Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mart 2024 Pazartesi - 12:49

Geleceğin Tır Kaptanları Burada Yetişiyor!

İleri Sürüş Teknikleri ve Yol Güvenlik Uzmanı, Yol ve Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçisi Fatih Levent Alpay, Alp Özler Akademi’yi okuyucularımıza tanıttı. İki farklı gruba eğitim verecek olan akademiden hem C ve CE belgesine sahip olan şoförler hem de sadece B sınıfı ehliyete sahip şoför adayları faydalanabilecek. 7 Mart’ta start verecek olan Akademi’den mezun olacak öğrenciler ise Alp Özler çatısı altında istihdam garantisi ile meslek edinecek.

Geleceğin Tır Kaptanları Burada Yetişiyor!

“Alp Özler Akademi’yi Kurduk!”

Yaklaşık 13 senedir sektöre hizmet vermekte olan Alpay sözlerine şöyle başladı; “Türkiye’nin birçok projesinde road safety departmanında çalışmış bir eğitimciyim. Türkiye’de TANAP, Sakarya Gaz Sahası gibi büyük projelerde yol güvenlik şefliği yaptım. Buralarda çalışan ana ve taşeron firmaların eğitimleri, denetlemeleri, araçların kontrolleri vb. pozisyonlarda çalıştım. Artık Alp Özler’deyim. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Gece’nin vasıtası ve destekleri ile burada bir akademi kurduk.”

“B Sınıfı Ehliyeti Olan Kadın-Erkek Tır Kaptanı Adaylarını Bekliyoruz”

“Öğrencilerimizi Her Anlamda Nitelikli Birer Tır Kaptanı Olarak Mezun Edeceğiz”

Hem global bazda hem de ülke bazında şoför ihtiyacının fazlalığına dikkat çeken Alpay şöyle devam etti; “Hem bizim firmamızın hem diğer firmaların sektörel anlamda alttan yetişen şoför ihtiyacı duymaları üzerine düşünülmüş bir proje. Bu projeye çok önem veriyoruz. Burada iki farklı grubumuz olacak. Bunlardan birini işi yapmak isteyen ama belgelerin fiyatlarının yüksek olması vb. durumlardan dolayı yapamayan, belgelerini tamamlayamayan arkadaşlarımız oluşturuyor. Biz de buradaki açığı gördük. Biz bu arkadaşlara maddi anlamda destek olalım dedik. Örnek veriyorum; B sınıfı ehliyetniz var , bu işi yapmaya çok istekli ve gönüllüsünüz, araç donanımlarına ve özelliklerine hakimsiniz  ama bu belgeyi alamıyorsunuz. Biz burada Alp Özler Akademi olarak A’dan Z’ye, C belgesi, CE belgesi, psikoteknik, SRC, dijital takograf ve benzeri tüm belgeleri şirketimiz bünyesinde alacağız. Bu arkadaşlarımıza yaklaşık 2,5-3 ay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürecine göre değişen sınav dönemleri süresinde hem teorik hem pratik eğitimleri vereceğiz. Buraya gelen kişi, tırla alakalı hiçbir şey bilmeyen biri bile olsa, ‘tıra nasıl binilir?’den başlayarak takograf eğitimlerine, kullanıcakları araçların teknik donanımlarından defansif sürüş eğitimi, yorgunlukla mücadele eğitimi, gece sürüşü, ekonomik sürüş eğitimi gibi programları tamamlayacak.  Arkadaşlarımıza çadır açma-kapama, dorse sökme-takma, yolda başlarına bir şey gelse nasıl müdahale edileceği gibi bilgileri öğrencilerimize aktaracağız. Öğrencilerimize bu süreçte verdiğimiz eğitimle buradan her anlamda nitelikli bir tır kaptanı olarak mezun olmalarını sağlayacağız. Mezun olduktan sonra anahtarlarını teslim ederek, iş garantisi sağlayacağız. Sadece tır kaptanlığı değil kişisel gelişim üzerine de eğitimler vererek her anlamda donanımlı olmalarını sağlayacağız.”

“Sadece Belgeler İçin Dışarıda 70 Bin Lira Veriliyor”

“20 Aday Kaptan Kontenjanımız Var”

“Özellikle kadın şoför adaylarımızın da başvurularını bekliyoruz.”

Sektördeki büyük bir boşluğu dolduracaklarını belirten Alpay; “Şu an dışarıda sadece belgeler için ortalama 70 bin Türk lirası harcama yapılıyor. Bunun yanı sıra bizim burada vereceğimiz eğitimlerin alınabileceği başka bir yer de yok. Biz buradaki açığı doldurarak ve öncü olarak, bu eğitimleri vermeye başlıyoruz. Özellikle kadın şoför adaylarımızın da başvurularını bekliyoruz. Bizim için çok kıymetliler. Hiç merak etmesinler, buraya gelip başladıkları günden itibaren aldıkları tüm eğitimlerle çıktıkları zaman tam donanımlı bir tır kaptanı olacaklar. Bu grubumuz için 20 aday kaptan kontenjanımız var. Bu arkadaşlarımızın eğitimleri bittikten sonra da burayı umuyoruz bir tır kaptanı fabrikası gibi sürekli üretim yapan, piyasaya da destek sağlayan bir eğitim kurumuna dönüşeceğiz.” dedi.

“Belge Sahibi Adaylara 30 Gün Hızlandırılmış Eğitim Vereceğiz”

“Öğrencilerimizi Şirketimizde İstihdam Edeceğiz”

Bir diğer grubu ise C ve CE belgesine sahip olan ama tecrübesiz olduğu için iş bulamayan şoförlerin oluşturduğunu ifade eden Alpay bunu şöyle detaylandırdı; “Bu aslında bir iş gücü kaybıdır. Bu belgelere sahip arkadaşlarımıza da yaklaşık 30 günlük hızlandırılmış hem teorik hem pratik eğitim vereceğiz. Diğer grupta olduğu gibi tıra binip-inme, aracın teknik donanımları, yorgunlukla mücadele, gece sürüşü, defansif sürüş eğitimi, ekonomik sürüş eğitimi vb. eğitimler vereceğiz. 30 gün içerisinde yetiştirip yeniden şirketimizde bu şoförlerimizi istihdam edeceğiz. Buradaki boşluğu doldurmaya da karar verdik, bu iş gücü kaybını yarara çevirmeye karar verdik.”

“Hiçbir Ücret Almayacağız”

“Eğitimlerimiz 7 Mart’ta Başlıyor”

Eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirten  Alpay sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bu eğitimler için hiçbir başvuru ücreti almayacağız. Eğitim boyunca öğrencilerimizin sigortalarını da yapacağız, yemekleri de şirketimizden karşılayacağız. 7 Mart itibariyle eğitimlerimize başlamayı planlıyoruz.”

 

 

 

 
MAN ve Kamil Koç Yol Arkadaşlıklarına Yeni Bir Halka Daha Ekledi
 
Otomotiv Satışlarında Tüm Zamanların Şubat Rekoru
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haluk berber 5 Mart 2024 Salı 16:41

20 yıllık otobüs kaptanıyım size nasıl ulaşabilirim mersinde ikametgah ediyorum size nasıl ulaşabilirim benim telefon numaram 552 326 82 88 yardımcı olursanız sevinirim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alp Özler Akademi'den Kadın ve Erkek Şoför Adaylarına İş Garantili Eğitim/ Kapitan Andreevo'da Sınır Kapısı Analiz Laboratuvarı Açıldı!
Alp Özler Şoför Akademisi kadın şoför adaylarını bekliyor. Ücretsiz eğitim ...
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Makine Yüksek Mühendisi Alpay Lök'ün kaleminden...
Ukrayna Nakliye
Ukrayna nakliye hizmetleri günümüzde insanlar tarafından en çok tercih ...
 
Hatay Nakliye Firmaları Lojistik Çözümleriyle Profesyonel Hizmet Sunar
Lojistik deyince şehirler arasında ilk sırayı Hatay ilimiz alır. İhracatta ...
Federasyon Olmak İçin Kamyoncular Ne Yapıyor?
Türkiye Tırcılar, Kamyoncular ve Şoförler Federasyonu 850 bine ulaşan ...
Lojistik Firmaları İçin Hukuk Mücadelesi Devam Ediyor!
Uluslararası nakliyecilerin yurtdışında yaşadığı sorunlar ve maruz kaldıkları ...
 
Gaziantep Nakliye ve Lojistik Hizmetleri
Gaziantep, Türkiye’nin önemli ticaret ve sanayi şehirlerinden bir tanesidir. ...
Rusya Nakliye ve Lojistik Hizmetlerinde Şah Lojistik
Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticarete bağlı ilişkiler çok eskiye dayanmaktadır. ...
Mersin Nakliye Firmaları Dünyanın Her Yerine
Mersin, Türkiye’nin Akdeniz kıyısında yer alan ve stratejik konumu ile ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyetreylerlkwKamyonsrcsondakika haberler fahrernews