Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Ekim 2014 Cuma - 10:37

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor

Friedrichshafen, Almanya ve Livonia, Michigan, USA.ZF Friedrichshafen AG ve TRW Automotive Holdings Corp. (NYSE:TRW) şirketleri, ZF’nin TRW’yi devir almasına ilişkin bağlayıcı bir anlaşma imzaladılar. Bu bilgi iki şirket tarafından açıklanmıştır.

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor

  • Birleşik şirket 30 Milyar Avro’luk ciro ve 138.000 çalışan sayısına ulaşacak
  • Kabul görmüş ürünleri, teknolojik avantaj, yakıt tasarrufu ve arttırılmış güvenlik gibi özellikleri ile tamamlayıcı bir portföy olarak sunacaktır
  • Gerek yüksek hacimli pazarda, gerekse üst segmentte bölgesel ve müşteriye özel dengeli portföy
  • TRW hissedarları için tüm nakit işlemlerde tam ve güvenilir değerlendirme

Birleşik şirket yaklaşık 30 milyar Avro’luk (yaklaşık 41 Milyar Amerikan Doları) toplam cirosu ve 138.000 çalışan sayısı ile otomotiv tedarik sektöründe global bir lider konumuna gelecektir.ZF ile TRW küresel bazda otomotiv endüstrisinin mega trendi olma yolunda benzersiz bir pozisyona sahip olacak.
İki üstün başarılı teknoloji liderinin birleşmesi                                   Her iki şirket, yakıt verimliliği, artan güvenlik gereksinimleri ve otomatik sürüş mega trendlerinde kabul görmüş şirketlerdir. ZF, şasi ve güç aktarma organlarında çok önemli bir aktördür bunun yanında TRW de gelişmiş sürücü destek sistemleri dahil olmak üzere, aktif ve pasif güvenlik teknolojileri alanlarında önemli bir tedarikçidir. Her iki şirket, müşterileri için yüksek ürün kalitesi ve sürekli yeniliğe dayalı hizmet anlayışını sunmaktadır.
Her iki şirketin 2013 bilançolarına göre yaptıkları Ar-Ge yatırımları toplamda 1.5 Milyar Avro (yaklaşık 2,1 Milyar US-Dolar) mertebesindedir ve bu da ZF’yi dünya çapında araştırma ve geliştirme konularında öncü bir pozisyona getirmektedir.
ZF CEO’su Stefan Sommer: „TRW bizim uzun vadeli stratejimize çok uygun yapıdadır. İki başarılı şirketin birleşmesi, yenilik ve geliştirme açısından olduğu gibi bizi mali açıdan da daha sağlam bir konuma getirecektir. Çok cazip segmentlerde ürün portföyümüzü genişleterek geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyoruz.“
Sommer şöyle devam etti: „Bu birleşim ortaklık ruhu içinde bir kazanım olacaktır.TRW çalışanlarına hoşgeldin demek ve onlarla işbirliği ile çalışarak bu heyecan verici kombinasyon potansiyelini ortaya çıkarmaya kararlıyız. Detroit bölgesi şirket için önemli bir merkez olmaya devam edecektir ve her iki şirketin çalışanlarına daha geniş kariyer fırsatları olacağından eminiz.“
TRW Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John C. Plant şunları söyledi: „ZF sektörde uzun zamandır başarılarını takdir ile izlediğimiz, benzer değerlere sahip, yenilik odaklı bir kuruluştur. Bu birleşme hissedarlarına daha sağlam hisselere sahip olması yolunda avantajlar sağlayacağı gibi, tüm çalışanlarımız, müşterilemiz ve merkezlerimiz için de daha geniş ve global bir organizasyonun parçası olacaklardır. Çalışanlarımız kendilerini şirketlerine adayıp TRW‘yi takdir edilecek  bağlılıkla bu günlere taşımışlardır. Şirketimizin bu günkü güçlü performansı onların sıkı çalışmasının neticesidir.“
Amerika ve Çin’deki satışlarda iki kat artış                                         TRW’nin satın alınması ile birlikte, ZF, dünyanın en önemli iki pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki satışlarını iki katına çıkaracaktır.
ZF, 1979 yılından beri Amerika pazarındadır ve 2013 yılında faaliyete başlayan Güney Carolina’daki otomatik şanzıman üretim merkezi ile birlikte 12 üretim tesisine sahiptir. ZF birleşme neticesinde Amerika piyasasındaki yıllık satışlarını 2.8 Milyon Avro’dan (3,9Milyar Dolar) 6.5 Milyon Avro’ya (9,0Milyar Dolar) çıkarmış olacaktır.
Birleşme neticesinde ZF, Asya-Pasifik pazarının üçte ikisini  oluşturan Çin pazarında 3 Milyar Avro’luk (4,1Milyar Dolar) satışını önemli ölçüde arttıracaktır. ZF, TRW ile birlikte Çin pazarında çok daha güçlü olacak ve satış rakamını 4 Milyar Avro’ya (5,5Milyar Dolar) çıkaracak, ayrıca birleşik şirketler Asya-Pasifik pazarında 5.4 Milyar Avro’luk (7,5Milyar Dolar) yıllık ciro mertebesine ulaşacaktır.
Her iki şirket geçtiğimiz yıllarda üretim merkezlerini genişletme yolunda ciddi yatırımlarda bulundular. Ayrıca, her iki şirketin Çin’de Araştırma Geliştirme merkezleri var: ZF Shanghai’da 800 çalışanı olan ve TRW’nin yeni Ar-Ge merkezinden 30 dakika mesafede bulunan bir Araştırma Geliştirme Merkezine sahiptir. TRW Ar-Ge merkezi, kurulması tamamlanınca 1200 çalışanı ile dünya çapındaki TRW’nin en büyük Ar-Ge merkezi konumuna gelecektir.
Bölgesel ve müşteriye özel dengeli ürün portföyü                        Şirketin devir alınması ile oluşacak birleşik şirket, satışlarının yarısını Avrupa, diğer yarısını ise Kuzey Amerika, Asya-Pasifik ve diğer dünya ülkelerinden sağlayacak. Birleşme müşteri portföyünün hem üst segmentte, hem de yüksek satış adetleri segmentlerinde dengeli gelişmesini sağlayacaktır. TRW, daha büyük adetli satışları hedefleyerek US ve Avrupa pazarındaki üreticiler ile daha güçlü ilişkiler kurmayı planlıyor. ZF daha geniş bir müşteri tabanına sahip ve üst segment otomotiv üreticileri ile güçlü işbirliğindedir. Ayrıca birleşik şirket Asya’da otomobil üreticilerinin tedarik zinciri için çok iyi bir konuma sahip olacaktır.
TRW, ZF için ayrı bir iş kolu şeklinde konumlanacak                    ZF, Friedrichshafen merkezli olarak çalışmalarına devam edecek ve TRW, ayrı bir iş birimi olarak ZF’ye entegre edilecek. TRW iş birimi yönetim sorumlulukları ile ilgili henüz herhangi bir karara varılmamıştır. Her iki şirket, çalışanları ve müşterileri için birleşmenin getireceği zorlukları ele alırken, kurulacak olan ekipler, hızlandırılmış büyüme için kesintisiz entegrasyonu sağlayacak. İki şirketin bütünleyici faaliyetindeki ana amaç büyüme hedeflerinin yakalanması, satın alma ve diğer uzmanlıkların paylaşılarak sinerjinin ve büyüme gelişiminin sürdürülmesidir.
TRW Hissedarları için tam ve belirli değer                              Anlaşma şartlarına göre, ZF nakit hisse senedi alımı ile yaklaşık       12.4 Milyar Dolarlık bir özkaynak değerinin sahibi olacak. Anlaşma, ZF Denetleme Kurulu ve TRW Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. TRW hissedarları her bir hisse için 105,60 Amerikan Doları alacaklardır.
Satınalma muhafazakar şekilde finanse edildi                                      ZF, Citigroup ve Deutsche Bank’tan finansal destek aldı ve muhafazakar finans politikasına bağlı kalarak finansman desteği sağladı. Birleşik şirketin güçlü büyümesi ve nakit akışı sayesinde ZF, gelecek yıllarda borçlanma oranını önemli ölçüde düşüreceğini öngörüyor.
 
İşlem kapanış koşulları                                                                     Birleşme, tekelcilik ve ABD dış yatırım izni ile TRW’nin %50’sinden fazlasını temsil eden hissedarların onayı dahil mutat kapanış koşullarına tabi olarak deklare edilmiştir. ZF, işlemin 2015 yılının ilk yarısında bitirilmesini planlıyor. Sonrasında TRW New York Menkul Kıymetler Borsasında işleme kapatılacak.
Tüm paydaşlar için faydalar                                                            Stefan Sommer şunları ekledi: „Bu kombinasyon herkes için faydalı olacak. Her iki şirketin müşterilerine bir çatı altında geniş bir ürün yelpazesi sunulacak, ZF ve TRW çalışanları da birleşmiş şirket topluluğunun avantajlarından faydalanacaklardır.TRW hissedarlarının hisse değerleri yükselecek ve bizim paydaşlarımız olan Zeppelin ve Ulderup Vakıfları birleşik şirketlerin sağlayacağı daha iyi gelecek koşulları ve çeşitliliğin avantajından yararlanacaklar.“  ZF Denetleme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Giorgio Behr şunun altını çiziyor:“Her iki şirket bu adımı daha güçlü bir pozisyon için atıyor. Her ikisi de mükemmel bir büyümeye istekliler.“
Citigroup ve Deutsche Bank finans konusunda, Sullivan&Cromwell ise hukuk danışmanı olarak ZF’ye bu projede destek sağlamışlardır.
 
 

Etiketler:
 
​Margül DAF ile Yola Devam dedi
 
GEFCO, Rusya’daki etkinliğini Talgo ile artırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
​Margül DAF ile Yola Devam dedi
10.10.2014, İstanbul - Margül Uluslararası Taşımacılık 1 adet DAF FT XF105.460 ...
Continental IAA Hannover’de İnovasyon Ödülünün Sahibi Oldu
Continental’in tanıtımını yaptığı ContiEcoPlus HT3 treyler lastiği bu ...
Mercedes-Benz Türk’ten Ekim’e özel fırsatlar
Mercedes-Benz Türk, farklı ürün gruplarında 2014 Ekim ayına özel kampanyalar ...
 
Hıdır Usta Global İşbirlikleriyle Büyüyor
“Türkiye’nin Yedek Parça Deposu” mottosu çerçevesinde büyüme rotasını ...
Ağır Vasıtalar İçin Pratik Kar Zinciri
Ağır Vasıtalar İçin Pratik Kar Zinciri
Bozankaya, IAA Fuarında Elektrikli Otobüsünü Tüm Dünyaya Tanıttı
Raylı sistem, ticari araç tasarımı ve üretiminde yaptığı yatırımlarla ...
 
Shell Eco-Marathon Geri Sayım Başladı!
Hollanda’da bu yıl 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa için başvurular başladı.
“OMSAN Lojistik’te İki Önemli Atama…”
OMSAN’da Depolar ve Dağıtım Operasyonları Grup Müdürü görevine Serkan ...
Türk Sporunun En Uzun Soluklu Sponsorluğu Devam Ediyor
Mercedes-Benz Türk’ün TFF ve A Milli Futbol Takımı’na verdiği kesintisiz ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersrcsondakikatruckkamyonumdikkat haberler türkiyebus