Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Ağustos 2017 Perşembe - 14:50

ZF ve WABCO 2017 CLEPA İnovasyon Ödülü'ne Layık Görüldü

ZF Friedrichshafen AG ve WABCO Holdings Inc. (NYSE: WBC)’in kısa bir süre önce ortaklaşa geliştirdikleri ve ticari araçlar için devrim niteliği taşıyan çarpışmaları önlemeye yönelik Kaçış Manevrası Asistanı (EMA), CLEPA tarafından 2017 İnovasyon Ödülü'ne layık görüldü.

ZF ve WABCO 2017 CLEPA İnovasyon Ödülü ne Layık Görüldü

EMA prototipinde, ZF'nin aktif direksiyon teknolojisi ile birlikte WABCO’nun kamyon ve tırlara yönelik fren, denge kontrol ve araç dinamiği kontrol sistemleri yer alıyor. Avrupa Otomotiv Tedarikçileri Derneği CLEPA, 100’ün üzerinde üye şirketi ve 20'den fazla ulusal ve Avrupalı ticari derneği bünyesinde bulunduruyor.

2017 CLEPA İnovasyon Ödülü; Çevresel Etkiler, Emniyet, Bağlantısallık, Otomasyon ve İş Birliği kategorilerindeki lider otomotiv tedarikçileri ve araç üreticileri tarafından geliştirilen yenilikçi teknolojilerin ve çözümlerin üstün başarısını ödüllendiriyor. CLEPA’nın sektörün uzman isimlerinden oluşan uluslararası jürisi, Kaçış Manevrası Asistanı teknolojisini Emniyet ve İş Birliği kategorilerinde değerlendirdi. Avrupa genelindeki 31 üreticinin toplamda 56 teknolojik inovasyonunu değerlendiren jüri şu kriterleri baz aldı: Başarma tutkusu, teknolojinin pazara uygunluğu, etkisi ve kalitesi.

CLEPA Başkanı Roberto Vavassori konuyla ilgili şunları söyledi: “Söz konusu mobilite olduğunda yol emniyeti bizim politik ve teknolojik gündemimizin en başında gelir. WABCO ve ZF tarafından geliştirilen bu inovasyon gösteriyor ki yol emniyeti sadece binek araç ve motosikletlerle sınırlı kalmayıp, ticari araçları da kapsıyor. Bu inovasyon ayrıca, otomotiv tedarikçileri arasındaki iş birliğinin başarıya ve daha iyi bir mobiliteye zemin hazırlayabileceğini gösteriyor.”

ZF'de Araştırma ve Geliştirme Bölümü Başkanı olan Dr. Harald Naunheimer şunları ilave etti: “ZF ve WABCO tarafından ortaklaşa geliştirilen Kaçış Manevrası Asistanı ile kazanılan bu başarı, emniyetin tüm araç sürücülerini ve yolcuları kapsayacak şekilde artırılabileceğini gösteriyor. Bu teknoloji aynı zamanda ZF’nin kazaların olmadığı bir otomotiv dünyasını hedefleyen “Vision Zero” vizyonuna bağlılığını da ortaya koyuyor.”

WABCO Mühendislik Başkan Yardımcısı Dr. Christian Brenneke ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kaçış Manevrası Asistanı ile dünya genelinde tanınan ve prestijli bir dernek olan CLEPA'dan 2017 İnovasyon Ödülü'nü almak bizi fazlasıyla onurlandırdı. Kaçış Manevrası Asistanı prototipi, WABCO’nun ve ZF'nin ticari araçlar için gelişmiş emniyet teknolojileri üretme alanındaki liderliğini ortaya koyuyor. EMA, WABCO’nun fren ve denge kontrol sistemleri ile ZF’nin aktif direksiyon teknolojisini ilk kez bir araya getirerek ticari araçları kapsayan otonom sürüş alanında önemli bir adım daha atılmasını sağlıyor.”

İlk kez Haziran 2016'da sergilenen Kaçış Manevrası Asistanı, WABCO’nun en gelişmiş radar güdümlü çarpışma önleme sistemi OnGuardACTIVE™ teknolojisinden faydalanıyor. Bir radar sensörü, trafikte sabit duran veya hareket halindeki araçları tespit ederek sürücüyü gerçekleşmesi muhtemel arkadan çarpmalar konusunda görsel, sesli ve titreşim yoluyla sinyaller göndererek uyarıyor. Sistem, arkadan çarpmayla oluşacak bir kazanın ne sürücü ne de otonom frenleme sistemiyle önlenemeyeceğini tespit ederse Kaçış Manevrası Asistanı devreye girerek sürücünün engel teşkil eden aracın yanından emniyetli bir şekilde geçip kullanmış olduğu kamyon veya tırı durdurabilmesini sağlıyor. Bu gibi durumlarda EMA'nın çarpışma önleme sistemi, WABCO'nun elektronik fren sistemi (EBS), gelişmiş acil fren sistemi (AEBS), elektronik denge kontrolü (ESC) ve araç dinamiği kontrol sistemleri ile ZF'nin elektro hidrolik ReAX direksiyon sistemini birbirine bağlayarak kazaların önüne geçilmesini sağlıyor.

 
Brisa, Belgelendirilen Ar-Ge Merkezi ile Yatırımlarına Devam Ediyor
 
Türkiye’de Satılan Her İki Toyota C-HR’dan Biri Hibrit Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brisa, Belgelendirilen Ar-Ge Merkezi ile Yatırımlarına Devam Ediyor
Bridgestone ve Lassa markaları ile Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, ...
Turizm Ve Servis Taşımacılığının Sultanları Yenilendi
Türkiye'nin öncü otomotiv sanayi şirketi Otokar, servis taşımacılığı ve ...
TürkTraktör’den Gambiya’daki ‘Kadın Bahçeleri Projelerine’ Traktör ve Ekipman Desteği
TürkTraktör, Afrika ülkesi Gambiya’da hayata geçirilen ‘Kadın Bahçeleri ...
 
Petlas Artık Avrupa Pistlerinde
Türkiye’deki yarış pistlerinde boy gösteren yüzde 100 yerli üretim tek ...
Ford Trucks Çekici Serisinde 0 faiz Fırsatı Devam Ediyor
Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, Ağustos ayında düzenlediği ...
Renault ve Dacia’dan Servis Kampanyası
Renault ve Dacia, araçlarına bakım ve onarım yaptırmak isteyen müşterilerine ...
 
THY 3. Havalimanına 500 Milyon Dolara Taşınacak
THY 3. Havalimanına taşınma maliyetini 500 milyon dolar olarak açıkladı. ...
Eximbank Faiz İndirimine Gidiyor
Ekonomi Bakanlığı daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için ...
Goodyear Vector 4Seasons‘Örnek Lastik’ Seçildi!
Goodyear Vector 4Seasons lastikleri, Alman otomotiv dergisi Auto Bild ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bustreylertürkiyedikkatsrckamyoncutrucksondakika haberler