Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Nisan 2017 Perşembe - 12:01

TürkTraktör, Bursalı Kız Öğrencileri İle ‘Filizlerin Mucizeleri’ni Gerçekleştirmek İçin Bir Araya Geldi

BURSA, 6 Nisan 2017 – TürkTraktör, Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın işgücünün artırılmasını desteklemek üzere başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesi’nin eğitim alanındaki çalışmaları için Bursa’daydı.

TürkTraktör, Bursalı Kız Öğrencileri İle ‘Filizlerin Mucizeleri’ni Gerçekleştirmek İçin Bir Araya Geldi

 TürkTraktör, “Filizlerin Mucizeleri” Projesi’nin eğitim ayağı kapsamında Bursa’da Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Atatepe Mesleki Anadolu Lisesi’nde eğitim gören kız öğrencilerle bir araya geldi.
 
Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) eğitimleri vermesinden sonra, TürkTraktör çalışanlarından oluşan gönüllüler katılımcılara deneyimlerini anlattılar. Eğitimlerden sonra ise katılımcılar ve öğrenciler projenin anısı olarak okullarının bahçelerine 5’er adet ağacın dikimini gerçekleştirdiler.
 
TürkTraktör Yetenek Yönetimi ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Ertem; ziyaretler sırasında projeyle ilgili şu bilgileri verdi:“Tarım ve otomotiv alanında kadın işgücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz ‘Filizlerin Mucizeleri’ projemizi Eğitim, Tarımsal Üretim ve İstihdam olmak üzere 3 farklı konuyu sahiplenecek şekilde tasarladık. Bugün projemizin eğitim tarafındaki çalışmalarımızın bir parçası olan okul ziyaretlerimizi gerçekleştirmek üzere buradayız. Ziyaretlerimizde temel amacımız kadın istihdamının geleceği olan kızlarımıza, üretim ve ağır sanayi alanına sağlayabilecekleri katma değeri anlatmak ve hayatın her alanında olduğu gibi, bu alanlarda da kadın gücünün önemini kendilerine örneklerle göstermek.”
 
TürkTraktör Bursa’da 5 okulu ziyaret etti ve 650’den fazla öğrenciyle bir araya geldi
Ceren Ertem, proje çalışmaları dahilinde, yapılacak okul ziyaretleri için otomotiv sektörünün önemli üretim merkezleri olan Sakarya, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Eskişehir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin belirlendiğini söyleyerek; “2017 yılı içerisinde toplam 58 okula yapacağımız ziyaretlerimizde, öğretmenler, veliler ve yaklaşık 3 bin kız öğrenci ile bir araya geleceğiz. Bu öğrencilerimizin 650’den fazlası ise Bursa’daki bu 5 okulumuzda bulunuyor. Ziyaretlerimizde, kız öğrencilerimize ağır sanayide çalışmaları için rol model olup mentorluk yapıyor, öğrencilerle birlikte ailelerine ve öğretmenlere de toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalıklarını artıran seminerler veriyoruz. Aynı zamanda, bu okullarda öğrenim gören kız öğrencilerin meslek seçimi ve alan/dal tercihleri üzerinde nelerin olduğunu ve eğitimini gördükleri mesleğe dair algı ve tutumlarını da araştırıyoruz” diye açıkladı.
 
Okulların, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri, tarım teknolojisi alanlarında eğitim gören 100 öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) koordinasyonunda eğitim bursu da verdiklerini ifade eden Ceren Ertem “Tüm bunlara ek olarak, kontenjan sayılarımız ve ilgili kriterlerimiz kapsamında öğrencilerimiz TürkTraktör’de staj yapma imkanına ve mezun olduktan sonra ise, istihdam önceliğine sahip olacaklar. Bu anlamlı ve hayatlara dokunmayı amaçlayan projemizde emeği geçen ve desteklerini sağlayan tüm proje ortaklarımıza, TürkTraktör adına tekrar teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

 TürkTraktör Hakkında
Türkiye otomotiv sanayinin halen faaliyette olan ilk üreticisi olarak 1954 yılında faaliyete geçen TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. TürkTraktör’ün 1955 yılında 815 adet olan yıllık üretim adedi, 2016 yılı sonunda 46.000 adettir. Türkiye'de kesintisiz 10 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, bugüne kadar toplam 130’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir. Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNHI'in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i BIST’de işlem görmektedir. Şirketin ikinci üretim tesisi TürkTraktör Erenler fabrikası, Haziran 2014 itibariyle üretime başlamıştır. TürkTraktör; Case IH, New Holland ve Steyr marka traktör üretimi, ziraat ekipmanları ve iş makineleri distribütörlüğünün yanı sıra; New Holland TD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TD serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi S8000 seri motorların ana üretim merkezidir. Ankara ve Erenler’de bulunan Türk Traktör tesislerinde 3 bine yakın kişi çalışmaktadır. "Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak" ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve 60 yılı aşkın deneyimiyle, kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur. www.turktraktor.com.tr

 
Üniversite – Sanayi İşbirliği Projelerine Katılarak İş Hayatına Hazırlanın
 
Kısa Adı IPRU Olan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği İcra Kurulu Toplantısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite – Sanayi İşbirliği Projelerine Katılarak İş Hayatına Hazırlanın
Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ev sahipliğinde, Tezmaksan’ın ...
Seger Korna, yeni ürünleri ile Automechanika İstanbul’da
Korna tasarımı, üretimi ve satışında Türkiye lideri olan Seger, 6-9 Nisan ...
Zıpcar, Otokoç Otomotiv'de “Saatlik Araç Kiralama” Hizmeti
Time Dergisi’nin “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında gösterdiği Robin ...
 
AVL Türkiye’den İlk Yerli Hibrit Ve Sürücüsüz Araç Atağı
Otomotiv teknolojileri alanında dünyanın en büyük mühendislik firması ...
Toyota Avrupa’dan TAYSAD’a Ödül Yağmuru
Otomobil sektöründe "tedarikçisi olunması en zor ülke" olarak nitelenen ...
Tırsan Adapazarı Fabrikasında Polonya Bayisini ve OSPTN Derneği Üyelerini Ağırladı
Kässbohrer Polonya Bayisi TIMEX S.A. ve OSPTN Derneği üyeleri Tırsan Adapazarı ...
 
İTT Lojistik, Tırsan İle Nasıl Büyüdüğünü Anlattı
Likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında uzmanlaşan İTT Lojistik, ...
Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişiyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ...
Çevre Teknolojileri Sektörünün 2017’deki Buluşma Adresi Yine REW İstanbul Oldu!
İFO Fuarcılık tarafından düzenlenen Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförfahrertürkiyebus haberler kamyonumkamyoncusrctreyler