Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
7 Haziran 2013 Cuma - 15:21

Dünyanın en iyi motoru

Ford’un üst üste ikinci kez “Uluslararası Yılın Motoru” ödülünü kazanan 1.0 EcoBoost motoru, 15 yıldır düzenlenen "International Engine of the Year" ödül tarihinin en yüksek puanını aldı.

Dünyanın en iyi motoru

Ford; Fiesta, B-MAX, Focus ve C-MAX modellerinde kullandığı ödüllü motorunu; Yeni Connect,  Courier, Mondeo ve EcoSport modellerinde de kullanacak. Motorun üretim kapasitesi, yüksek talep nedeniyle iki katına çıkarılacak.
Ford’un verimli ve güçlü 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motoru, Türkiye de dahil dünyanın 35 ülkesinden 87 jüri üyesi gazetecinin oylarıyla belirlenen "International Engine of the Year" organizasyonunda üst üste ikinci kez “Uluslararası Yılın Motoru” ödülüne layık bulundu. Doğrudan yakıt enjeksiyonu, turbo besleme ve değişken supap ayarı özelliklerini bir arada toplayarak düşük yakıt tüketimi özelliği sunan 1.0 litrelik EcoBoost motor, organizasyonun 15 yıllık tarihindeki en yüksek puanla ödülü ikinci kez aldı. Ford, yüksek talebi karşılamak için Ağustos ayı ortalarından itibaren Almanya Köln'deki motor fabrikasında üretim kapasitesini iki katına çıkararak, günde 1.000’den fazla EcoBoost motor üreteceğini açıkladı.

1.0 lt EcoBoost motora dünyadan ödül  yağdı
Ödülün ikinci defa alınması ile birlikte Ford ayrıca, 15 yıllık ödül tarihinde peş peşe zafer kaydeden üç otomobil üreticisinden biri olurken, 1.0 lt EcoBoost motora dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüller yağdı. Ford’un 1.0 litrelik EcoBoost motoru, Engine Technology International dergisinin düzenlediği organizasyonda “1.0 Litre altı En İyi Motor” kategorisinde ödüle layık görüldü. Teknolojik yenilikleri ile Alman dergisi Auto Motor und Sports Best Cars organizasyonundan 2013 Uluslararası Paul Pietsch Ödülü’nü, İngiltere Kraliyet Otomobil Kulübü’nden Dewar Trophy Ödülü’nü ve ABD Popular Mechanics dergisinden Çığır Açan Buluş Ödülü’nü aldı.

Ford'un global motorlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Joe Bakaj, “İçten yanmalı motor teknolojisi ile çığır açmak çok nadir görülür, ancak biz bunu başardık” dedi ve “Üç silindirli küçük bir motorun böyle bir performans ve yakıt ekonomisi gerçekleştirdiğine inanmak için motoru kullanmanız gerekir” diye konuştu.

Ödüllü motor Connect ve Courier modellerinde de kullanılacak
Fiesta, B–MAX, Focus, C-MAX dahil geniş bir yelpazedeki araçlarda sunulan 1.0 litrelik EcoBoost motor, yakın gelecekte Yeni Ford Mondeo dahil daha büyük araçlarda, ayrıca Yeni Connect ve Courier ticari araçlarında da kullanılacak.


1.0L EcoBoost üretimi de kendisi gibi çevreci
Almanya’daki Aachen ve Merkenich ile İngiltere’deki Dunton araştırma ve geliştirme merkezlerinde tasarlanan 1.0 litrelik EcoBoost motorun üretimi Köln’de ve Romanya’daki Craiova’da yapıldı. Bir uçağın başüstü dolabına sığacak kadar küçük boyutlara sahip motor Fiesta, Focus ve C-MAX modellerinde Avrupa’da sunulan benzinli motorlar arasında kategorilerinde en düşük yakıt tüketimini sağlıyor.

Ford’un Köln’deki ve Craiova’daki Motor Fabrikaları, 1.0L EcoBoost üretimini kolaylaştırmak yeniden geliştirildi. Üretimde alüminyum motor parçalarını işlerken önceden iki litre olan soğutucu hacmini bileşen başına sadece beş mililitreye indiren gelişmiş imalat teknikleri kullanıldı. Ayrıca, geliştirilen üretim sürecinde yakıt kullanımını ve CO2 salımını yüzde 66 oranında azaltarak motorların çalıştırılmasına gerek kalmaksızın test edilmesine olanak tanıyan yeni “soğuk testi” teknolojisi de kullanılanılıyor.

 

 
Renault’dan Haziran'da cazip kampanya
 
Onların karizması başka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Renault’dan Haziran'da cazip kampanya
Renault, yaza birbirinden cazip fırsatlarla başlıyor.
Iveco Hız Kesmiyor
18 yıldır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren Iveco yetkili satıcısı ...
Volvo sekiz ayda yenilendi
Eylül 2012'den bu yana Volvo Kamyon, tüm çekici ve kamyon modellerini ...
 
“En Temiz Sanayi Tesisi”
Otokar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin ...
Meka Nakliyat DAF’ı Tercih Etti
Yurtiçi Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Meka Nakliyat, 5 adet ...
Chevrolet Trax'a da "5 yıldız"...
Renault Captur'ün ardından Chevrolet'nin yeni küçük SUV modeli Trax da ...
 
Milyonlarca insan TOTAL’i seçiyor
Total’in Türkiye’ye yatırımları devam ediyor. Müşteri memnuniyeti ve bağlılığı ...
KÄSSBOHRER Rus Müşterileriyle Buluşuyor
TIRSAN, Kässbohrer markası ile Rusya’nın en büyük inşaat ekipmanları ve ...
Axalta Boya Sistemleri Kimlik Yeniledi
Global Boya Tedarikçisi, Yeni Cesur Kimliğini Sunuyor.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylertruckkamyonumKamyondikkatşoförnewsfahrertürkiye