Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Mart 2008 Cuma - 00:00

Kabotaja Gümrük Engeli Kalktı

Kabotaja Gümrük Engeli Kalktı

Yapılan değişikliğe göre, gümrük idarelerince, kabotaj eşyasının, "serbest dolaşımda olan ve olmayan eşyanın birbirine karışmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı" gümrüklü sahalarda tecridi, depolanması, yüklenmesi ve boşaltılmasına izin verilecek.

Tebliğ'i değerlendiren UTݝKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Denizyolu Çalışma Grubu Başkanı Cavit Uğur; “çok olumlu ancak gecikmiş bir düzenleme";dedi.

UTݝKAD olarak, kabotaj düzenlemelerinin Türkiye limanları arasında denizyolu taşımalarını  kolaylaştıracak  şekilde değişmesi gerektiğinin hep savunulduğunu hatırlatan Cavit Uğur, “Ülkemizde uygulanan politikalar nedeniyle karayolunda çarpık bir büyüme söz konusu olmuştur. Karayollarının çabuk yıpranmasından, yüksek kaza oranlarına, kabarık petrol faturasından çevre kirliliğine pek çok olumsuz faktörün ardında taşımacılıkta karayolunun tek alternatif olması vardır. Maalesef Marmara’nın birbirine çok yakın iki limanı arasında bile konteyner aktarmaları yapılamamasından dolayı kamyon taşımalarına başvuruluyor. Bu zaman ve paranın israf edilmesinden başka bir sonuç getirmiyor.”

Kabotaj taşımalarının gelişmesinin önündeki en büyük engelin, gümrüğe tabi olmayan yüklerin,  uluslararası ticarete açık limanların gümrüklü sahalar olması sebebiyle  bu sahalara alınamaması olduğunu kaydeden Cavit Uğur, “Ülkemizde Kabotaj taşımalarının geliştirilmesi konusunda çeşitli kurumlar ve özel şirketler yıllardır büyük gayret sarf etmektedir. Ancak ülkemizde kabotaj taşımaları serbest olmasına rağmen uygulamada, kabotaja dahil konteyner taşımaları  gümrük engeline takılıyordu. Yayınlanan tebliğ belirli şartların yerine getirilmesi halinde kabotaj taşımalarının önünü açacak hükümler içeriyor. Gümrüğe tabi eşya ile kabotaj yüklerinin birbirine karışmaması için önlem alınması, kabotaj yükleri hakkında gümrüklerin bilgilendirilmesi şartının yerine getirilmesi halinde her türlü taşımaya izin veriliyor.  Tebliğ hükümleri son derece açık ve şüphe götürmeyecek nitelikte. Uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda ilgili genelgelerin de en kısa sürede yayınlanmasıyla konteynerle kabotaj taşımalarında belirgin artışın yaşanması mümkün.”

Yapılan değişiklikle kabotaj taşımalarında canlanma beklendiğini kaydeden Cavit Uğur, düzenlemenin gecikmiş bir karar olduğunu  şu sözlerle dile getirdi: “1924 yılından beri Kabotaj Bayramı’nı kutluyoruz ancak kabotaj taşımalarının denizyolu taşımalarındaki payı yüzde beşi geçmiyor. Bu kabotaj hakkımızın kullanılmadığının en açık işareti. Gerçekten kabotaj serbestisi sağlanabilseydi mesela tarih boyunca önemli bir liman olan Trabzon Limanı bugün atıl bir liman değil Karadeniz’in en önemli limanı olurdu. Kabotaj taşımaları mümkün olabilseydi, Türkiye bölgesinin aktarma, yani lojistik merkezi haline gelebilirdi. Ancak yanlıştan dönülmüş olması da sevindiricidir. ”

 
Demiryollarında Lojistik Eğitim
 
TCDD Çağı Yakalıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncukamyonumKamyondikkatsondakikafahrerlkwnewstreyler