Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma sektörünün bileşenlerinde kendi teknolojisini üreten hatta ihraç eden bir ülke haline gelirken, Türkiye'yi her modda dünya ile bağladıklarını vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası vizyonu odağında 12’inci Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6 - 7- 8 Ekim’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.
TransportTech Conference, Ulaştırma Bakanları yuvarlak masa toplantısı, sektör oturumları, ikili görüşmeler ve panel bölümlerinden oluşacak Şura’da, “Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme” odağında bugünün ve geleceğin ulaşım ve iletişim sistemleri ele alınacak.
ANA TEMA “LOJİSTİK-MOBİLİTE-DİJİTALLEŞME”
Ana teması “Lojistik – Mobilite – Dijitalleşme” olarak belirlenen Şura’da; “Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşmede stratejik hedeflerinin belirlenmesine katkı sağlanması”, “sektörün dünyayla eş zamanlı gelişimine katkıda bulunulması”, “çözüm bekleyen hususlarla ilgili öneriler getirilmesi”, “Kovid-19 sonrası küresel tedarik zincirlerin yeni standartlarının belirlenmesi” ile “ulusal ve uluslararası paydaşlarla iş birliğinin güçlendirilmesi” hedefleniyor.
55 FARKLI ÜLKENİN ULAŞTIRMA BAKANLARI VE BAKAN YARDIMCILARI KATILACAK
12.Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme olmak üzere 5 sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı paneller düzenlenecek. 55 farklı ülkenin Ulaştırma Bakan ve Bakan Yardımcılarının katılacağı kapalı oturumlar yapılacak.
Bu oturumlarda; dünyayı değiştirecek mega ulaşım projeleri, Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın gelişimi, bütünsel kalkınmayı destekleyecek ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi ve ülkelere etkisi gibi önemli konularda sektördeki iş birliği fırsatları, bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.
TÜRKİYE, BÖLGESEL LİDER OLMANIN EŞİĞİNDE
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gerçekleştirilecek Şura’yı değerlendirdi; 19 yılda atılımcı, inovatif ve planlı ulaştırma ve altyapı geleneğine sahip olan Türkiye’nin, mühendislik açıdan dünya ölçeğinde çok sayıda projeyi hayata geçirdiğine dikkati çekti.
Karaismailoğlu, ‘’Lojistik alanında bir süper güç olmak, ülke içinde verimli, sürdürülebilir akılcı bir mobilitenin şartlarını oluşturmak, her alanda dijitalleşmeyi önceliğimiz olarak kabul etmek şu andaki çalışma ilkelerimizin de bir özetini oluşturuyor. Avrasya bölgesinin merkezinde, Yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan ülkemiz, ticaretin seyrini belirleyecek bölgesel bir ekonomik lider olmanın eşiğindedir” dedi.
“DÜNYAYI HER MODDA TÜRKİYE’YE BAĞLIYORUZ”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yük, insan ve veri ulaştırmada, Türkiye'nin yüksek hedeflerini destekleyecek, çağın gereklerine uygun bir altyapının tamamlanması için çalıştıklarını belirten Karaismailoğlu, ulaştırma sektörünün bileşenlerinde kendi teknolojisini üreten hatta ihraç eden bir ülke haline gelirken, Türkiye'yi her modda dünya ile bağladıklarını vurguladı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |