Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Ekim 2014 Çarşamba - 08:57

Sarp-Gürcistan-Azerbaycan İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler!

İran'da yaşanan güncel gelişmeler üzerine Sarp-Gürcistan-Azerbaycan güzergahının önemini artmasıyla birlikte bu güzergahların kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında UND’den açıklama geldi.

Sarp-Gürcistan-Azerbaycan İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler!

UND’den yapılan açıklama şöyle;

Gürcistan:
Sarp sınır kapısı ile Azerbaycan’a giriş noktası olan Kırmızıköprü sınır kapısı arası mesafe 490 KM’dir. Bu mesafe, Türkgözü ile Kırmızıköprü arasında 240 KM kadardır. Gürcistan içinde motorinin ortalama litre fiyatı 1.20 USD dolayındadır.
Sarp sınır kapısı sonrası güzergahta alçak köprüler, 4.30 Metre yüksekliğindeki taşımalara müsaade etmemektedir. Bu engel Türkgözü’nde yaşanmamaktadır.
Sarp sınır kapısı sonrasındaki güzergah yıl boyunca açık tutulmaktadır. Türkgözü sonrasındaki yol dağlık alana kaldığından, kışın belirli zamanlarında yol kullanıma kapalı olabilmektedir.
Sarp ya da Türkgözü Sınır Kapısı üzerinden yapılan girişlerde, şayet Gürcistan transit geçilmekte ise 200 Lari yol geçiş bedeli ödenmektedir, bu meblağ dolu gidiş boş dönüş olması halinde tek kalemdir. Dönüşün dolu olması halinde bedel yine tahsil edilmektedir.
Gürcistan gümrük yetkilileri zaman zaman, Azerbaycan yönünden yapılan girişlerde yakıt deposu kontrolleri gerçekleştirmekte, kontrollerde çift depolu araçların her iki deposunun da standart olup olmadığı denetlenmekte, ruhsatta ve tip onay belgesinde aracın her iki deposunun da orijinalliğinin ispatlanamaması halinde araca ilk defasında 2000 Lari, ikinci defasında 4000 Lari ceza yazılmaktadır. Yakıt depoları bu durumdaki araçların depolarını uygun hale getirmeleri ya da depolarının orijinalliğini ispatlayan belgelerini araçlarında taşımaları tavsiye edilir. İkinci depoları standart olmayan taşıtların, Azerbaycan'dan Gürcistan'a girişlerinde, ikinci depoları boş olarak giriş yapmaları önem arz etmektedir. Söz konusu taşıtlar, Gürcistan'a girdikten sonra yakıt alabilmektedir.
 
Azerbaycan:
Kırmızıköprü'den Azerbaycan’a giriş yapıldıktan sonra, Bakü’ye olan mesafe 500 KM kadardır. Azerbaycan hattınca hız sınırlamalarına uymak menfaatiniz icabıdır, zira yol boyunca sık sık hız limitlerini ölçen radarlar göze çarpmaktadır. Azerbaycan’da motorinin litre fiyatı ortalama 0,77 USD’dir.
Azerbaycan’a ikili taşıma yapacak transit geçecek araçlar Azerbaycan gümrüğüne, ADR kapsamı dışındaki eşya taşımaları için 37 TON’a kadar 400 USD, 37 – 40 TON arası 480 USD, 40 TON’dan sonrası için 560 USD ödeme yapmaktadırlar. Ödenen meblağın ortalama 200 USD’lik bölümü makbuzsuz ödemedir, diğer meblağ için resmi evrak paylaşılmaktadır. Taşınan eşya ADR kapsamında değerlendirilmesi gereken bir eşya ise bu bedellere 320 USD ilave edilmelidir.
Azerbaycan vizelerinin İstanbul ya da Ankara’daki Azerbaycan Konsolosluklarından edinilmesi tavsiye edilir. Haricinde talep olması halinde Tiflis’teki Azerbaycan Konsolosluğundan da takipçiler vasıtasıyla tek seferlik vizeler 1-2 gün içerisinde alınabilmektedir.
Bakü Limanı üzerinden Hazar’ı kullanarak, Türkmenistan’ın Türkmenbaşı ya da Kazakistan’ın Atrau Limanlarına Azerbaycan Devletine ait Ro-Ro’ları ya da yer olması halinde vagon gemilerini kullanarak geçiş yapabilirsiniz.
Türkmenbaşı Limanına Ro-Ro fiyatı ortalama 1500 USD, Atrau Limanına Ro-Ro fiyatı ortalama 1600 USD dolayındadır. Seferlerin gemiyi dolduracak aracın hazır bulunması durumunda 2 günde bir, aksi halde 3 günde bir Ro-Ro ve vagon gemileri ile gerçekleştirildiği bildirilmektedir.

 
"Misilleme Hakkımızı Saklı Tutuyoruz"
 
UBAK İzin Belgeleri İçin Son Tarih 31 Ekim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Misilleme Hakkımızı Saklı Tutuyoruz"
Türkiye- İran arasındaki transit geçiş gerginliği tırmanıyor. İran Yol ...
Yüzlerce Tır Sınırın İki Yanında Beklemede…
Türki Cumhuriyetlere yapılan taşımalarda İran’ın yıllardır sürdürdüğü ...
12 Km'lik Araç Kuyruğu!
Bayram tatili öncesinde yola çıkan tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun ...
 
Türk Şoförler İran-Türkmenistan Sınırında Perişan!
İran-Türkmenistan arasında sınır kapılarında İran’ın kendi araçlarına ...
TIR ŞÖFORÜ TURİST DEĞİLDİR!
UND vize uygulamalarında karşılaşılan sıkıntılar ve Schengen Bölgesi'nde ...
Gürcistan 3. Ülke Belgesi Tükendi!
Türkiye ile Gürcistan arasında kararlaştırılan ek bin adet 3’üncü ülke belgesi tükendi.
 
İran ile Haksız Rekabet Sona Eriyor!
Türkiye, 1 Ekim 2014 Tarihinden İtibaren İran Araçlarına “Akaryakıt Fiyat ...
Merdiven Altı Terörü!
Türkiye’de damper üretiminin yüzde 60’ı denetlenmiyor.
Üst Geçit Kazası Meclis Gündeminde!
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsşoförkamyonumfahrerKamyontrucktreylerbussondakika