Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
17 Eylül 2024 Salı - 09:59

Scania IAA Fuarı’nda Sürdürülebilir Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania, Almanya’da düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı dostu sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve özelleştirilmiş çözümler üzerine odaklanan geniş ürün yelpazesi ile dikkat çekti. Fuar alanındaki standında Scania, biyodizel, biyogaz ve elektrikli araçlar gibi farklı düşük karbonlu taşımacılık çözümleri sunan modellerini ve müşterilere yönelik modüler bakım, şarj çözümleri ve bağlı hizmetler gibi çözümlerini sergiledi.

Scania IAA Fuarı’nda Sürdürülebilir Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Elektrikli Araçlar için Modüler Çözümler

Scania standında bir açıklama yapan Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel sürdürülebilir çözümler sunma konusundaki hedeflerini hatırlatarak “Scania olarak, sürdürülebilir taşımacılık çözümlerimize katkıda bulunan geniş ürün yelpazesini tanıtmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme, geleceğin taşımacılık sektörünün temel taşlarını oluşturuyor. Biz de bu dönüşümde öncü rol oynayarak, müşterilerimize hem ekonomik hem de çevresel açıdan en verimli çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Modüler yaklaşımla geliştirilmiş olan biyodizel, biyogaz ve elektrikli araç seçenekleri, tüm müşterimizin operasyonel ihtiyaçlarına tam anlamıyla uyum sağlayacak esnekliğe sahip. Bu sayede her müşterimize, düşük karbon ayak izine sahip çözümler sunarken, aynı zamanda işletme maliyetlerini optimize eden ve yüksek verimlilik sağlayan entegre hizmetler sunabiliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirmeye ve bu doğrultuda onların güvenilir bir iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“Ağır ticari araç pazarındaki satışlarımızı yüzde 5 artırdık”

Doğuş Otomotiv Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat ise ağır ticari araç pazarının 2024 yılının ilk 8 ayında 22.200 adet olarak gerçekleştiğini belirterek “Scania olarak bu dönemde 2.011 adetlik teslimat gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar ithal ağır ticari araç pazarında liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. 2025 yılında ise pazarın 27.000 adetin üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Scania olarak Super modelimizin satışına devam ederken, bağlantılı araçlar ile dijitalleşen iş süreçlerimizle müşterilerimize daha hızlı ve daha kesintisiz hizmetler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Elektrikli Araçlarda Modüler Çözümler

Scania’nın fuarda tanıttığı 728 kWh batarya kapasitesine sahip elektrikli çekicisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 40 ton yük ile 530 kilometre menzil sunan elektrikli çekici aynı zamanda farklı şasi, kabin ve aks seçenekleri de sunarak, müşterilere ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çözümler sağlıyor.

Düşük Karbon Ayak İzi İçin Biyogaz Çözümleri

Scania’nın biyogaz motorlu hibrit kamyonu, hem sıkıştırılmış hem de sıvılaştırılmış biyogaz tanklarına sahip. Hibrit kamyon, 1.800 km’ye kadar menzil sunarken, yüzde 90’a varan CO2 azaltımı sağlıyor.

 

Geleceğin Dijital Çözümleri

Scania, dijitalleşen süreçleri ve bağlantılı araçlar konusunda sunduğu deneyimi fuarda tanıtıyor. My Scania portalı ve Scania Sürücü uygulaması arasındaki etkileşim, operasyonel verimliliği artırarak, pozisyonlama, sürüş öncesi kontroller ve kalan sürüş süresi gibi önemli görevlerin yönetilmesini kolaylaştırıyor.

 

Scania ProDriver: Sürücüler İçin Dijital Koçluk

Scania, profesyonel sürücülere yönelik yeni dijital koçluk hizmeti olan Scania ProDriver'ın da tanıtımını fuarda yaptı. Sürücülerle birlikte geliştirilen bu yenilikçi hizmet, uzun yol ve bölgesel taşımacılıkta yakıt tasarrufunu yüzde 5’e kadar artırmayı hedefliyor.

 

Scania ProDriver, geleneksel eğitim yöntemlerinden farklı olarak, oyunlaştırılmış bir öğrenme yaklaşımıyla sürücülere sürdürülebilir sürüş alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Sistem, rölanti, tahmin ve motor freni kullanımı gibi sürüş parametrelerine dayanan gerçek zamanlı verilerle çalışıyor. Bu veriler sayesinde sürücüler, yeni sürüş alışkanlıkları kazanarak yakıt tasarrufu sağlıyor. Aynı zamanda, filo yöneticileri de sürücülerin gelişimini My Scania üzerinden takip edebiliyor. ProDriver, Scania’nın dijital hizmetler ekosisteminin parçası olarak sektörde bir ilk olma özelliği taşıyor ve ulaşım sistemini daha sürdürülebilir hale getirme hedefine katkı sağlıyor.

 

Scania, Modüler Servis Portföyünü hayata geçiriyor

Scania’nın özelleştirilmiş çözümler sunmayı amaçladığı yeni modüler servis portföyü de fuarda tanıttığı yenilikler arasında yer aldı. Sektörde bir ilk olan ‘Services 360’ öncelikle Avrupa'da başlıyor. Services 360 ile Scania, filo sahiplerine tüm Avrupa'da aynı hizmetleri kolayca satın alma imkanı sunan ilk marka oldu.

 

Bu sayede, Scania'nın tüm müşterileri Avrupa’nın hangi bölgesinde olursa olsun tüm hizmet ağı aynı standartlarda sunulacak. Uygulama, müşterilerine, bulundukları ya da faaliyet gösterdikleri yerden bağımsız olarak özelleştirilmiş hizmet çözümleri sunma hedefiyle geliştirildi.

Yine yeni tanıtılan Max24 adlı hizmeti ile Avrupa'da nerede olursa olsun, arızalanan araçların, 24 saat içinde tekrar yola çıkabilecek hale gelmesini amaçlıyor.

 

Scania, fuardaki yenilikçi çözümleriyle taşımacılık sektöründe sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

 

 
Ford Trucks, Yeni Nesil Ürün ve Yeniliklerini Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda Sergileyecek
 
Hyundai ve IVECO’dan IAA 2024'te Elektrikli Ticari Şovu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Trucks, Yeni Nesil Ürün ve Yeniliklerini Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda Sergileyecek
Ağır ticari sektöründe geleceğin taşımacılık çözümlerini şekillendiren ...
Karsan’dan Avrupa’ya Otonom Çıkarması!
“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla dünyada toplu ...
Daimler Truck, IAA Transportation 2024’te Karbon Nötr Ulaşımın Geleceğini Şekillendiriyor
Daimler Truck, dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA ...
 
Karsan İleri Teknolojilerde Hız Kesmiyor
“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla dünyada toplu ...
Mercedes-Benz Türk, Verdiği Eğitimler ile Hem Müşteri Memnuniyetine Hem de Bayi Çalışanlarının Gelişimine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
Mercedes-Benz Türk, düzenlediği eğitimlerle çalışanlarının sürdürülebilir ...
Mercedes-Benz Türk, Yıldız Kızlar’la Geleneksel İstanbul Ziyaretinde Bir Araya Geldi
Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğiyle yürüttüğü ...
 
Elektrikli Scania ile 3300 Km'lik Tarihi Yolculuk
İsveç'in Södertälje kentinden tamamen elektrikli Scania 40R ile yola çıkan ...
Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi’nden Uzun Yol Testinde Elektrikli Adımı!
Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul ve Aksaray fabrikaları bünyesinde bulunun ...
Ford Otosan’dan Türkiye’de Bir İlk Daha: Seviye-4 Otoyol Pilotu
Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük eden Ford Otosan'ın ağır ticari ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bustruckdikkatsondakikafahrerkamyoncutürkiyelkwsrc