Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Ekim 2016 Perşembe - 14:32

Allison Tam Otomatik Şanzımanlar İle Küçük Motorlar Bile Daha Üretken

Geçtiğimiz günlerde Scania G 490 8x4 yeni arazi kamyonuna yatırım yapan DP Åkeri, üretkenliğini maksimuma çıkartmak için daha küçük bir motorla Allison 4000 Serisi™ tam otomatik şanzımanı tercih etti.

Allison Tam Otomatik Şanzımanlar İle Küçük Motorlar Bile Daha Üretken

 Kesintisiz Güç Teknolojisi™, kesintisiz ivmelenme sağlayarak her gün daha yüksek üretkenlik sunuyor.
 
 
DP Åkeri adına açıklama yapan Paul Nilsson; “Allison tam otomatik şanzımanlar sayesinde diğer şanzımanlar ile uyumlu motorlara oranla çok daha küçük ve hafif bir motor kullanma şansı elde ederken üretkenlikten de hiçbir şey kaybetmedik. Daha küçük bir motor hem daha hafif hem de kullanımı çok daha ekonomik. Hafif olduğu için taşıma kapasitesini maksimize ederek oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Yani tam otomatik şanzıman her açıdan fayda sunuyor” dedi.
 
70’li yılların başında kurulan DP Åkeri, Halmstad çevresindeki inşaat şirketleri için taş ve diğer dolgu malzemelerinin taşınması ile ilgili ağır nakliyat hizmetleri yürütüyor.
 
Paul Nillson: “Şirketimiz, genellikle taş ocağı ve şehir ortamlarında ağır yükleri taşımakla beraber zaman zaman karayolunda da faaliyet gösteriyor. Kamyonlarımızı yenilememiz gerektiğinde bu ihtiyacın Allison tam otomatik şanzıman donanımına geçmek için iyi bir fırsat olduğunu düşündük” dedi.
 
Allison’un patentli Kesintisiz Güç Teknolojisi™ daha üstün hızlanma için sarsıntısız, kesintisiz ve tam güçle vites değişimi sunuyor. Vites değişimleri, otomatik olarak yapılıyor. Böylece sürücüler, araçları kusursuz şekilde kullanabiliyor ve araç kontrolünü tamamen ellerinde bulunduruyor. Manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar (AMT) her viteste güç kaybederken Allison tam otomatik şanzımanlar, gücü maksimum seviyeye çıkarıyor. Güç kesintilerini ortadan kaldıran Allison şanzımanlar, daha küçük motorlarla bile çok daha verimli sürüşler sağlıyor.    
 
Nilsson konuyla ilgili olarak: “Düz bir zeminde duran aracın kalkışta kazandığı ivme inanılmaz. Trafik akışını takip etmekte hiçbir sorun yaşamıyoruz. Çekiş gücü, vites geçişlerinde sarsıntı olmadan kesintisiz şekilde işliyor. Sürüş mesafesine bağlı olarak genellikle günde ekstra yük taşımak için zamanımız oluyor. Bu durum elde edilen karlılığa olumlu yansıyor” dedi.  
 
Allison tam otomatik şanzımanlarda tekerleklere daha fazla güç ileterek motor torkunu sarsıntısız bir şekilde artırmayı sağlayan tork konvertörü bulunuyor. Motor gücünün artması ile sürücülerin de performansı artıyor, araç daha hızlı ivme kazanıyor ve araç kullanımı çok daha kolaylaşıyor.   
 
Tamamen dolu bir kamyon ve treyleri taş ocağında durdurmanın sürücüleri zorladığını belirten Nilsson: “Tam otomatik şanzımanlarla bu iş, parkta yürüyüş yapmak kadar kolay.
 
Zorlu duruşlar için plan yapmak zorunda değilsiniz. Sadece gaz pedalına basarak istediğiniz yere sorunsuz bir şekilde varabilirsiniz” diyor.
 
Düzenli aralıklarla 60 ton brüt toplam ağırlıkla yol alan Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Scania aracın yakıt tüketimi, yolculuk süresinin yüzde 85’i boyunca ortalama 50l/100km’dir. Bu özellik, yakıt tasarrufu konusunda diğer şanzıman çözümlerinin tam otomatik şanzımanlarla rekabet edemeyeceğini gösteriyor.

 
Yoldışı Heyecan Sinop’ta
 
Renault’da Ekim Ayında Sıfır Faiz ve Çok Cazip Takas Fırsatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoldışı Heyecan Sinop’ta
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED 2016 Türkiye Offroad Şampiyonası ...
Güvenli Sürüş İçin Doğru Lastik Gerekir Doğru Lastik Araca ve Mevsime Uygun Lastiktir!
‘’Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası lastiğinizin ...
BP Türkiye Akaryakıt İş Kolu’nda iki yeni atama
BP Türkiye Akaryakıt İş Kolu’nda yeni yapılanma kapsamında Erol Varlık ...
 
Skoda’lara Ekim Ayına Özel Avantajlarla
Ulaşmak MümkünSkoda, Ekim ayında cazip fiyatlarla yeni otomobil satın ...
Mobil Delvac’tan Kamyon Sürücülerine Uzun Yolda Zinde Kalma Rehberi
ExxonMobil’in 1925 yılından bu yana dizelle çalışan ticari araç motorları ...
Karayollarında Son Durum
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları ...
 
OMSAN’a “International Best in Biz Awards”den Gümüş Ödül
OMSAN Lojistik; “International Best in Biz Awards 2016”da “Yılın Sosyal ...
Köprüden Geçenden 160 TL Geçmeyenden 92 TL
Yavuz Sultan Selim Köprüsü(YSS)’nün açılışının ardından Fatih Sultan Mehmet ...
TEMSA’dan Fransa’ya 45 okul otobüsü
TEMSA, Fransa pazarında yükselişini sürdürüyor. TEMSA, son 2 ayda Fransa’da ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler dikkattreylerlkwkamyonumbuskamyoncunewssrc