Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Nisan 2008 Cuma - 00:00

Hurda Alımlarında Kapsam Genişleyebilir

Hurda Alımlarında Kapsam Genişleyebilir

Talat Aydın, hurda kapsamının genişletilmesi için kendilerine yoğun bir talebin olduğunu aktararak, “25-35 yaş arası araçların da trafikten çekilmesi talebi var. Kaynak bulursak yapacağız” dedi.

Kara yollarında güvenliği artırmak ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla Ulaştırma Bakanlığı’nın 35 yaş üstü kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin hurdaya ayrılarak trafikten çekilmesi kararı üzerine, sektör temsilcileri, uygulama kapsamına 25-35 yaş arasındaki büyük araçların da alınmasını istedi.

Uygulamanın 15 Ocak 2008’de başlayacağını söyleyen Aydın, uygulamaya sektörden destek geldiğini, kendilerine çok sayıda olumlu yaklaşım ulaştığını kaydetti. Sektör temsilcilerinin, uygulamanın 35 yaş altına genişletilmesi, hurdaya ayrılacak kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin arasına 25-35 yaş arasındaki araçların da eklenmesi yönündeki taleplerini dikkate aldıklarını vurgulayan Talat Aydın, “Bu bir kaynak meselesi. ݝmkan bulursak yapacağız’’ şeklinde konuştu.

Belge paraları hurda araçların piyasadan çekilmesinde kullanılacak

Ulaştırma Bakanlığı olarak toplanan belge paralarının hurda araçların piyasadan çekilmesi için kullanılacağına işaret eden Talat Aydın, belge paralarından elde edilen gelirin sektöre dönüşü konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiğini hatırlatarak, Bakan Yıldırım’ın şimdi bu sözünü yerine getirdiğini, elde edilen gelirlerin hurdaya ayrılacak araçlara ödemelerde kullanılacağını kaydetti.

Hurda araç sahipleri: Hurda araçlarımıza ödeme yapmayın, vergi borcumuzu silin

Kimi hurda araç sahiplerinin ‘hurdaya ayrılacak araçlara ödeme yapılması yerine vergi borçlarının silinmesi’ yönünde önerileri bulunduğuna dikkat çeken Talat Aydın, Ağustos ayında yayımlanan bir tebliğle zaten alacakların tasfiyesi için kolaylık sağlandığını kaydetti. Talat Aydın, hurdaya ayrılacak araçlara yapılacak ödemelerin miktarını belirleyebilmek amacıyla geniş bir araştırma yaptıklarını söyledi. MKEK’nin hurda araç alımında ton başına 32 YTL, ݝSDEMıR ve KARDEMݝR’in ise ton başına 30 ila 46 YTL ödediğini kaydeden Aydın, Ulaştırma Bakanlığı’nın MKEK ile yaptığı protokolle, söz konusu hurda araçların piyasa bedelinin yaklaşık 3 katı ödeme yapmayı planladığını belirtti.

 
TOBB' un Verdiği Geçiş Belgesi ve TIR Karnesi İstatistikleri
 
Mazot Kuyrukları Uzuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutreylernewsfahrerbus haberler kamyonumKamyonlkw