. Lastik serisi, bu etkileyici sonuçları elde etmek için hamurların bileşimini optimize etmeye, üç farklı sırt desenini geliştirmeye ve yeni materyallerle yapıyı güçlendirmeye odaklı Ar-Ge çalışmalarıyla büyük oranda yeniden tasarlandı.

Seri genelindeki bu güncelleme, Pirelli’nin Scorpion için sadece çok farklı sürüş koşullarında pazarın en iyileri arasında yer alan lastiklere verilen, prestijli TÜV SÜD Performans İşaretini almasını sağladı[1]. Scorpion serisinin tamamı, tedarik zincirini güvence altında tutmak amacıyla AB bölgesindeki fabrikalarda üretiliyor.


 

 
Kamyon Kasasında Konser Verdi
 
Koç Topluluğu, Yeni Şirketi Wat Mobilite ile Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeciliğine Başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2021 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınlayan Prometeon Artık Daha Çevreci
? Ham madde tedarikçileri denetlenecek. ? Çatışma Bölgelerinden Mineraller ...
Goodyear, Kurumsal Sorumluluğa Bağlılığını 2021 Raporunda Da Ortaya Koyuyor
The Goodyear Tire & Rubber Company, 2021 yılı kurumsal sorumluluk performansını ...
İnci Holding, 3 Şirketiyle Türkiye'nin İlk 250 İhracatçısı Arasında
Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi ...
 
Pirelli Elect Kış Lastikleri Ailesi Premium ve Prestij Pazarının Yüzde 65’ten Fazlası İçin Sunuluyor
Elektrikli otomobiller ve şarj edilebilir araçlar için geliştirilen teknoloji ...
Continental’den En Uzun Günde En Uzun Ömürlü Lastik İçin Öneriler!
Lastiğin ömrünü belirleyen faktörlerin başında sürüş tarzı, yük, hız, ...
Prometeon R02 Pro Trailer Plus Karayolu Taşımacılığında Üst Düzey Performans Sunuyor
Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon, ...
 
Hankook Ventus iON S: Elektrikli Araçlar İçin Üretilen, Küresel Lastik Ailesinin En Yeni Yaz Lastiği
• Her şarj başına daha fazla menzil ve daha sessiz bir sürüş. • Özenle ...
Goodyear, Motorsporlarının En Prestiji Dayanıklılık Yarışı Le Mans 24 Saat İçin Gün Sayıyor
• LMP2 kategorisinin lastik tedarikçisi Goodyear, Le Mans 24 Saat Yarışı’nın ...
GOODYEAR, Taşımacılık Sektörü İçin Lastikte Kaplama Uygulamasına Dikkat Çekiyor
Goodyear, daha sürdürülebilir ve daha verimli bir geleceğin desteklenmesi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyonumdikkatsrcbustreylerKamyonşoförtruck