Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Kasım 2022 Çarşamba - 14:58

Oregon Kuralları Yeniden Yazıyor, Müşterileriyle Beraber Büyüyor!

Oregon Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıyak ile bir araya gelerek Oregon’un verdiği hizmetlerinden, yeni yatırımlarından ve gelecek yıl hedeflerinden bahsediyoruz.‘Taşımacılıkta Dijital Çözüm Ortağınız’ mottosuyla kurulan ve 34 ülkede faaliyet gösteren Oregon’un, 250 milyon Euro’luk teminat mektubuyla, sektördeki en yüksek teminata sahip firma olduğunu ifade eden Kıyak, aynı zamanda teknolojik altyapılarını günden güne daha da geliştirdiklerinden bahsediyor.

Oregon Kuralları Yeniden Yazıyor, Müşterileriyle Beraber Büyüyor!

Öykü İmset/Türkiye’nin ortak transit sistemine dahil olma çalışması çerçevesinde 2011 yılında kurulan Oregon, Logitrans Fuarı’nda uluslararası 20 partnerinden sekiziyle beraber yerini aldı. Son derece hareketli ve yoğun katılımlı geçen fuarda biz de Oregon Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıyak ile bir araya gelerek Oregon’un verdiği hizmetlerinden, yeni yatırımlarından ve gelecek yıl hedeflerinden bahsediyoruz.

‘Taşımacılıkta Dijital Çözüm Ortağınız’ mottosuyla kurulan ve 34 ülkede faaliyet gösteren Oregon’un, 250 milyon Euro’luk teminat mektubuyla, sektördeki en yüksek teminata sahip firma olduğunu ifade eden Kıyak, aynı zamanda teknolojik altyapılarını günden güne daha da geliştirdiklerini ve bu kapsamda araç takip sistemi, yol yardım hizmeti, akaryakıt bayiliği son hizmetleri Whatslog ile de müşterilerine hizmet verdiklerinden bahsediyor.

“2000 Taşıyıcının İhtiyacını Karşılıyoruz”

“250 Milyon Euro’luk Teminat Mektubuyla, Sektörümüzde En Yüksek Teminata Sahip Firmayız!”

İlk olarak Oregon’un yola çıkış serüveninden bahsederek sözlerine başlayan Kıyak; “Oregon, Türkiye’nin ortak transit sistemine dahil olma çalışması çerçevesinde, 2011 yılında kurulmuş bir şirket. Eski transit sistemlerinden ülkemizi kurtarıp, Avrupa Birliği ve yakınındaki, toplam 34 ülkede geçerli olan ortak transit sistemine ülkemizin dahil olmasını istedik, bu yönde ön çalışmalarını yaptık. 2011 yılında Oregon’un kurulmasıyla birlikte bu alanda, Gümrük Bakanlığının verdiği izin doğrultusunda kapsamlı teminat sahibi asıl sorumlu statüsünü aldık. Oregon’da yönetim değişimi 2017 yılında oldu ve bu yıldan itibaren bizler şirketi sadece kapsamlı teminat hizmeti veren bir yapıdan, lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu bütün teknolojik alanları yöneten bir teknoloji şirketi yapısına dönüştürdük. Hali hazırda kapsamlı teminat sahibi asıl sorumlu firma olarak, lojistik sektöründeki 2000 taşıyıcının ihtiyacını karşılıyoruz ve bu anlamda hizmet veriyoruz. 250 milyon Euro’luk teminat mektubumuz var. Bu anlamda sektörümüzde en yüksek teminata sahip firmayız.” diyor.

“Lojistik Sektörüne 15 Yıl Öncesine Kadar Kimsenin Hayal Edemeyeceği Bir Hız Kazandırıyoruz”

“Her Bir Tırın Yolculuğunda Sefer Başı 150 Euro Kazanç Sağlanıyor!”

“Aylık ortalama 40 bin beyanname üretiyor ve lojistik sektörüne bundan 15 yıl önce kimsenin hayal edemeyeceği bir hız kazandırıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Kıyak ekliyor; “Bu hızı şöyle örneklendirebilirim; müşterimiz bizim sistemimizi açıyor ve örneğin Finlandiya’nın Helsinki gümrüğündeki aracının gümrükleme işlemlerini bizim sistemimiz üzerinden yapıyor, T2 beyannamesini sunuyor, bizim sistemimiz üzerinden gitmiş olan kodla oradan taşıma işlemi başlatıyor. Biz de yol boyunca o taşıtın üzerindeki tüm vergilere kefil oluyoruz. Bu hizmetimiz lojistik sektörüne sadece hız değil; aynı zamanda eski transit sistemlerine göre her bir tırın yolculuğunda yaklaşık sefer başı 150 Euro gibi bir kazanç kazandırıyor.”

Başarılı girişimlerinin getirdiği güvenle teknolojik altyapılarını farklı alanlara da yönelttiklerini belirten Hüseyin Kıyak müşteri veya ortaklarına sundukları araç takip sistemleri, yol yardım hizmetleri, akaryakıt bayiliği hizmetlerinden de bahsediyor.

“Müşterimiz Bizim Ortağımız Olsun!”

“Toplam 200 Ortağımız var!”

“Biz, lojistik sektöründeki şirketleşme yapısına farklı bir konsept getirdik. ‘Müşterimiz bizim ortağımız olsun!’ dedik.” diyen Kıyak hizmet verdikleri ortaklarıyla ilgili konuşmasına devam ediyor; “İlk olarak Gaziantep’te bulunan 40 lojistik şirketini, Oregon Gaziantep adı altında yeni bir şirket kurarak kendimize ortak ettik. Bu projenin hemen ardından ise Mersin, Hatay, Kayseri ve Konya’yı da aynı ortaklık yapısında birleştirdik. Şu anda beş şehirde, 40 ortaktan toplam 200 ortağımız var! Bu ortaklarımız bizim aynı zamanda müşterimiz. Yani harcama yapıyorlar, ancak sonrasında ise kar payı alıyorlar.”

“Whatslog ile Taşıtların Verimli Kullanımını Sağlıyoruz”

“Finansal Garanti Oregon’dan!”

Ortaklarına sundukları hizmetlerden bir tanesinin de, Oregon’un en son hizmete aldığı Whatslog olduğunu belirten Kıyak yeni projeyi detaylandırıyor; “Bu projede varmak istediğimiz nokta; taşıtların verimli kullanımı. 200 ortağımızdan herhangi birinin, herhangi bir noktada aracı boş beklerken; o anda aynı noktada yük bulan, ancak taşıtı olmayan bir başka iş ortağımız olabiliyor. Biz de iki tarafı bir araya getiriyoruz. Aynı şirketin ortakları olarak; bir taraf diğerine yükünü verirken diğeri de ona aracını vermiş oluyor. Bu işbirliğinden doğabilecek herhangi bir finansal garanti talebini de Oregon karşılıyor. Yani taşıyan kişi navlunla ilgili bir tereddüt yaşarsa, Oregon burada kefil oluyor.”

“Türkiye’ye Artan Talepten Fazlasıyla Faydalandık”

Sohbetimizde bizler için 2022 yılını değerlendiren Kıyak şöyle devam ediyor; “Biz müşterilerimiz gibi bir lojistik işletmecisi olmadığımızdan olumsuzlukları anında hissetmiyoruz; çünkü faaliyet alanımız 34 ülkeyi kapsıyor. İngiltere’de ihracat azaldığında, Polonya’daki ihracatın artışı bizi kurtarıyor. Ama kendi ülkemiz özelinde baktığımızda; özellikle 2022 yılının çok iyi geçmesinin sebeplerinden birisinin; maalesef savaş olduğunu söylemek mümkün. Yaşanan bu savaş nedeniyle Rusya’daki mevcut güzergahların kapanmış olması, trafiği Türkiye’ye yönlendirdi. Bununla birlikte biz özellikle bu alanda fazlasıyla faydalandık diyebilirim. Çünkü yükler Türkiye limanlarına geldi, onların bir şekilde diğer ülkelere aktarılması gerekiyordu ve onların taşımasını yapacak taşımacılarımıza bizler kefil olduk. Bu gelişmeler bize ciddi anlamda bir artış getirdi.”

“2023 Yılı İçin Polonya’yı Kendimize Üs Olarak Seçtik”

“Polonya’nın Getireceği Artı Değerlerle, 2023 Yılından Olumsuz Etkilenmeyeceğiz”

2023 yılı için ise ihracatta bir daralma beklediklerini belirten ancak Euro kurunun artışıyla Türkiye’nin ihracatında bir canlanma yaşanabileceğinden Hüseyin Kıyak bu canlanmanın ise geçici ve kısa süreliğine olacağı kanısında olduğunu belirtiyor. Oregon özelinde ise 2023 yılı için ciddi bir işbirliğine gidildiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı; “Oregon özelinde özellikle Polonya’da aktif olmak istiyoruz ve orada ciddi bir işbirliğine gidiyoruz. Polonya, lojistik sektörünün her daim parlayan bir  ülkesi. Umuyoruz ki; Rusya Ukrayna gerginliğinin bitmesiyle birlikte daha da önü açılacaktır. Doğudan Batıya mal akışının en yoğun olduğu ülke olduğundan dolayı, daha da gelişmek adına Polonya’yı üs olarak seçmiş durumdayız. Polonya’nın getireceği artı değerlerle, 2023 yılından olumsuz etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum.” diyor.

“Herkesi Oregon’a Katılmaya Davet Ediyorum”

Oregon Genel Müdür Yardımcısı sohbetimizde sözlerini şöyle sonlandırıyor; “Son olarak; sektörümüzün Oregon’u sadece bir şirket olarak değerlendirmemesini istiyoruz. Geçmişte birçok sivil toplum kuruluşunda da örneklerini yaşadığımız ve çokça başarılı olan; müşterinin şirkete ortak olma yapısını, sivil toplum örgütü olmadan kurmak ve büyütmek istiyoruz. Bu konuda herkesi bize katılmaya davet ediyorum.”

 

 
Krone ve Atılım Üniversitesi’nden İpek Yolu’nda Lojistik Semineri
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: 2022 Yılında Toplam Geçiş Belgesi Sayısı 1.6 Milyonu Aştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan kuş 24 Kasım 2022 Perşembe 22:01

Bu başarılarınızın devamını diliyorum inşallah arkadaşlar sizinleyim

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamion Sektöre Hızlı Girdi! 'Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz'
Logitrans Fuarı’nda Kamion Kurucusu Berkay Adlım ile bir araya gelerek, ...
Lojistik Her Zaman Devam Edecek ve Parlayacak!
Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Dota Logistics ...
Güvenli, Verimli ve Konforlu Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ Pazarda
DAF Trucks, Yeni Nesil araçları; XF, XG ve XG+’ı geçtiğimiz günlerde düzenlediği ...
 
İran Akaryakıt Uygulamasıyla Nakliyeciye Yük Oluyor!
Türk taşıtlarının önceki yıllarda Türkmenistan'dan dönüşte İran'dan akaryakıt ...
Güvenliğin, Verimliliğin ve Sürüş Konforunun Geleceği Yeni Nesil Daf XD Pazarda!
Yeni Nesil DAF XD serisi kalite, güvenlik, verimlilik ve sürücü konforunda ...
BREXIT’in Laneti
İngiltere’de bir yıl içinde üç Başbakan değişti. Önce Boris Johnson yarattığı ...
 
Savaş Neden Bitmez?
Öncelikle Bartın’daki grizu patlaması nedeni ile yaşamını kaybeden maden ...
Faşizmin Ayak Sesleri
İtalyan seçimleri Avrupa’daki aşırı sağın yükselişte olduğunun açık kanıtı ...
OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, 'OKT Trailer’de İnovasyonun ve Gelişimin Yansımaları Önümüzdeki Dönemde de Devam Edecek'
Almanya Hannover’de gerçekleştirilen ticari araç fuarı IAA Transportation ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerkamyonumdikkatşoförtrucklkwKamyonnewstürkiye