Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Aralık 2011 Çarşamba - 10:34

Zımparanın mucidinden yaratıcı çözümler

Üretim süreçlerini daha hızlı, verimli ve güvenli hale getirmek için 100 yılı aşkın süredir yenilikçi ürünler ve sistemler sunan 3M Aşındırıcı Sistemler, geniş ürün gamıyla sanayinin farklı sektörlerine çözüm sunuyor. Dünyada endüstriyel yüzey işlemeleri için ihtiyaçlara uygun ürünler üreten 3M Aşındırıcı Sistemler, farklı ölçeklerdeki sanayi tesislerinin, faaliyet alanları ne olursa olsun ihtiyaç duydukları tüm aşındırıcı çözümlerine yanıt veriyor. Aşındırıcılar pazarına; 3M teknolojisine sahip 3M™ Cubitron™ II Zımparalar, 3M™ Trizact™ Zımparalar, Scotch-Brite™ Zımparalar, 3M Kesme ve Taşlama Taşları, 3M Flap ve Fiber Diskler, 3M Bant Zımparlar, 3M Havalı El Aletleri sunan 3M tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aşındırıcılar pazarının en çok tercih edilen firmalardan biri.

Zımparanın mucidinden yaratıcı çözümler

Üretim süreçlerini daha hızlı, uygun maliyetli ve güvenli hale getirmek için sadece Türkiye'de yerleşik bulunan satış, pazarlama, müşteri hizmetleri ekipleriyle değil, Amerika ve Avrupa'daki birçok üretim merkezinde bilim adamları, iş geliştirme mühendisleri, kalite kontrol uzmanları ile çalışmakta olan 3M'in zımpara ve aşındırma ürünlerinin kullanıldığı uygulamalar arasında taşlamadan çapak almaya finisajdan yanık-leke temizliğine bir çok uygulama bulunmakta.

Firmalarının temelinin inovasyon olduğunun altını çizen 3M San. ve Tic. A.Ş. Aşındırıcı Sistemler Pazarlama Koordinatörü Sema Şener, şu anda Amerika’daki zımpara üretim tesislerinin, dünyanın en teknolojik zımpara üretim tesisi olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Yakın zamanda, 3M Elektrikli El Aletleri’ni de piyasaya süreceğiz. Dolayısıyla, ürün portföyümüzü de tamamlamış olacağız. 3M, bu alandaki faaliyetlerine yakın zamanda başladı. 3M Türkiye olarak biz de, önümüzdeki günlerde bu alandaki ürünlerin Türkiye’deki lansmanını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kısa bir süre önce sektörün son dönemdeki en yenilikçi ve devrim niteliğindeki ürünü olan 3M™ Cubitron™ II’yi piyasaya sunduklarının altını çizen Sema Şener, 3M’nin pazara sunduğu yenilikler noktasında sözü edilen ürünle yetinmediğine de dikkat çekti ve şunları söyledi: “Özellikle teknik zımpara taşları konusunda yeni bir yatırımımız olacak. Bu grupta da müşterilerimize sunduğumuz ürün gamını genişleterek, pazarda daha önemli bir yer edinmek istiyoruz” dedi. ABD menşeli firmalarının 100 yılı aşan geçmişiyle, aşındırıcılar ürün grubuna yönelik hizmet verdiğini anımsatan Şener, “3M, günümüzde birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Bu alanlar arasında reklam, trafik güvenliği ve optik ürünleri, elektrik, elektronik ve telekomünikasyon, sağlık ürünleri, emniyet, güvenlik ve koruma, ulaştırma ve endüstriyel ürünler, ofis, ev bakım, kişisel bakım ve hobi ürünleri bulunuyor” şeklinde konuştu.

 

Farklı sektörlere yönelik deneyim ve inovasyon

Hassas dökümden metal işlemeye ve makine üretimine dek geniş bir faaliyet alanına ürün sunan 3M’in aşındırıcıları temel olarak taşlama, yanık ve leke temizliği, çapak alma ve finisaj ürünleri olarak sınıflandırılabilir.

Yassı taşlama, kaynak taşlama, talaş kaldırma, inceltme gibi aşındırma uygulamaları için geliştirilen 3M aşındırıcı ürünleri geleneksel olarak kullanılan ürünlere kıyasla net olarak daha iyi performans gösterirler. Bu ürünlerle daha iyi kesimi, daha kolay elde edilebilir. Kullanılan ürünlerin uzun süre aynı yüksek performansı göstermesi 3M ürünlerinin en dikkat çeken özelliklerinin başında geliyor.

Aşındırma sürecinin sıkça kullanıldığı endüstrilerde çalışan ustalar, el-kol titreme sendromu yaşayabilirler. 3M tarafından geliştirilen ürünlerin esnek ve kararlı yapıları sayesinde el-kol titreme seviyesi azalır. Bunun yanında ustaların yorgunluğunu azaltır. Çalışma ortamının güvenlik ve konforunu arttırırken, daha yüksek kalitede iş çıkarmasını sağlar.

Taşlama alanında kullanılan başlıca ürünler şöyle sıralanabilir: 3M™ Cubitron™ II Fiber Diskler 982C, 3M™ Cubitron™ II Bant Zımparalar 984F, 3M™ Flap Diskler, 3M™ Fiber Diskler .

Metal temizliğinde benzersiz ürün gamı

3M, metal temizliği için hızlı ve etkili çözümler sağlayan geniş bir zımpara gamına da sahip. Metal üzerinden temizlenmek isteyen, boya, pas, yapıştırıcı, mastik, kaplama ve benzeri maddeleri en zor uygulamalardan, basit uygulamalara kadar birçok farklı ürün kullanarak çıkarılabiliyor.

3M'in metal temizliğinde kullanılan ürünleri arasında havalı aşındırıcı makinalar bant ve disk zımparalar, tekerler ve fırçalar bulunmaktadır.

Yanık ve leke temizliği alanında kullanılan 3M ürünleri de şöyle sıralanabilir: Scotch-Brite™ Bristle™ Aşındırıcılar, Scotch-Brite™ Temizleme & Finisaj Teknolojisi ürünleri, 3M™ Roloc™ Hızlı Değiştirilebilir Sistem, Scotch-Brite™ Yekpare Diskler ve  Scotch-Brite™ Clean & Strip.

3M Aşındırıcı Sistemleri’nin ürün sunduğu faaliyet alanlarından biri de ahşap ve metal sektörlerindeki çapak alma işlemleri. Bu işlemler sırasında kullanılan Scotch-Brite™ Temizleme & Finisaj Teknolojisi, Scotch-Brite™ Bristle™ Aşındırıcılar ve Scotch-Brite™ & 3M™ DLO Tekerleri geliştirilmiş verimlilik ve ciddi ölçüde tasarrufun yanı sıra benzersiz sonuçlarıyla da kullanıcıların dikkatini çekiyor.

3M, sert yüzeylerin finisaj işlemleri için de etkili, etkin çözümler sunmakta. Geniş ürün gamı el veya makina ile yapılan finisaj işlemlerinde kullanabilecek ürünleri içermekte. Bunlar arasında Scotch-Brite™ Bristle™ Aşındırıcılar, 3M™ Trizact™ Aşındırıcılar ve 3M™ & Scotch-Brite™"Match & Finish" Ürünleri sayılabilir.

 

3M Aşındırıcı Sistemler Hakkında

3M, sektörde tercih edilen 3M teknolojisine sahip 3M™ Cubitron™ Zımparalar,  3M™ Trizact™ Zımparalar,  Scotch-Brite™ Zımpara ve Aşındırıcı Sistemler ve 3M Havalı Makineleri ile sektöre yön veriyor. 3M zımpara ve aşındırma ürünlerinin kullanıldığı uygulamalar arasında taşlamadan çapak almaya; yanık - leke temizliğinden finisaja birçok uygulama bulunuyor. Ürünler, 100 yılı aşkın süredir birçok sektörde güvenle kullanılıyor.   

 

3M Türkiye hakkında

Yüzyılı aşkın süredir hayatı kolaylaştıran binlerce yenilikçi ürünün mucidi olan 3M, 1987 yılından bu yana Türkiye’de 300’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. 3M Türkiye; kişisel bakım, ev, hobi ve kırtasiye ürünleri, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemleri, sağlık ürünleri, trafik güvenliği, grafik ve reklam çözümleri, işçi ve işyeri güvenliği çözümleri ve otomotiv, inşaat, kimyasal üretim gibi onlarca sektörde sunduğu endüstriyel ve kişisel ürünleriyle müşterilerine yaratıcı çözümler sunar.

1992 yılından bu yana Türkiye’de üretim yapan 3M, 2000 yılından itibaren faaliyete başladığı Çerkezköy fabrikasında, temizlik, kırtasiye, kişisel bakım, sağlık ve otomotiv sektörlerine yönelik ürünlerin yanı sıra, maskeler, filtrasyon ürünleri ve çocuk bezi yan bantları üretimi yapmaktadır. Türkiye’de üretilip öncelikle Türk pazarının ihtiyacına sunulan bu ürünler, aynı zamanda başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere dünyada 40’a yakın ülkeye ihraç edilmektedir. 3M yüzyılı aşkın süredir uzmanı olduğu inovasyon gücüyle, Çerkezköy’deki üretim tesisine ARGE konusunda sürekli yatırım yaparak müşterileri için yerel çözümler üretmektedir.

3M Hakkında

3M bir asrı aşkın süredir yeni fikirler geliştirir ve bu fikirleri binlerce dahiyane ürüne dönüştürür. 3M’in yaratıcılığı teşvik eden işbirliği kültürü, hayatı kolaylaştıran çok çeşitli teknolojilere ilham verir. 3M icat etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen inovasyon şirketidir. 3M, yıllık 27 milyar dolarlık satış hacmi ve dünya çapında faaliyet gösterdiği 65'den fazla ülkede yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlamaktadır.

Daha fazla bilgi için www.3M.com adresini ziyaret edebilir ya da Twitter üzerinden  @3MNews’u takip edebilirsiniz.

 

 
İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA
 
Araç Muayenesine İlişkin Genelge
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA
Michelin, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 9 Aralık ...
GÜVENLİK SCANIA’YA EMANET
Karayolu yük ve insan taşımacılığı sektörü hizmetine sunduğu araçlar ile ...
Damperi açık kamyonu üstgeçit durdurdu!
Kamyon geçti, damperi... KOCAELİ’nin Gebze İlçesi'nde, sürücünün dalgınlığıyla ...
 
Kazalar MOBESE'de !
Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Mobese kameralarına yine ilginç kazalar ...
Tehlikeye aldırış etmeden, araç depolarını ateşle ısıtıyorlar
Ardahan’da etkili olan soğuk hava nedeniyle birçok aracın yakıt deposu ...
TURKCELL ŞİRKET HATTI OLANLARA İNDİRİM FIRSATI
İşteKazan Programı kapsamında, Turkcell kurumsal hat aboneleri www.sigortadukkanim.com ...
 
Donan göl üzerinde otomobillerle şov yaptılar
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde donan Çıldır Gölü ziyaretçi akınına uğruyor. ...
Yolların karla kaplanmasına karşı 'kar siperi' uygulanıyor
Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanabiliyor. ...
“İcat Çıkarırsak Başarılı Olabiliriz”
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş: “İcat Çıkarırsak ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
buskamyoncuKamyontreylerlkwsrckamyonumtrucksondakika