Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2023 Pazartesi - 13:58

TÜM-KON Konteyner ve Lojistikçiler Derneği Başkanı İsmet Atalay; "Aklımız ve Vicdanımız Afet Bölgelerinde Kaldı"

Dosyamız kapsamında bu kez mikrofonumuzu TÜM-KON Konteyner ve Lojistikçiler Derneği Başkanı İsmet Atalay’a uzatıyoruz. Afetin yaşandığı ilk günden itibaren tüm dernek üyeleriyle sahada aktif bir şekilde yer aldıklarını belirten Atalay, afetlere hazırlıklı olmamız gerektiğinin ve bu hazırlığın içerisinde lojistik sektörü STK’larının da mutlaka yer alması gerektiğinin altını çiziyor.

TÜM-KON Konteyner ve Lojistikçiler Derneği Başkanı İsmet Atalay;  Aklımız ve Vicdanımız Afet Bölgelerinde Kaldı

“6 Şubat sabah 07.15’te çalan telefonuma uzanırken her zamanki rutin, mesleki bir arama olduğunu düşünerek telefonuma uzandım, fakat arayan kişiyi görünce açıkçası bir şeylerin ters gittiğini hissetmiştim. Karşıdaki ses bana ülkenin güneyinde çok büyük bir deprem olduğu bilgisini vererek, acil olarak Afet Koordinasyon Merkezi’ne gelmemizi istedi.” diyerek deprem felaketine uyanılan sabahı anlatarak başlayan Atalay sonrasında olanları ise şu şekilde anlattı; “Başkan olarak görev yaptığım Tüm Konteyner ve Lojistikçiler Derneği TÜM-KON Başkan Yardımcım İsmail Çakan’ı arayarak durumu ilettim ve acil olarak toplantıya katılmak üzere yola çıktık. Afet Koordinasyon Merkezine ulaştığımızda Belediye Başkanımız ve Bölge Kaymakamımız ile acil bir toplantı yaptık; toplantıda bize lojistik desteğe ihtiyaç olduğunu belirttiler. Seve seve, canımızla kanımızla, bu işi gönülden yapacağımızı belirterek hemen aksiyon almak üzere Dernek binamıza geçtik ve tüm üyelerimizi konu ile ilgili bilgilendirdik.”

“Tereddütsüz Bir Şekilde Seferberlik İlan Edildi”

“10 Günlük Süreç İçerisinde 225 Aracımızı Ücretsiz Olarak Deprem Bölgelerine Gönderdik”

“Dayanışmayı büyütmek için destek istedik ve üyelerimiz de tereddütsüz bir şekilde seferberlik ilan ettiler.” şeklinde devam eden Atalay sözlerini sürdürdü; “6 Şubat-16 Şubat tarihleri arasında Belediye, Kaymakamlık organizasyonları dahil olmak üzere çeşitli STK ve Devlet Kurumları için 225 aracımızı tamamen ücretsiz olarak hizmete verdik. Ayrıca kendi üyelerimizin ve Derneğimizin bütçesinden karşılamak suretiyle yaklaşık 35 adet tırı Kaymakamlığın belirtmiş olduğu ihtiyaç listesine göre hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.”

“Aklımız ve Vicdanımız Afet Bölgelerinde Kaldı”

“Yardımların İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılması İçin Biz de Sahada Yerimizi Aldık”

Sahadaki kişilerden kendilerine aktarılanlar doğrultusunda, afet bölgelerine ulaşan ürünlerin, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda sıkıntı yaşandığı geribildirimini aldıklarını belirten Atalay; “Çünkü afet çok geniş bir coğrafyada olmuş ve çok sayıda insanımız bundan etkilenmişti. Hepsine yetişmek mümkün değildi. Bu noktada neler yapabileceğimiz üzerine istişare ederken, fiziki olarak da bölgede olmamız gerektiğine karar verdik. İki tır dolusu erzak, üç off-road aracı ve dokuz kişilik ekibimizle beraber yola çıktık. Çıktığımız bu yolda Kahramanmaraş’tan başlayarak, Hatay ve ilçeleri olmak üzere, bölgede ulaşılamayan köy ve mahalle gibi yerleşim yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştık, dokunabildiğimiz tüm yüreklere dokunmaya çalıştık. Şu an dönmüş olsak da aklımız ve vicdanımız orada kaldı. Bu nedenle bölgeye rutin olarak gitmeye ve bu yardımları devam ettirmeye karar verdik. İlk olarak üyelerimizin eş, dost ve akrabalarının destekleri ile birlikte, tespit ettiğimiz ihtiyaçları Mart ayının iki haftası, kalabalık bir heyetle yeniden bölgeye teslim etmeye gideceğiz. Son olarak da BJK kulübünün çocuklar için toplamış olduğu oyuncakların bölgedeki çocuklarımıza ulaşması için bölgeye sevkini gerçekleştirme şansına da sahip olduk.” dedi.

“Alanın Genişliği Aksamalara Neden Oldu”

 “Lojistik Sektörü STK’ları Olarak Afet Hazırlıklarının İçerisinde Mutlaka Yer Almalıyız”

Depremin hemen ardından, olayın şoku ve alanın genişliği nedeniyle aksamalar yaşandığını belirten Atalay sözlerini şu şekilde bitirdi; “Ancak ilk haftanın ardından her şey oturmaya başladı. Şunu görmüş olduk ki; ülkemiz deprem kuşağında olması sebebiyle bu tür afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bir o kadar daha önemlisi ise bu afette de olduğu gibi lojistik sektörü STK’ları olarak bu hazırlıkların içerisinde mutlaka yer almalıyız. Bu vesile ile ölenlere rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sektör olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyoruz.”

 

Öykü İmset

 

 

 
Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Nakliye Hizmeti Alacak
 
Bilgin Tır Kamyon Treyler Pazarı İlanlarına Kamyonumpazar.com Farkı ile Ulaş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LTF Treyler Yönetim Kurulu Başkanı ve Güney Eksport Yönetim Kurulu Üyesi Latif Şimşek; 'Bu Tarz Felaketlere Hazır Olma Çabası Göstermeliyiz'
Deprem röportajları kapsamında mikrofonumuzu bu kez Adana’da bulunan LTF ...
"Lojistik Sektörü Afet Politikasının Paydaşı Olmalı"
İMSAN Group Yönetim Kurulu Üyesi, İMS Lojistik Genel Müdürü Mustafa İmrak, ...
Best Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Yayman; Kapıkule’de Eşitlik Sağlansın; İlk Giren İlk Çıksın
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan’ın sorularını yanıtlayan ...
 
"Etkin Lojistik Afetlerde Hayat Kurtarır.."
Öncelikle, 6 Şubat ve akabinde art arda gelen depremlerde hayatını kaybeden ...
Afet mi Felaket mi?
İkisi de… Ancak arada çok büyük bir ayrım var. Afet önlenemez doğa olaylarını ...
Lojistik Sektörü Bu Felakette de Ön Saflarda Yerini Aldı
“Bir Aracı Olandan Bin Aracı Olana Herkes Yardımların Ulaşması İçin Seferber ...
 
Lojistik Sektörü Aldığı Destekleri, Adaletsizliğe Uğradığı Uygulamalarda da Görmek İstiyor
BEST Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Yayman, UND Yönetim Kurulu ...
Mersin Lojistik Camiası Yaraları Bir Olarak Sarmaya Devam Ediyor
“Koordinasyon Eksikliği İlk 3 Gün Fazlasıyla Hissedildi” “Devletimiz ...
Lojistik Sektörü Olarak, Sektörün Tüm Paydaşları İle Birlikte Bir Afet Planlaması Yapmalıyız
Deprem kuşağı üzerinde yer alan ve tarih boyunca birçok kez büyük ve yıkıcı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussrctruckKamyontürkiyekamyonumfahrer haberler treyler