Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Kasım 2022 Salı - 13:23

Lojistik Her Zaman Devam Edecek ve Parlayacak!

Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Dota Logistics İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Gültekin ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda, Gültekin bizlere firmanın hizmetlerinden bahsederken, aynı zamanda yakın zamanda gerçekleşecek olan yatırım ve çalışmaların da haberini veriyor. /Öykü İmset

Lojistik Her Zaman Devam Edecek ve Parlayacak!

2000 yılında lojistik ihtiyaçları karşılamak üzere Wiesbaden şehrinde başlayan serüvenlerine, İstanbul Yönetim Ofisi, Ankara Deposu, Gebze Depolama ve Servis Merkezi ile Türkiye’de devam ettiren Dota Logistics, uluslararası taşımacılık sektöründe butik hizmet verme anlayışıyla günden güne büyüyerek ve gelişerek yoluna devam ediyor.

 

Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Dota Logistics İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Gültekin ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda, Gültekin bizlere firmanın hizmetlerinden bahsederken, aynı zamanda yakın zamanda gerçekleşecek olan yatırım ve çalışmaların da haberini veriyor.

 

“Uluslararası Taşımacılıkta Butik Hizmet Anlayışıyla Çalışıyoruz”

“En Güçlü Hattımız, Almanya”

2000 yılında Almanya’da, uluslararası taşımacılık sektörüne butik hizmet verme anlayışıyla kurulan Dota Logistics’in altyapısından bahsederek sözlerine başlayan Hatice Gültekin; “2000 yılının ardından 2004 ve 2007 yılları olmak üzere Dota Nakliyat ve Dota International’ı kurduk. Onları da geçtiğimiz sene Dota A.Ş. adı altında birleştirdik. Ağırlıklı olarak Avrupa’ya taşımacılık yapmakla beraber, en güçlü olduğumuz hat ise Almanya. Uluslararası taşımacılıkta butik hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Yani; müşterilerimiz ve yükleriyle birebir ilgileniyor, her müşterimiz için özel bir müşteri temsilcisi atıyoruz. Yükleme noktasından varış noktasına kadar araçlarımızı takip ediyor, müşterilerimize en kaliteli hizmeti sağlıyor ve yüklerinin en doğru zamanda ulaşması için elimizden gelen özveriyi gösteriyoruz. Bizim bu çalışmalarımız da karşı tarafta gördüğümüz memnuniyet ve mutlulukla taçlanıyor. Bizim için, tüm çalışanlar olarak önceliğimiz; müşterilerimizin aldıkları hizmetten memnun kalması.” diyor.

 

“2023 Senesinde Filomuza 100 Araçlık Bir Yatırımımız Olacak”

“Amacımız; En Kaliteli Hizmeti Vererek En İyisi Olabilmek”

Halihazırda 200 araçlık filolarıyla hizmet verdiklerini belirten Gültekin devam ediyor; “Bizim amacımız çok fazla aracımızın olması ya da sektörde çok büyük olmak değil; bizim amacımız en kaliteli hizmeti vererek, en iyi olabilmek. Bu doğrultuda da ihtiyaçlarımız ve kaliteli hizmeti sağlayabilmek doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde 200 araçlık filomuza 100 araçlık bir yatırımımız daha söz konusu olacak. Araç alımlarında, filomuzda farklı markalara yer vermeyi seviyoruz. Ayrıca şoförlerimizin ihtiyaç ve isteklerine de önem veriyoruz. Şoförlerimizin de çalışmak istediği markaları saptayarak yatırımlarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz.”

 

 

İş Garantili Eğitim İmkanı!

“Dota Logistics Olarak Kadın Sürücü Yetiştirmek Üzere Bir Eğitim Merkezi Kuruyoruz”

“Bir kadın olarak Dota Logistics ile çalışmaktan çok memnunum ve çok seviyorum.” diyerek sözlerine devam eden Gültekin gelecek sene için planlanan büyük eğitim projelerinin de müjdesini veriyor; “Dota olarak kadın çalışanlarımıza çok önem veriyoruz ve her departman ile her kademede kadın çalışanlarımıza ağırlık vermeye özen gösteriyoruz. Önümüzdeki sene için bu doğrultuda güzel bir projemiz var; Dota Logistics olarak kadın sürücü yetiştirmek üzere bir eğitim merkezi kuruyoruz. A’dan Z’ye, başlangıçtan sonuna kadar, eğitim, sertifikalandırma ve sürücü belgelerini almayı içeren tam kapsamlı bir eğitime başlıyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan tüm kadınlarımıza iş garantisi sağlayacağız. Çünkü bu sektörde kadınların olması gerektiğine ve kadınların olduğu her yerde başarının biraz daha güzelleştiğine inanıyoruz.”

“Artık şoför çok fazla yetişmiyor ve yeni nesil de mesleği eskisi kadar tercih etmiyor.” diyen Gültekin ekliyor; “Diğer ülkelerde şoför arayışının olması, insanların bölünmesine ve farklı yollara gitmesine sebep oluyor. Biz de en azından bu açığı ilerleyen dönemlerde kendi firmamızda yaşamamak ve kadınlarımıza da bu mesleğin kapılarını açmak için bu girişimi başlatıyoruz.”

 

Vize Sorunu

“Vize Alımlarındaki Gecikmeler Şoför Kaybına Yol Açıyor”

“Daha Fazla Şoför İstihdam Ediyor, VIP Vize Başvurusunda Bulunuyoruz”

Konuşmasında Schengen Vizesi alımlarında yaşanan problemlere de değinen Gültekin beklemelerden kaynaklı büyük kayıplar yaşandığına dikkat çekiyor; “Vize alımında yaşadığımız sorunlar sektörde var olan tüm lojistik firmalarını olumsuz etkiliyor. Çok uzun bekleme süreleri var ve bu süre zarfında şoför de kaybediyoruz, çünkü kimse bir-bir buçuk ay beklemek istemiyor. Herkes biran önce işine başlayıp, para kazanmak isterken beklemeler yüzünden şoför kayıpları yaşıyoruz. Tabi ki bu sadece şoför açısından değil, hem yük anlamında hem de ülke olarak ekonomik anlamda ciddi kayıplara yol açıyor. Biz firma olarak elimizden gelen hızlandırmayı yapıyoruz; örneğin yoğun olan bir ülke yerine farklı bir ülkeye müracaat ediyor ya da VIP vize başvurularında bulunuyoruz. Yine bir çözüm olarak daha fazla şoför istihdam etmek durumunda kalıyoruz. Çünkü vize beklerken müşterilerimizi bekletmemiz mümkün olmuyor. Ancak maalesef bireysel çabalar yeterli değil. Aslında hep var olan bu sorun benim gözlemlerimle son iki yılda çok daha fazla artmış durumda. Bu konuya bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülke çıkarları ve ülke ekonomisi için de çok önemli bir unsur olduğunu göz önünde bulundurarak özellikle şoförler için vize süresinin hızlandırılması gerektiğini düşünüyorum.”

 

 

Lojistik Sektörüne Sağlanan Destekler

“Lojistik Sektörüne Sağlanan Destekler Yeterli Değil”

“Destekler Daha Geniş Kapsamlı Yapılmalı”

Lojistik sektörüne verilen destekler ile ilgili de konuşan Gültekin; “Sektörümüze destekler yapılıyor,ancak hangi firmanın ne kadar faydalanabildiği tartışılabilir boyutta. Destekler maalesef yeterli değil. Türkiye ekonomisinde sabah kalktığınızda her an her şey değişebiliyor. Örneğin krediler veriliyor ama burada da taksit sayısında bir daralma var, vadeler çok daha kısa tutuluyor. Milyonluk yatırımlar yapıyorsunuz, ancak vadeler kısa olduğunda doğal olarak bunları da düşünmeniz gerekiyor. Bu desteklerin biraz daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğini düşünüyorum.” diyor.

 

“Lojistik Her Zaman Devam Edecek ve Parlayacak”

Son olarak 2023 yılı öngörülerinden bahseden Gültekin sözlerine şöyle bitiriyor; “Lojistik sektörünün her zaman parlamaya devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü hayatımızın her alanında her zaman bir lojistik var. Tabi ki iniş ve çıkışlar yaşanacaktır; ancak hangi koşul olursa olsun, lojistik her zaman devam edecek ve parlayacak sektör olacaktır. Biz de Dota Logistics olarak 2023 yılı için büyüyebileceğimiz, gelişebileceğimiz, kaliteli hizmet anlayışımızdan taviz vermeden yaptığımız işe devam edebileceğimiz bir yıl diliyoruz.”

 

 
"Sustainalytics Değerlendirmesinde Prometeon ESG Derecelendirmesiyle Lastik Üreticileri Arasında En Üst Sıralarda Yer Alıyor
 
Nüans Logistics Tırsan, Güvenli Taşımacılığın Tek Adresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvenli, Verimli ve Konforlu Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ Pazarda
DAF Trucks, Yeni Nesil araçları; XF, XG ve XG+’ı geçtiğimiz günlerde düzenlediği ...
İran Akaryakıt Uygulamasıyla Nakliyeciye Yük Oluyor!
Türk taşıtlarının önceki yıllarda Türkmenistan'dan dönüşte İran'dan akaryakıt ...
Güvenliğin, Verimliliğin ve Sürüş Konforunun Geleceği Yeni Nesil Daf XD Pazarda!
Yeni Nesil DAF XD serisi kalite, güvenlik, verimlilik ve sürücü konforunda ...
 
BREXIT’in Laneti
İngiltere’de bir yıl içinde üç Başbakan değişti. Önce Boris Johnson yarattığı ...
Savaş Neden Bitmez?
Öncelikle Bartın’daki grizu patlaması nedeni ile yaşamını kaybeden maden ...
Faşizmin Ayak Sesleri
İtalyan seçimleri Avrupa’daki aşırı sağın yükselişte olduğunun açık kanıtı ...
 
OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, 'OKT Trailer’de İnovasyonun ve Gelişimin Yansımaları Önümüzdeki Dönemde de Devam Edecek'
Almanya Hannover’de gerçekleştirilen ticari araç fuarı IAA Transportation ...
AYK Lojistik Firma Yetkilisi Samed Aydoğan, Sene Sonuna Kadar Filomuzu 200 Adede Tamamlayacağız!
Yaklaşık 15 yıl önce, yapı kimyasalları üreten şirketlerinde kendi malzemelerini ...
Ben Demiştim!
Demeyi sevmem! Ama işte durum ortada! Yok demiryollarını geliştiriyoruz, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatlkwkamyonumkamyoncusrcKamyontreylertürkiyesondakika