Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Şubat 2007 Cumartesi - 00:00

Beklenen Gün Geldi, Sektör Devlet Elele Verdi

Beklenen Gün Geldi, Sektör Devlet Elele Verdi








Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan’ın açılış konuşmasını yaptığı Platformda sivil toplum kuruluşları, nakliyeci esnafı ve kamyoncular ulusal ve uluslararası taşımacılığın sorunlarını dile getirdi. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Akademi Salonunda yapılan platformda Üniversite Rektörü Prof.Dr. Kadri Yamaç, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, TBMM’yi temsilen katılan Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı AKP Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Mehmet Naldöven, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Mehmet Vehbi Günan platformun açılışında birer konuşma yaptı. 

“Devletin böylesine muhabbetle bir arada bulunduğu ender ortamlardan…”

Toplantıda genel olarak nakliyeciler şu sorunlarını dile getirdi. SRC ve yetki belgesi haklarının devri, plaka tahdidinin gerçekleşmesi, iş hacminin dengeli bir şekilde dağıtılması, akaryakıtta indirim sağlanması, tonaj kontrollerinin ana arterlerde yapılarak amacına ulaşması, yeni iş sahaları kurulması,  ton km uygulamasının yeniden gözden geçirilmesi, ödenilen vergilerin yeniden düzenlenmesi, yürüyüş yasaklarının asgari düzeye indirilmesi, sosyal güvenlik uygulamaları… Yetkililerin deyimiyle “Devletin böylesine muhabbetle bir arada bulunduğu ender ortamlardan” biri oluşturularak ve sorunlar muhabbetle harmanlanarak çözüm yolları tartışıldı.

Birinci panelin oturum başkanlığını Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin yaparken Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Murat Sezgin, UND Genel Sekreteri Tamer Dinçşahin ve Koop- Der Başkanı Nizamettin Karadağ panelde yer aldı.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, tonaj denetimlerinin öncelikle kamyoncuda olduğunun da altını çizdi. Taşımacılığı düzenlemek için çıkarılan kanunlara ve yönetmeliğe uyulması gerekliliğine değinerek birlikte çalışmanın önemini vurguladı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin rüşvet iddialarına kesin bir dille yanıt vererek Bakanlık olarak bu konuda taviz vermediklerini ve yapılan ihbarları değerlendirerek çözüme kavuşturduklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz sunumla desteklediği konuşmasında karayolu taşımacılık faaliyetlerinin geçirdiği aşamaları anlattı.

“Düzenli vergi ödeyenleri neden cezalandıralım”

Panel aralarında farklı illerden bir araya gelen kamyoncular da birbirleriyle dertleşti. Öğle yemeğinin ardından devam eden panelin ikinci oturumda  oturum başkanlığını Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kutlu yaparken, Sanayi Bakanlığı Kooperatif Dairesi Başkanı Yusuf Üstün, Çalışma Bakanlığı Bağkur teşkilatı Sigortalılar Daire Başkanı Mustafa Erden, RODER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bezginli ve Ankara Kamyoncular Derneği Başkanı Bekir Güldalı konuşmacı olarak yer aldı.

Sigortalılar Daire Başkanı Mustafa Erden sosyal güvenlikle ilgili olarak sıkça gündeme gelen ve toplantıda dile getirilen sorulara şu şekilde cevap verdi: “ Aldığımız primler karşılığı hizmet veriyoruz. Devlet sizleri koruma altına almış durumda. Dünyada bağımsız çalışanları koruyan böyle bir kanun ve uygulama yok. Ödediğiniz primlerin karşılığında hizmet alıyorsunuz ve ileride bu primlere karşılık maaş alacaksınız.”

Yetkililer vergi affıyla ilgili gelen sorulara ise “ Vergi affı diyorsunuz ama düzenli vergi ödeyenleri neden cezalandıralım.” şeklinde yanıt verdi. İkinci panelde de ulusal ve uluslararası taşımacılığın sorunları masaya yatırıldı. Yetkililer ayrıca tespit edilen sorunların tekrar değerlendirilerek sektörün menfaatine uygun şekilde mevzuata yansıtılacağını ifade ettiler.

Tırsan’ın ana sponsorluğu ve Shell&Turcas Petrol A.Ş.’nin sektör sponsorluğuyla destek verdiği platform renkli görüntülere de sahne oldu. Sponsorlarımızın kurduğu standlar nakliyecilerimiz tarafından sık sık ziyaret edilirken özellikle Shell&Turcas A.Ş.’nin düzenlediği hediye çekilişi toplantının havasını biraz değiştirerek heyecanla izlendi. 3. Ulusal Nakliyeciler ve Kamyoncular Platformu yapılan hediye çekilişinin ardından sona erdi. Katılımcılar cep telefonundan çakıya çeşitli hediyeler kazandı.

 
Akaryakıttaki Vergi Yükü Hafifleyecek
 
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Irak ile ilgili sıkıntılara açıklık getirdi.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyesrc haberler fahrernewsKamyonşoförlkwsondakika