Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Mart 2023 Çarşamba - 17:04

Nevşehir’in İlk Kadın Otobüs Şoförü Ceylan Gömeç; ''Mesleğin Hayalinse Gerisi Teferruattır!''

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir diğer konuğumuz; Ceylan Gömeç, 25 yaşında bir otobüs şoförü. Şu an evli olan Gömeç’in mesleğe merakı ise otobüs hostesliği yaptığı bekarlık zamanlarına dayanıyor. “Ben Ceylan Kaptan, kendimle gurur duyuyorum!” diyen Gömeç hikayesini bizlerle paylaşırken, sektörde kadın olmak üzerine görüşlerine de ayrıca değiniyor.

Nevşehir’in İlk Kadın Otobüs Şoförü Ceylan Gömeç;  Mesleğin Hayalinse Gerisi Teferruattır!

“Hayallerime Ulaşmam Zor da Olsa Yapabileceğime İnandım!”

“Otobüs hostesliği yaptığım zamanlarda, yolcularım ‘kadınları her yerde görmek istiyoruz’ derdi. O zamanlardan aklıma şoför olabileceğim fikri yerleşmeye başladı.” diyen Ceylan Kaptan sözlerine devam ediyor; “Birkaç kez otobüs kullanmayı denediğimde hissettiklerimi tarif etmem imkansız; benim için harikaydı. Bazı zamanlarda mola yerlerinde otobüsü ben çalıştırırdım ve yine yolculardan ‘keşke sen de şoför olsan’ gibi geri dönüşler alırdım. Hayallerime ulaşmam zor da olsa yapabileceğime inandım!”

“Pes Etmedim, Hayallerimin Peşinden Koştum, Gizli Saklı da Olsa O Belgelerimi Aldım!”

“Şu An Nevşehir’in İlk Kadın Otobüs Şoförü Olarak, Eşimle Birlikte Nevşehir Öncü Seyahat’de Çalışıyorum!”

“Hostesken Nevşehirli bir kaptanla evlendim. Bu nedenle mesleğime de hayallerime de bir süre ara verdim. Verdiğim aranın ardından belgelerimi alarak mesleğe girmek istediğimde ise birçok kişi karşı çıktı. ‘Kadın şoför mü olur?’ ‘Otur oturduğun yerde, evde çocuk bak!’ ‘Kadının uzun yolda ne işi var?’ gibi o kadar söz duydum ki anlatamam. Ama ben pes etmedim, hayallerimin peşinden koştum!” diyerek devam eden Ceylan Kaptan hikayesine devam ediyor; “Gizli saklı da olsa o belgelerimi aldım! Eşim en başta karşı çıksa da sonrasında en büyük destekçim oldu. Hayallerime yeni hayaller ekledim. Otobüs deyince gözlerimin doluşu, o başarının verdiği mutluluk.. Yaşadığım hisleri tarif edemem. Sonrasında eşimle çalışmak istedim; Nevşehir, İstanbul, Kayseri derken eşimle Türkiye’nin hemen hemen her yerine birlikte çalıştık. Bazen tır bazen otobüs kullandık. Şu an Nevşehir’in ilk kadın otobüs şoförü olarak, eşimle birlikte Nevşehir Öncü Seyahat’de İstanbul, Nevşehir ve Kayseri’ye çalışıyoruz.”

“Kadın Evine Nasıl Bakıyorsa, Otobüsüne de Öyle Güzel Bakar”

“Kolay Alınmıyor Ağır Vasıta Ehliyeti!”

Sözlerine devam eden Ceylan Kaptan; “Kadın evine nasıl bakıyorsa, otobüsüne de öyle güzel bakar, bakımlarını takip eder, temiz tutar. Hem yolcu rahat eder hem de kendi rahat eder. Hele benim gibi otobüse aşıksa!” diyor. Bunun yanı sıra birtakım zorluklar da olduğunu dile getiren Ceylan Kaptan ekliyor; “Tabi zor yanları da var; öncelikle otobüste kadın şoför görünce çoğu kişi bir süre onu izliyor, hata yapacak mı diye bekliyorlar. Ancak bir süre sonra herkes rahatça arkasına yaslanıp keyfine bakıyor. Aslına bakarsanız kadınlar tüm kurallara uyan, dikkatli varlıklardır. Kolay alınmıyor ağır vasıta ehliyeti!”

“Bir Kadın Olarak Favori Aracım TEMSA!”

“Bir kadın olarak benim favori araçlarım; TEMSA Safir ve Mercedes Tourismo” diyen Ceylan Kaptan; “Temsa Safir çok kullanışlı; özellikle de kış aylarında. Ayrıca tamirini de kolay yapabildiğim için önceliğim o! Aslında tabi aşkın adı ‘otobüs’ olunca marka ve model fark etmiyor benim için. Tırda da Ford F Max çok hoşuma gidiyor onu kullanırken de otobüs kullanır gibi rahat ve kolay geliyor. İşimi ve mesleğimi çok seviyorum!” şeklinde devam ediyor.

“Kadının Sektördeki Gücünün Artması Gerekiyor”

“Bir, Yüz ya da Bin Değil; Milyon Olmamız Gerekiyor!”

Daha fazla kadının sektörde olması gerektiğini savunan Ceylan Kaptan; “Kadının sektördeki gücünün artması gerekiyor. ‘Kadın lastik patlarsa ne yapar?’ ‘Kışın buzda gitsin de görelim!’ ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışmasın’ diyenler, artık bu düşünceden vazgeçmeliler! Artık ileri görüşlü olmaları gerekiyor. Benim gibi heves eden ve hayallerine ulaşamayan o kadar çok kadın kaptan adayı arkadaşımız var ki! Bir, yüz ya da bin değil; milyon olmamız gerekiyor!” diyor.

“Kadınlar İçin Ehliyet Alımlarında Destek Verilmesi Gerekiyor”

Kadın istihdamına yönelik çalışmalar ve desteğin artmasını arzu ettiğini belirten Ceylan Kaptan; “Özellikle maddi imkanları kısıtlı kadınlar için ehliyet alımında ciddi indirimlerin desteklerin olmasını isterim ya da bir fikir olarak; firmalar şoför olmak isteyen kadınların ehliyet giderlerini karşılayarak sonrasında taksitlendirebilir. Ama daha da önemlisi daha çok kadın şoförü ekranlarda, haberlerde, paylaşımlarda görmek isterim. Böylelikle herkes bu mesleğin kadınlar tarafından da layıkıyla yapıldığını görsün!” diyor.

“Mesleğin Hayalinse Gerisi Teferruattır!”

“Kadın olmak çok büyük sorumluluk; ev işleri, eşinin ihtiyaçları, meslek sorunları derken, bazen yetişmekte zorluk çeksek de her şeyin üstesinden geliyorum” diyen Ceylan Kaptan ekliyor; “Mesleğin hayalinse gerisi teferruattır!”

“Kadınları Değersiz Hissettiren Her Şeyi Değiştirmek İsterdim!”

“Bugün bir şeyi değiştirme hakkım olsaydı…” diyerek sözlerine devam eden Ceylan Kaptan; “Kadınların ağlamamalarını, insanların ön yargılarını kırmayı, kadına şiddetin ve yapılan her türlü kötü eylemlerin yok olmasını isterdim. Kadınlar bu dünyanın en önemli varlıklardır; onları değersiz hissettiren her şeyi yok etmek ya da değiştirmek isterdim.  Aynı anda her türlü işi yapabilen, en dayanıklı, en güçlü varlık olan kadınların artık üzülmesini, acı çekmesini istemiyorum.” diyor.

“Kadın Arkadaşlarım! Yıkılmayın! Vazgeçmeyin!”

“Yapamazsın! Olamazsın! Beceremezsin! Başaramazsın! denilen her şeyi başardım! Bütün taşlı yollarda, düşe kalka başardım; azmin elini hiç bırakmadım.” diyen Ceylan Kaptan sözlerine şöyle son veriyor; “Kadın isterse her şeyin üstesinden gelir! Kadın arkadaşlarım! Yıkılmayın! Hayallerinizden, umutlarınızdan asla vazgeçmeyin! Önünüze ne kadar engel çıkarsa çıksın, inanmak başarmanın yarısıdır, asla vazgeçmeyin!  Sevgili erkekler!  Size hayat arkadaşı olan kadınlarımıza biraz daha saygılı, ön yargısız, yanında olarak onların da ayaklarının üstünde durmasına yardımcı olun! Her türlü zorluklarla mücadele etmesine destek olun;  kadınlar sizin nasıl her daim destekçiniz ise sizde her daim arkalarında olun.”

 

Öykü İmset

 

 
'Git Evlen, Evinin Kadını Ol Dediler! Ben De Söz Dinlerim(!) Hem Tırcı Oldum, Hem De Tırcı Eşim Oldu!'
 
Tamer İlhan Tır Pazarı İlanları Kamyonumpazar'da!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emel arslan 8 Mart 2023 Çarşamba 17:33

Kizim la gurur duyuyorum

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Git Evlen, Evinin Kadını Ol Dediler! Ben De Söz Dinlerim(!) Hem Tırcı Oldum, Hem De Tırcı Eşim Oldu!'
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kapsamında bugünkü konuklarımızdan biri ...
TÜM-KON Konteyner ve Lojistikçiler Derneği Başkanı İsmet Atalay; "Aklımız ve Vicdanımız Afet Bölgelerinde Kaldı"
Dosyamız kapsamında bu kez mikrofonumuzu TÜM-KON Konteyner ve Lojistikçiler ...
LTF Treyler Yönetim Kurulu Başkanı ve Güney Eksport Yönetim Kurulu Üyesi Latif Şimşek; 'Bu Tarz Felaketlere Hazır Olma Çabası Göstermeliyiz'
Deprem röportajları kapsamında mikrofonumuzu bu kez Adana’da bulunan LTF ...
 
"Lojistik Sektörü Afet Politikasının Paydaşı Olmalı"
İMSAN Group Yönetim Kurulu Üyesi, İMS Lojistik Genel Müdürü Mustafa İmrak, ...
Best Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Yayman; Kapıkule’de Eşitlik Sağlansın; İlk Giren İlk Çıksın
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan’ın sorularını yanıtlayan ...
"Etkin Lojistik Afetlerde Hayat Kurtarır.."
Öncelikle, 6 Şubat ve akabinde art arda gelen depremlerde hayatını kaybeden ...
 
Afet mi Felaket mi?
İkisi de… Ancak arada çok büyük bir ayrım var. Afet önlenemez doğa olaylarını ...
Lojistik Sektörü Bu Felakette de Ön Saflarda Yerini Aldı
“Bir Aracı Olandan Bin Aracı Olana Herkes Yardımların Ulaşması İçin Seferber ...
Lojistik Sektörü Aldığı Destekleri, Adaletsizliğe Uğradığı Uygulamalarda da Görmek İstiyor
BEST Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Yayman, UND Yönetim Kurulu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyondikkatlkwkamyonumsrc haberler treylerbusşoför