Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
13 Ocak 2015 Salı - 18:13

ZF Friedrichshafen AG 100. Yılında

Friedrichshafen. 2015 yılı, ZF için çok önemli bir yıldönümünün habercisi olacak. 100 yıl önce, 1915 yılında ‘‘Zahnradfabrik GmbH’’ kuruldu.

ZF Friedrichshafen AG 100. Yılında

Geçen süre içinde ZF, girişimci ruhu ile fırsatları iyi değerlendirerek tahrik ve araç şasi teknolojisinde kendini sürekli yeniledi ve bu alanda lider bir şirket konumuna geldi.
1915 yılının Eylül ayında Friedrichahafen’de bulunan şirket ’’Zahnradfabrik GmbH’’ adı ile ticaret sicilini aldı. 2015 yılı ise 72000 çalışanlı ZF Global Grup’un 100. yıldönümü kutlamalarının yılı olacak. ZF, dünya’da 120’nin üzerindeki merkezinde tüm çalışanlarının katılımı ile düzenleyeceği kutlamalar ile global birlikteliği ve uzun vadede ortak anlayışı güçlendirecek.
ZF Grup gelecek konusunda çok iyimser: Şirket şu an tarihinin en büyük satın alımını gerçekleştirmek üzere. Amerikan şirketi TRW’nin gruba katılmasından sonra ZF, dünya otomotiv tedarikçileri listesinde ilk 3 arasına girecek ve dünya çapında küresel megatrendlere ve ihtiyaçlara yeni ürün yelpazesi ile daha iyi hizmet verecek.
Köklü bir tarihin getirdiği deneyim
Yakın dünya ekonomi tarihinde yaşanan tüm olumsuzluklara ve krizlere rağmen ZF, havacılık sektöründe elde ettiği tecrübeyi ve köklü tarihini günümüzün küresel mobil teknoloji lideri olma noktasında gayet iyi değerlendirmiştir. 100 yıl önce Konstanz gölü yakınında Zeppelin hava aracı üretimi için kurulan şirket, daha sonraları ’’Zahnradfabrik’’ şirketinin bir parçası olacaktı. Yeni kurulan şirketin ilk hedefi hava araçları, motorlu araçlar ve de motorlu botlar için dişli ve şanzıman üretimi, araştırma-geliştirme ve test hizmetleri vermekti. Kısa zaman içinde ZF, otomotiv üreticilerine kendi teknolojisini sunarak genç Alman endüstrisi için çok önemli bir tedarikçi konumuna ulaştı.
ZF, know-how ve yeni lisans anlaşmaları ile ürün gamını genişletti. Tarım makinaları tahrik sistemleri gibi, otomobil ve ticari araç direksiyon sistemleri de 1930’lu yıllarda ZF’nin ürün yelpazesine katıldı. ZF, ikinci dünya savaşı sırasında savunma gereçleri üretimi için, zorunlu hizmet kapsamında Almanya’da 3 merkezde, 2800 çalışanı ile hizmet verdi.
Savaşın ardından 1946 yılında ZF tekrar sivil ürünler üretmeye başlayarak traktör ve iş makinaları şanzımanlarına ağırlık verdi. Şirketin yenilikçi gücü ona yeni pazarlara girmek için yardımcı olurken, ZF 1965 yılında binek otomobiller için geliştirdiği otomatik şanzımanını piyasaya sundu. 50 yıl sonra günümüzde ZF, teknoloji lideri olarak bu alandaki önderliğini sürdürmektedir. Buna paralel olarak ZF, uluslararası pazarda etkinliğini arttırmak için 1958 yılında Brezilya’da üretim faaliyetlerine başladı. Sonrasında 1979 yılında Amerika ve 1993 yılında da Çin’de üretime geçti. Ayrıca ZF büyüme fırsatlarını iyi değerlendirdi ve kurumsal satın almalar ile daha da büyüdü. 1984 yılında Lemförder Grubunu satın alarak binek ve ticari araçlar için şasi teknolojileri ve bileşenleri sektörüne giriş yaptı. Bunu, 2001 yılında Mannesmann Sachs AG şirketinin satın alınması takip etti ve beraberinde getirdiği yenilikler ile ZF, süspansiyon ve hibrid teknolojilerinde önemli adımlar attı.
Günümüzde ZF, aktarma ve şasi teknolojileri için şanzıman, komple aks sistem ve modülleri de üretmektedir. ZF teknolojisi, binek araçlar, ticari araçlar, iş makinaları, tarım makinaları, raylı sistemler ve marin uygulamaları için kullanılmaktadır. Şirket aynı zamanda rüzgar enerjisi ve elektronik bileşenler alanında da uzmanlaşmıştır.
100. yıl kutlamaları
ZF CEO’su Dr. Stefan Sommer, ’’ZF tarihi, fırsatları girişimci ruhu ile değerlendirmenin en güzel örneklerinden biridir’’ diyor. Ar-Ge’den tutun da üretim departmanlarına, baştan beri ZF’nin bir parçası olmuş veya daha sonra katılmış tüm şirketlere kadar ZF’nin bünyesindeki tüm çalışanlar bu haklı gururun bir parçasıdır. Dolayısıyla dünya çapındaki tüm ZF merkezlerindeki çalışanlar yıldönümü kutlamaları için haklı bir sebebe sahipler: ZF çalışanları hazırlanan portal üzerinden yıldönümü kutlamalarını takip edebilecekler ve kendi paylaşımlarını yapabilecekler. 72000 çalışan ve aileleri için dünya çapındaki tüm ZF Merkezlerinde ’’Family Days’’ aktiviteleri organize edilecek. ZF’nin tarihçesini gösteren bir gezici sergi ise büyük merkezlerdeki kutlamalarda görücüye çıkacak.
4 Temmuz 2015 tarihinde ZF çalışanlarını özel bir sürpriz bekliyor olacak: Friedrichshafen Zeppelin hangarında yapılacak olan Festival! Tüm çalışanlar hip-hop müziğinin önemli grubu ’’Die Fantastischen Vier’’ ve de ’’Reamonn’’ solisti Rea Garvey’i canlı dinleme fırsatı yakalayacaklar. Büyük kutlamalar ise, ZF’nin 100 yıl önce ticari sicil kaydını aldığı tarih olan 9 Eylül’e denk getirilerek Friedrichshafen’da organize edilecek. Şirket tarihçesi ve en son teknolojik ürünler ZF Forum’da sergilenecek. Friedrichshafen’deki yeni merkez bina içinde sürekli ve konusuna göre değişen sergiler düzenlenecek. Bu sergiler hem şehrin sakinleri hem de merak eden ziyaretçiler için ziyarete açık olacak.
Gelecek için deneyim
Sergiler sadece geçmiş konular ile ilgili değil, aynı zamanda ZF grubunun yenilikçi kültürü ve sürdürülebilirliğini teşhir amaçlıdır. Mevcut ürün yelpazesi ile ZF geleceğin önemli trendleri olan yakıt tasarrufu, CO2 emisyonunun azaltılması, hafif araç dizaynları, elektrikli tahrik sistemleri ve hatta sürücüsüz araç gibi konulara şimdiden hazırdır. Bu süreçte ZF grubu, 4 kıtadaki 122 lokasyonu ile varlığını global arenada hissettirecektir. ZF’nin binek araçlar için hibrid şanzımanlar gibi birçok teknolojik ürünü, bugünden Megatrendlere cevap verebilecek boyuttadır. ZF geçtiğimiz birkaç yıl içinde konsept çalışmalarını tamamlayarak bir çok ürünü görücüye çıkarmıştır ki, 2014 IAA-Hannover Fuarında sergilenen ’’Yenilik Kamyonu’’ bunlardan sadece biridir. Uzun bir treyler olan bu araç, kabin dışından, bir tablet bilgisayar vasıtası ile uzaktan kumanda edilebilmekte ve manevra asistanı sayesinde aracın hassas bir şekilde yükleme rampasına yanaştırılmasını sağlamaktadır.
ZF, şu sıralarda bir Amerikan şirketi olan TRW’yi bünyesine katmak üzeredir. Amerikan borsasında olan TRW’nin hissedarları ZF’nin teklifini kabul etmişlerdir. İki şirketin ZF çatısı altında birleşmesi durumunda, 138.000 çalışan ve 30 Milyar Avro yıllık ciroya sahip, dünya çapında en büyük üçüncü otomotiv tedarikçisi konumuna yükselecektir. TRW’nin katılımı ile birlikte ZF Group, aks ve şasi teknolojilerindeki uzmanlığına güvenlik ve elektronik sistemlerdeki tamamlayıcı ürün portföyünü de katarak Batı Avrupa, ABD ve Asya-Pasifik gibi en önemli pazarlarda varlığını daha da güçlü hissettirecektir.
 

 
Petrol Fiyatları 46 Doların Altında!
 
NSK Group, ROTA ile 2014’de %30 Büyüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündüzler, Kässbohrer İle Low-Bed Filosu Kurdu
Avrupa’nın 120 yılı aşkın deneyime sahip treyler üreticisi Kässbohrer, ...
Kässbohrer’den Perdeli Mega Filo Teslimatı
Kässbohrer, batı Avrupa’daki ana dağıtım merkezi olan Goch, Almanya tesisinden, ...
Petlas'tan Karlı Yolda Güvenli Sürüş Önerileri
“Türkiye’nin Lastiği” sloganıyla yola çıkan ve Türkiye’nin kış koşullarına ...
 
​Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Neden Önemli?
TÜVTÜRK, trafikten kaynaklanan hava kirliliğini önlemede ve yakıt tasarrufunda ...
Pirelli’ye Bir Ödül de Fiat’tan!
Pirelli, Fiat Chrysler’in her yıl en iyi tedarikçilerini ödüllendirmek ...
Dakar 2015: Hans Stacey ve Iveco 1. etabı kazandı
Dakar yarışlarının yeni versiyonu Iveco kamyonlarıyla tam yol devam ediyor. ...
 
Osman Kurt 10 MAN daha aldı
Akdeniz Bölgesi’nin öncü firmalarından Osman Kurt Nakliyat, 2015’e 10 ...
Gençlerin yol güvenliği çabasına ödül
Renault’nun Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması ODD tarafından Yılın ...
Güçlü, konforlu, verimli, dayanıklı
Borusan Lojistik ile stratejik iş ortaklığı bulunan Zonguldak’ın Karadeniz ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcfahrerKamyon haberler sondakikatürkiyetreylernewskamyonum