Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Ekim 2014 Perşembe - 17:41

Goodyear, Yol Güvenliği Eğitimi Konusunda Çağrıda Bulunuyor!

Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, Avrupa Komisyonu’nu kamu kampanyalarını teşvik ve finanse ederek, ebeveynleri, çocuklarının yol güvenliği eğitimindeki rolleri hakkında bilinçlendirmeye çağırıyor.

Goodyear, Yol Güvenliği Eğitimi Konusunda Çağrıda Bulunuyor!

Goodyear  bu çağrıyı, Beyaz Bülten’in Brüksel'de gerçekleşen 'Önce Sürüş Güvenliği: Acemi sürücüler için yol güvenliğini artırmak” başlıklı yuvarlak masa toplantısı  ile gerçekleştiriyor. ‘Beyaz Bülten’in bu yılki içeriği, sürüş eğitmenleri ve acemi sürücülerin kendi davranışlarına bakışının yanı sıra Goodyear EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) tarafından düzenlenen 2014 araştırma sonuçlarını da  içeriyor.
 
Goodyear EMEA 2014 araştırması, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 19 ülkeden 6805 Avrupalı ve 16-25 yaş arası acemi sürücünün ebeveynini kapsıyor. Araştırma, hem sürücü olarak iyi örnek olmak, hem de çocuklarına sürüşü öğrenmede destek olmak açısından, ebeveynlerin yol güvenliği davranışlarını anlamayı amaçlıyor.
 
Uzmanlar, ebeveynlerin, çocuklarının yol güvenliği konusundaki sürüş alışkanlıklarının ve davranışlarının şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını kabul ediyor. Avrupa Aile Birliği (EPA) Başkanı Eszter Salamon konuyla ilgil olarak: "Ebeveynlerin rolünün çok erken başladığı açıktır. Onlar, çocuklarının rol modelleridirler; bir sürücü ya da yaya olarak yol üzerindeki davranışları, şekillendirici etkiye sahiptir" diye konuştu.
 
Goodyear; araştırma bulgularına dayanarak, yol güvenliği konusunda karar vericilere, sürüş eğitmenlerine ve diğer paydaşlara yönelik bir çok eylem çağrısı yapıyor. 
 
Goodyear'ın araştırma sonuçlarına dayanarak önemle vurguladığı önerilerin bazıları şunlardır:
 

  • Avrupa Komisyonu, ebeveynleri bilinçlendirerek yol güvenliği konusunda çocuklarını eğitmeleri konusunda, kamu kampanyalarını teşvik ve finanse etmelidir.
 
  • Avrupa Komisyonu, kademeli bir sürücü ehliyetinin güvenlik yararları üzerine araştırma yapmayı düşünmelidir.
     
  • Yerel yönetimler, deneyimli sürücüler için sürüş bilgi ve tecrübelerini tazeleme kurslarını teşvik etmelidir.
 
  • Goodyear, acemi sürücülerin yolda karşılaştıkları özel sorunları ele almak için, 'acemi sürücüler için yol güvenliği günü' yapılmasını önermektedir.
 
  • Sigorta sektörü, güvenli sürüş kararlılığı gösteren ebeveynleri teşvik etmelidir (örneğin; kara kutu sistemleri kullanarak).
 
  • İlkokul sonrası okullar ve kolejler, yol güvenliği eğitimi vermeyi sorumluluklarının bir parçası olarak düşünmelidir.
 
 
 
Ayrıca Goodyear, süregelen yol güvenliği kararlılığının bir parçası olarak, sürücü kursları, yetkili eğitim kurumları ve ebeveynler arasında, acemi sürücülerin güvenliğini artırmak amacıyla işbirliği yapılmasını teşvik edecektir.
 
Araştırmanın bulguları, bugün  (2 Ekim 2014) dijital olarak yayınlanan ve üst düzey bir tartışmayı da içerecek yuvarlak masada sunuluyor. Ebeveynlik, trafik psikolojisi, yol güvenliği ve politikası uzmanlarından oluşan panel; yol güvenliğinin geleceğine dair yeni bakış açılarını ve bunun için en önemli üç grup olan ebeveynler, sürüş eğitmenleri ve acemi sürücüler arasındaki ilişkileri tartışıyor.
 
Goodyear EMEA Tüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Olivier Rousseau: "Acemi Sürücüler hakkındaki bu Beyaz Bülten, Goodyear'ın yol güvenliğini teşvik etmek üzerine neredeyse 10 yıllık bir çalışmasının ürünü. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi genelinde yapılan araştırmalara dayanarak, artık yol güvenliğindeki en önemli üç grup olan acemi sürücüler, sürüş eğitmenleri ve acemi sürücülerin ebeveynlerine yönelik benzersiz bir içgörü sunabiliyoruz. Otomobil sektöründe önde gelen bir tedarikçi olan Goodyear, yol güvenliği standartlarını yükseltmekte önemli bir rol oynuyor. Karar vericiler, yol güvenliği dernekleri, sürücü kursları, ebeveynler ve otomotiv endüstrisi ile sürmekte olan ilişkilerimizi ilerletmeyi ve onlarla birlikte çalışarak genç sürücülerimizin güvenliğini daha da artırmayı umuyorum"  diye konuştu.
 
Goodyear, bu araştırmada çeşitli ortaklar ile işbirliği yaptı. Anketin geliştirilme aşamasında, London School of Economics and Political Science (Londra Ekonomi Okulu) psikologlarına danışılmış ve Traffic Psychology International (Uluslararası Trafik Psikolojisi Forumu) araştırmaya uzman yorumları ile geribildirim sağlamıştır. Avrupa Ebeveynler Derneği ve Avrupa Sürüş Okulları Birliği de kendi uzmanlıklarına ilişkin katkı yapmışlardır.
 
Goodyear'ın Yol Güvenliği Beyaz Bülten’in yeni baskısına www.goodyear.eu adresinden ulaşmak mümkün. Yuvarlak masa tartışması ile Goodyear'ın Beyaz Bülten’ini sunan ve anket sonuçlarını tartışan basın toplantısını içeren video ise www.goodyear.eu/conference adresinden izlenebilir.
 

 
Yeni S-MAX’in Dünya Lansmanı Gerçekleştiriyor
 
Scania, IAA Fuarı’nda Avantajlı Yeniliklerini Tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni S-MAX’in Dünya Lansmanı Gerçekleştiriyor
​Ford, Paris Otomobil Fuarı’nda tamamen Yeni S-MAX’in dünya lansmanını ...
Scania Ekim Ayında Kur Desteği Kampanyasi
Scania, Streamline çekicilerde kaçırılmayacak kur avantajı sunuyor…
Ali Osman Ulusoy Hayatını Kaybetti
Trabzonspor'un ilk başkanı ve kurucularından Ali Osman Ulusoy vefat etti.
 
Krone, En Yeni Modellerini IAA’da Tanıttı
Avrupa’nın en büyük treyler üreticileri arasında yer alan Krone, IAA Fuarında ...
İETT'den Otlu Otobüs: Botobüs
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT), ...
MEILLER’DEN HANNOVER’DE GÖVDE GÖSTERİSİ
Meiller, IAA Ticari Araçlar Fuarında, yenilediği ürün gamını gözler önüne ...
 
Scania, IAA Fuarı’nda Avantajlı Yeniliklerini Tanıttı
Scania, dünyanın önde gelen ticari araç fuarı IAA’da müşterilerinin karlılığını ...
Mapa İnşaat Ahmet Doğan Tankeri Tercih Etti
MNG Holding bünyesinde inşaat alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin alanında ...
Goodyear, Pirinç Çeltiğinden Lastik Üretecek!
Goodyear, pirinç çeltiği kullanarak çevre dostu, yakıt tasarrufu sağlayan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersondakika haberler newstürkiyesrcşoförkamyonculkw