Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
27 Eylül 2023 Çarşamba - 18:03

Tunç Soyer, "Attığımız Adımlar 'Bir Kuşak Bir Yol' da Dahil Olmak Üzere İzmir'in Uluslararası Ticaret Koridorlarındaki Konumunu Güçlendirecek"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Logistech-2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de başladı. İzmir'i lojistikte öncü kent haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarın önemine vurgu yaparak, lojistiğin İzmir için bir sektör değil, şehrin özü olduğunu belirtti. Fuar, lojistik sektörünü İzmir'de bir araya getirerek, kent ve ülke için büyük bir öneme sahip.

Tunç Soyer,  Attığımız Adımlar  Bir Kuşak Bir Yol  da Dahil Olmak Üzere İzmir in Uluslararası Ticaret Koridorlarındaki Konumunu Güçlendirecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech – 2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de başladı. İzmir'i lojistikte öncü kent haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, "Lojistik İzmir için herhangi bir sektör değildir. Bu şehrin özü, ta kendisidir. Bu yüzden Logistech fuarı bizim için çok kıymetlidir" dedi.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. 27-29 Eylül tarihleri arasında lojistik sektörünü İzmir'de buluşturacak fuarın açılışına ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

SOYER: "LOGİSTECH ÇOK KIYMETLİ"

Logistech Fuarı'nın kent ve ülke için çok önemli olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir doğası gereği bir lojistik kentidir.  Bu yüzden İzmir'in kalıbını kendi içine kapalı mahalli bir ekonomiyle dolduramayız. Burası, Asya ve Avrupa arasında bir deniz kapısı… Burası bir Akdeniz liman şehri… Burası, iktisadi sınırları kendinden büyük olan İzmir… Tüm bunları şunu hatırlatmak için söyledim. Lojistik, İzmir için herhangi bir sektör değildir. Bu şehrin özü, ta kendisidir. Bu yüzden Logistech bizim için çok kıymetlidir. Küresel büyüklüğü 2023 yılında 10 trilyon dolarken önümüzdeki beş yılda neredeyse bir buçuk kat artarak 14 trilyon dolara yükselmesi beklenmektedir. İzmir'in tarihinden aldığımız miras gereği, bu büyümeden yeterli payı almak bizim boynumuzun borcu. Dört yıldır tüm paydaşlarımızla bunun için çalışıyoruz. Alsancak'tan Aliağa'ya şehrimizin sahip olduğu limanlarla İzmir'i lojistikte öncü kent haline getirmeye gayret ediyoruz. Bunun tek bir yolu var. İzmir'de kurduğumuz vizyon ortaklığını ve kent ittifakını hız kesmeden korumaya büyütmeye devam etmek" dedi.

"FUAR ÇOK BÜYÜK HEYECAN VERİYOR"

Fuar hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, "Bu yıl on binden fazla ziyaretçi beklediğimiz fuarımızın katılımcı sayısı ve stant alanı geçen yıla göre neredeyse iki kat arttı. İlk adımı atarken bunları öngörüyorduk. Bu yıl 10 bin metrekare alanda 150'den çok katılımcıyla buluşacağız. Lojistik sektörünün önemli aktörlerinden Kınay Taşımacılık fuarımızın ana sponsoru oldu. Bu ufku geniş kararları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. İzmir'i 'Lojistik Merkez Üssü' yapma vizyonumuzun önemli bir taşıyıcısı olan Logistech, bu konudaki tüm etkin paydaşları bir araya getiriyor. Attığımız adımlar 'Bir Kuşak Bir Yol' da dahil olmak üzere İzmir'in uluslararası ticaret koridorlarındaki konumunu güçlendirecek. 'Bir Kuşak Bir Yol' projesi için 5 trilyon dolar bütçe ayıran Çin, sadece Avrupa'da yaptığı yatırım 1,37 trilyon doları aşmış vaziyette. Gerek Azerbaycan Ermenistan arasındaki gerginlik, gerek Rusya Ukrayna savaşı gerekse Pire Limanı'nın büyüme sınırlarını artık doldurmuş olması nedeniyle İzmir'e yepyeni bir imkan doğuyor. Başka bir şey mümkün olabilir. Tam da o nedenle bu fuar çok büyük heyecan veriyor" dedi.

ÖZTÜRK: "ALSANCAK LİMANI OLMADAN İZMİR OLMAZ"

Fuarın ikinci yılında büyümeye devam ettiğini ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Koşar adımlarla yoluna devam ediyor. Tam bir imece usulüyle yapılan fuar sektörün parlayan yıldızına dönüştü. Ülkeler lojistik ağlar ile güçlüdür. Cumhuriyetin 100. yılını sektörün kalkış noktası olarak belirlemeliyiz. Alsancak Limanı olmadan İzmir olmaz. Başka türlü bir lojistik mümkün. Bize önderlik ettiğiniz için, adımları atmaya başladığınızda yanımızda olduğunuz, liderliğiniz için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: SON DAKİKA

 
Say Global Logistic’ten Tırsan Araç Yatırımı
 
Astor Enerji Sanayinin Devleri Arasında Yer Aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Değişen Ticari Düzenlemeler, Lojistik Sektöründeki Şirketleri Hem Fırsatlarla Hem De Zorluklarla Karşı Karşıya Bırakabilir
BATI Innovative Logistics, lojistik sektöründe yaşanan değişen ticari ...
Oruç Kaya, "Depolama Alanı İhtiyacı 5 Yılda 2 Kat Artacak"
Hızla artan e-ticaret, enflasyonist ortamda daha fazla stok tutma düşüncesi ...
Borusan Lojistik İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nden Altın Sertifika Alan Türkiye’deki İlk Tesis Oldu
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, İş Dünyası ve Sürdürülebilir ...
 
Ekin Seren Ünsaç, logitrans, Dünya Denizcilik Piyasalarının Nabzının Ölçüldüğü Bir Ortam Yaratıyor
logitrans fuarı dünya denizcilerini buluşturuyor . “Denizcilikteki gelişmeler ...
NGL’nin Avrupa’daki Üssü Polonya, Şirketin Taşıma Hızını Katladı
Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında entegre lojistik çözümler sunan Norther ...
DHL Express, Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa'nın En İyi İşyeri Seçildi
Çalışanlara özel yaptığı anketlerle iş yeri memnuniyeti konusunda dünyanın ...
 
Sarp Gümrük Kapısı İçin Zorunlu Güzergh Uygulaması
UND'nin açıklamasına göre, son dönemde yaşanılan gelişmeler doğrultusunda ...
İstanbul Havalimanı Yüzlerce Uçuş Hattıyla Yük Taşımacılığının Merkezi Oldu
Türkiye’de bu yılın ocak-ağustos aylarında uluslararası hava kargo taşımacılığının ...
Silene (LVA) - Urbany (BLR) Sınır Geçiş Noktası Kapandı
Belarus ile doğu sınırındaki iki sınır geçiş noktasından biri olan Silene ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtruckKamyontürkiyefahrernews haberler sondakikakamyonum