Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Ocak 2007 Perşembe - 00:00

Bu Kamyoncular Ne yapsın!

Bu Kamyoncular Ne yapsın!

Gölbaşı’nda bir süredir gündemi meşgul eden ve yaşamı olumsuz etkileyen ağır vasıtaların şehir içine park edilmesi konusu Ankara Kamyoncular Derneği Gölbaşı Şubesi tarafından çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor.

Son zamanlarda  tırların şehir içine park edilmesi nedeniyle, Ankara’nın turistik ilçelerinden biri sayılan Gölbaşı ilçesinde, kötü bir görüntü oluşurken ilçe sakinlerinin yaşamının da olumsuz yönde etkilendiği gözleniyor. Sokak aralarına park edilen ağır vasıtalar, hem gürültü hem görüntü kirliliğini beraberinde getiriyor. Araçların sahipleri de sık sık hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya geliyor. Yaklaşık iki ay önce faaliyete başlayan Ankara Kamyoncular Derneği Gölbaşı Şubesi Başkanı Ferhat Sarı, üyelerinin şikayetleri doğrultusunda çalışmalara başlamış ve yirmi gün içinde altyapısını tamamladığı Tır Parkını faaliyete sokmak istemiş. Fakat hukuki nedenler parkın faaliyete geçmesini engelleyerek sürecin uzamasına neden olmuş. Söz konusu parkla ilgili olarak hem Ankara Kamyoncular Derneği Gölbaşı Şubesi Başkanı Ferhat Sarı ile hem de problemin kaynağı olarak gösterdikleri Gölbaşı Belediyesi ile görüştük.

   

Sayın Ferhat Sarı çalışmalarını tamamladığınız Tır Parkı hangi ihtiyaçtan doğdu?

Tır parkı öncelikli olarak üyelerimizin araçlarını park edecek alan bulamamalarından ve ilçe halkının araçların sokak aralarına yaptıkları parkın yarattığı rahatsızlıktan kaynaklanan bir çalışma. Gölbaşındaki araç sahiplerinin hemen hepsi bizim üyemiz diyebiliriz. Üyelerimiz araçlarını akşamları evlerinin önüne, ya da sokaklara bıraktıklarında aynaları kırılıyor,  mazotları ve yükleri hırsızlar tarafından çalınıyordu. Mahalle sakinleri araçlar belirli saatlerde çalıştığı zaman rahatsız oluyorlardı. Gerek halk gerekse üyelerimiz tarafından Derneğimize şikayet başvuruları oldu. Biz bu şikayetleri değerlendirdik ve böyle bir çözüm bulduk.. Görevimiz üyelerimize güzel bir garaj kiralayıp bunları hırsızlardan korumak, aynı şekilde mahalle sakinlerinin rahatsızlıklarını giderebilmek. Bu garajı kiralamamızın en büyük nedeni bu. Tabi bir de üyelerimizin çalıştığı fabrikaların burada konuşlanması da parkın açılmasında etken.

“ Parktaki araçların tüm sorumluluğu derneğimize ait…”

Peki Tır Parkının özelliklerinden bahseder misiniz biraz?

Yaklaşık 250 araç kapasiteli bir park. Gölbaşındaki fabrikalarla çok sık çalışıyoruz, bizden araç istiyorlar. Dolayısıyla araçların başka yerden gelmeleri zaman ve yakıt kaybı oluyor. Bizim, araçlara en kısa sürede ulaşmamız gerekiyor. Bu parkı kiralamak zorundayız ki hem üyelerimize hem fabrikalara hizmet vermiş olalım. Kısa zamanda istenilen araçları istenilen fabrikaya daha kısa sürede yollayabileceğimiz zamandan ve yakıttan tasarruf edebileceğimiz bir yer burası. 24 saat açık güvenlikli, her türlü emniyet tedbirleri alınmış olan bir park. Buraya park edecek olan tüm araçların sorumluluğunu da derneğimiz yükleniyor.

Ücretlendirme nasıl olacak?

Bu park derneğimizin parkı, üye sayımızı da arttıracak. Dernek faaliyetlerini gören kamyoncular üye olacaktır. Bu parktan faydalanmak isteyenlerin derneğimize üye olması gerekiyor. Üyelerimiz için belirli bir tarife düşünmüyoruz şu anda. Üye olurken üyeliğin getirdiği, derneğin ayakta kalabilmesi için verilen üye aidatları var. Onun dışında bir ücret ödenmeyecek. Bu aidatları ödeyen arkadaşlarımız parkı kullanabilecekler.

Tır Parkı ile ilgili çalışmalarınız şu an hangi aşamada?

Aslında şu anda Tır Parkımız kullanılabilir halde. İçerisinde yıkama yağlama hizmetide verilecekti. Fakat tam aktif hale gelmek üzereyken  Gölbaşı Belediyesiyle ilgili bazı problemler oldu. Belediye böyle bir oluşuma önce destek verdi; sonra vazgeçti.

“Belediyenin sunduğu gerekçe ile asıl neden farklı”

Peki daha sonra Belediye neden vazgeçti?

 

   

Protokol yolu olduğu için çirkin bir görüntü oluşturduğu gerekçe olarak gösteriliyor fakat asıl neden bu değil. Zaten sanayiye yakın bir yerde. Sanayinin görüntüsüne aykırı bir görüntü oluşturmuyor. Aslında bunu özellikle düşündük Tır parkının burada olması her anlamda iyi. Gölbaşı ilçesinin tüm sokakları bir tır parkı halindeydi. Bu bir anlamda belediyenin yapması gereken bir hizmet, biz belediyeye yardımcı da oluyoruz.

 Şu an Tır Parkını kurduğumuz arazi nereye ait? Kime aitse kiralayalım, Belediyeye aitse bir gelir kapısı olsun diyerek Belediyeye müracat ettik. Belediye özel mülkiyet olduğunu söyleyince sahibinden kiraladık. Fakat başka bir şahıs gölbaşında tır parkı açmış bu esnada, oranın işine engel olacağı için izin vermiyorlar. Belediye Başkanı bize; “Oraya o kadar masraf yaptı ikinci bir parkı açmayın” diye uyarıda bulundu. Onlara söz verdik oldukça masraf yaptılar siz burayı açarsanız olmaz dedi Başkan bize açıkça. Oraya kimse gitmeyecek masrafı boşuna olur. Biz ticari amaçlı bir park yapmıyoruz. Tamamen hizmet amaçlı bir park bu. Tüzüğümüzde yer alan maddeyi yerine getiriyoruz. Üyelerini toplu bir garaj tutup ya da kiralayıp bir çatı altında bulundurma mecburiyetimiz var. Şu anda belediyeyle görüşmelerimiz devam ediyor. Netleşmiş durumda değil. Parkımız şu an mühürlendi ve faaliyetini durdurdu. Yetkileri dışında ve görevleri haricinde bu mührü vurdular. Kendilerine adli makamların bu mührü vurması gerektiğini söyledik. Adli makamların verdiği kararlar doğrultusunda bizde hareket edelim.

Bu iddialar karşısında Gölbaşı Belediye yetkililerine ulaşıp onların da konu hakkında ki görüşlerini almaya çalışıyoruz. Bakalım yetkililer bu konuda ne söyleyecekler?

 
Binali Yıldırım Hızlı Tren Hattında
 
SCANIA, Dünyanın En İyi Kamyon Şoförlerini Arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyefahrerkamyoncuKamyonnewslkwdikkattreylersondakika