Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Kasım 2014 Cuma - 15:14

​Ticari Araç Pazarı Eylül’de Büyüdü!

Otomotiv Sanayi Derneği’nin her ay yayınladığı rapora göre ticari araç pazarı Eylül ayında geçen yıla göre yüzde 13 arttı.

​Ticari Araç Pazarı Eylül’de Büyüdü!

2014 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 oranında arttı AB(28) ve EFTA ülkeleri ticari araç pazarı 187 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
Eylül ayında Türkiye’de ise 20.881 adet düzeyinde gerçekleşmiş olan ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında arttı. Eylül ayında ticari araç pazarında en fazla düşüş gösteren ülke yüzde 20 ile Letonya oldu. Bu ayda en yüksek artış yüzde 57 ile Portekiz’de gerçekleşti.
Önemli pazarlardan İtalya’da talep yüzde 33, İspanya’da yüzde 20, Fransa’da yüzde 12, İngiltere’de yüzde 11, Almanya’da ise yüzde 8 artış gösterdi.  2014 yılı Ocak-Eylül döneminde AB (28) ve EFTA Ülkeleri’nde ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında arttı ve 1.405 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
Aynı dönemde Türkiye ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 17 oranında azaldı ve 134 bin adet oldu.
Ağır Ticari Araç Pazarı Eylülde Yüzde 18 Arttı!
2014 yılı Eylül ayında AB (28 Ülke) ve EFTA ülkeleri ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı ayına göre değişmedi ve 30 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Türkiye ağır ticari araç pazarı 2014 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 oranında arttı ve 3.612 adet düzeyinde gerçekleşti.
Eylül ayında ağır ticari araç pazarında en fazla düşüş gösteren ülke yüzde 36 ile Letonya oldu. Bu ayda en yüksek artış yüzde 92 ile Portekiz’de gerçekleşti.
Önemli pazarlardan talep İtalya’da yüzde 5, İspanya’da ise yüzde 2 oranında arttı. Ancak, İngiltere’de yüzde 12, Fransa’da yüzde 6 ve Almanya’da yüzde 1 oranında daralma gerçekleşti.
2014 yılı Ocak-Eylül döneminde AB (28) ve EFTA Ülkeleri’nde ağır ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre değişmedi ve 234 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
Aynı dönemde Türkiye ağır ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 3 azaldı ve 26.803 adet oldu.
Hafif Ticaride En Fazla Artış İrlanda’da
AB (28) ve EFTA ülkelerinde Eylül ayı hafif ticari araç satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 oranında arttı ve 157 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
Türkiye hafif ticari araç pazarı ise 2014 yılı Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında arttı ve 17.269 adet düzeyine yükseldi.
Eylül ayında hafif ticari araç pazarında en fazla düşüş gösteren ülke yüzde 9 ile Letonya oldu. Bu ayda en yüksek artış yüzde 67 ile İrlanda’da gerçekleşti.
Önemli pazarlardan artış İtalya’da yüzde 36, İspanya’da yüzde 24, İngiltere’de ve Fransa’da yüzde 14, Almanya’da ise yüzde 12 oldu.
2014 yılı Ocak-Eylül döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde hafif ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında arttı ve 1.170 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
Aynı dönemde Türkiye hafif ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında azaldı ve 107 bin adet düzeyine geriledi.
Otomobil Pazarında da Artış Var
AB (28) ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 2013 yılı Eylül ayında 1.179 bin adet iken, 2014 yılı aynı ayına göre yüzde 6 oranında arttı ve 1.270 bin adet düzeyine yükseldi.
Eylül ayında otomobil pazarında en fazla düşüş gösteren ülke yüzde 5 ile Norveç oldu. Bu ayda en yüksek artış yüzde 58 ile İrlanda’da gerçekleşti. Önemli pazarlardan İspanya’da artış yüzde 26, İngiltere ve Fransa’da yüzde 6, Almanya’da yüzde 5 oranında gerçekleşti.
2014 yılı Eylül ayında Türkiye otomobil pazarındaki düşüş yüzde 8 düzeyinde gerçekleşti ve pazar 49 bin adede geriledi. 2014 yılı Ocak-Eylül döneminde AB (28) ve EFTA Ülkeleri’nde otomobil pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında arttı ve 9.907 bin adet düzeyinde gerçekleşti.
Aynı dönemde Türkiye otomobil pazarı bir önceki yıla göre yüzde 19 oranında azaldı ve 367 bin adet oldu.

Etiketler:
 
Bridgestone Otobüs Filolarını ‘Kış’a Hazırlıyor…
 
Kış lastiği kime zorunlu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bridgestone Otobüs Filolarını ‘Kış’a Hazırlıyor…
Esenler Bridgestone Servis Merkezi, 11-14 Kasım tarihler, arasında düzenleyeceği ...
Continental’den ‘KDV’si Bizden Kampanyası’
Continental, KDV’si Bizden Kampanyası ile kış hazırlığına başlayan Maximum ...
MERCEDES DİYOR Kİ “GELECEKTE DE ŞOFÖR OLACAK!
Dünya markalarının ticari araçları ile adeta şov yaptığı IAA Hannover ...
 
​Lojistikte Yeni Adımlar: Reysaş Lojistik
Lojistik sektörünün genç dâhisi… uzaya giden ilk Türk… Türkiye’nin en ...
Krone Stratejik Değişimi Tanıttı
Krone, bu yılki IAA Ticari Araç Fuarında Krone Römork Aksına sahip Krone ...
Brisa’ya Felis’te Büyük Ödül
Brisa, 25’inci kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere hayata geçirdiği 360 ...
 
​Soğuk havalar sizi yoldan soğutmasın!
Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, yeni nesil kış lastiği ...
Akaryakıt fiyat oluşumunda yeni dönem
EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt fiyat oluşumunda yeni bir metodoloji belirlediklerini, ...
Türkiye’nin ilk Runflat Lastik Üreticisi Petlas Oldu
Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan ve ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckKamyonfahrertreylerşoförsondakikadikkat haberler kamyoncu