Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Aralık 2011 Pazartesi - 15:15

Yakıt tüketimini azaltmak için Allison hibrid teknolojisi...

Avrupa'daki otobüs işletmeleri, emisyon değerlerini ve yakıt tüketimini azaltmak için Allison hibrid teknolojisini tercih ediyor. 2011'de Avrupa'daki otobüs pazarında Allison hibrid sisteminin satışları arttı. Otobüs pazarı için hibrid tahrik sistemlerinde lider olan Allison Transmission, deneme amaçlı satın alımlar ve demolardaki performansıyla işletmecilerden birçok sipariş almaya devam ediyor. Allison’ın hibrid sistemi, Avrupa uygulamalarında standartların üstünde güvenilirlik ve kayda değer yakıt tasarrufu sergiliyor.

Yakıt tüketimini azaltmak için Allison hibrid teknolojisi...

 
İstanbul, Türkiye - Norveç ve Almanya'daki otobüs işletmeleri kısa bir süre önce Allison H50EP ile donatılmış otobüsler ile hizmet vermeye başladı. Allison’ın hibrid tahrik sistemi ile donatılmış beş adet körüklü Solaris Urbino 18 model otobüs, Oslo, Norveç'te yolcu taşıyor. Unibuss'un filosuna katılan bu otobüsler, Ruter Ulaşım adına şehir içi ulaşım hizmetinde kullanılıyor. Dresden, Munih, Bochum, Leipzig, Düsseldorf ve Neuss'ta birçok otobüsün test sürüşleri ise devam ediyor.
 
Diğer Alman şehirlerinde olduğu gibi, Hanover'deki Allison hibrid sisteminin satışları da test döneminden sonra artış gösterdi. Yılda 159 milyon yolcu taşıyan Üstra Verkehrsbetriebe AG, hepsi yenilikçi Allison H50EP hibrid tahrik sistemiyle donatılmış 10 adet daha Solaris Urbino 18 hibrid otobüsü daha hizmete sundu. Daha önce, Allison H50EP Sistemiyle donatılmış ilk Solaris körüklü otobüsler Üstra ve Fraunhofer Ulaşım Enstitüsü tarafından Dresden'de bir yıl boyunca denenmişti. Test sürüşlerinin sonuçlar etkileyiciydi. Eşdeğer dizel otobüslerle karşılaştırıldıklarında, Allison hibrid sistemi ile ortalama olarak, şehirde %23 ila %30'a varan yakıt tasarrufu sağlandı. Aynı zamanda, CO2 salınımı da şehir merkezinde yakıt tüketim oranlarıyla yaklaşık olarak aynı oranlarda azaltılabildi.
 
Üstra, Alman hükümetinin çevre, doğa koruma ve Nükleer Güvenlik Federal Bakanlığı'nın finansman sağlama şartlarını yerine getiren tek seçenek olması nedeniyle Allison hibrid sevkli Solaris hibrid otobüsleri seçti. Bakanlığın sağladığı finansmana hak kazanmak için, Almanya'daki toplu taşıma kurumlarının hibrid teknolojiye sahip olmayanlarla kıyaslandığında en az yüzde 20 daha düşük yakıt tükettiği kanıtlanmış hibrid otobüsler satın alması gerekiyor. Bu nedenle Allison hibrid sistemi, yakıt tasarrufu ile Üstra için ilk tercih oldu.
 
Allison hibrid sistemi ile donatılmış otobüsler hem yolcular, hem de şehirde yaşayan halk tarafından da yakıt verimliliği sağlaması, düşük salınımlı ve sessiz olması nedeniyle destekleniyor. Yeni otobüslerin azot oksit salınımı EEV standardını karşılıyor ve yeni bir kapalı parçacık filtre sistemi de bulunuyor.
 
Düsseldorf Rheinbahn ise Ağustos 2010'dan bu yana Allison hibrid sistemiyle donatılmış ilk iki otobüsünü kullanıyor. Paralel hibrid teknolojisinin bölgesel yerel ulaşım için uygun olduğunu belirten Rheinbahn, 2011’de Allison H50EP hibrid sistemli beş adet daha Solaris Urbino 18 Hibrid şehir otobüsünü teslim aldı. Düsseldorf'un şehir merkezinden başlayan ve aynı zamanda düşük salınım bölgesinden geçerek çevresindeki şehirlere ulaşan hatlarda, paralel teknolojiye sahip olan hibrid otobüsler kendini kanıtladı. Dizel tüketimi ve salınımlar azaltıldı.
 

Allison Transmission, bu gelişmeler ile dünyada hibrid otobüs pazarında lider olmaya devam ediyor. Şu anda, dokuz ülkede toplam 216 şehirde hizmet veren Allison H40EP ve H50EP İki Mod Paralel Hibrid Sistemine sahip 4,600'ün üzerinde otobüs bulunuyor. Bu otobüsler 600 milyon kilometrenin üzerinde kullanılarak 75 milyon litrenin üzerinde yakıt tasarrufu sağladı ve 197.000 ton CO2'yi ortadan kaldırdı.

 
3M Reklam Ürünleri marka sahipleri ile buluştu
 
Tek hedef Megane!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3M Reklam Ürünleri marka sahipleri ile buluştu
3M’in ana sponsorluğunda altıncısı düzenlenen MediaCat Marketing Forum ...
“BMC ve ESHOT 150 ADET PROCITY İÇİN İMZAYI ATTI.”
Yüzde yüz yerli sermaye ve işgücü ile ticari ve özel araç üretiminin her ...
Yeni Civic Sedan
Honda, Türkiye’de uzun zamandır beklenen otomobili yeni Civic Sedan için ...
 
“Tükenmemek için verimli tüket!”
STARPET’TEN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “VERİMLİ TÜKETİM EĞİTİMİ” Doğal ...
TIR'a arı kondu!
Arı, TIR şoförünün koluna kondu, bu kaza oldu YOZGAT'taki E-88 karayolunda ...
TÜRKİYE’NİN İLK OTOMOTİV TASARIM YARIŞMASI VE PROJE PAZARI BAŞLIYOR!
Türkiye Otomotiv Sektörü, Dünya Otomotiv Piyasasında Rekabetçi Gücün Artırılması ...
 
Sivas Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 5 adet Mercedes-Benz Conecto
Sivas Büyükşehir Belediyesi, yeni araç alımında Mercedes-Benz’ i tercih ...
Türkiye'de kriz yok....
DSV Hava ve Deniz Taş. A.Ş. Genel Müdürü Ozan ÖNDER: Türkiye'de kriz yok, yüzde 40 büyüyeceğiz!
İSTANBUL LINES A.Ş. MARMARA’DA RO-RO TAŞIMACILIĞINDA VİTES ARTIRIYOR.
Şirket yeni satın aldığı Ro-Ro gemisi ile Marmara denizinde kamyon/TIR ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumtruckşoförbusdikkattürkiyenews haberler