Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Mart 2012 Cuma - 08:56

TIRSAN Treyler Avrupa'da İlk Dörde Girdi

İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya ve İspanya’yı Geride Bıraktık Türkiye’nin 35 yıldır lider treyler üreticisi TIRSAN, 2011’de 6 bin 898 adet araç üretimiyle 35 yılın rekorunu kırdı. Avrupa’nın en büyük 4’ncü üreticisi oldu. Hava kargo araç üretiminde ise Avrupa liderliğine yükseldi. TIRSAN’ın sektöründe Almanya’nın en bilinen 2’nci markası olduğunu söyleyen TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “2011 yılında 6 bin 898 adet araç üretimi gerçekleştirdik. Bu üretim adedi bizi Avrupa’da ilk 4’e yükselmemizi sağladı. İtalya, Fransa, Polonya gibi bu sektörde iddialı firmaları geride bıraktık. 2014’de hedefimiz 15 bin adet üretimle Avrupa’da ilk üçe girmek” dedi.

TIRSAN Treyler Avrupa da İlk Dörde Girdi

Hava Kargo Araç Üretiminde Avrupa Lideriyiz
TIRSAN’ın Avrupa’da büyüyebilmek için 2003 yılında Hollandalı treyler üreticisi Talson’u satın aldığını hatırlatan Nuhoğlu, Avrupa’da Talson markasıyla hava kargo araç üretiminde pazar liderliğine ulaştıklarını açıkladı. Nuhoğlu, “Talson markasıyla hava kargo, tekstil ve çift kat taşımacılığa uygun kendi üretim teknolojisine sahip araç üretiyoruz. Özellikle hava kargo araç üretiminde yüzde 50 pazar payı ile Avrupa’da lider olduk. Talson hava kargo araçları uzun ömürlü kullanımı ve düşük maliyeti nedeniyle dünyanın en büyük markalarının tedarikçisiyiz. Araçlarımız Fedex, DHL International, Wallenborn şirketleri tarafından tercih ediliyor” diye konuştu.
İhracatta Yüzde 140 Büyüdük
3 Yıl içinde 500 Milyon Dolarlık İhracat Hedefliyoruz
TIRSAN’ın 2011’de bin 358 adet araç ihraç ettiğini belirten Nuhoğlu, ihracatlarının bir önceki yıla göre yüzde 140 büyüdüğünü söyledi. 2012’de hedeflerinin ihracatı 2 katına çıkarmak olduğunu ifade eden Nuhoğlu, önümüzdeki 3 yıl içinde 500 milyon dolarlık ihracat planladıklarını kaydetti. Nuhoğlu, “2011’de ihracatımız yüzde 140 büyüyürek 61 milyon dolarlık araç satışı gerçekleştirdik. Avrupa ekonomisinin kötü durumda olması 2007’de ihraç ettiğimiz 2 bin 350 adeti hala yakalayamamıza neden oldu. 2012’de ise 90 milyon dolarlık ihracat yapacağız. Yurt dışında 48 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. En büyük dış pazarımız Avrupa. İhraç ettiğimiz her 10 araçtan 4’ü Almanya’ya satıldı. Almanya yüzde 38’lik payla en çok ihracat yaptığımız ülke konumunda. Polonya’da ise bir rekor kırarak ihracatımızı yüzde 289’luk bir artışla pazar payımızı yüzde 7,5’e çıkarttık” dedi.
Sektöründe Almanya’nın En Bilinen 2’nci Markası Olduk
Almanya’da sektörün en bilinen markaları üzerine yapılan araştırmada 2010’da 5’nci sırada olduklarını kaydeden Nuhoğlu, 2011’de 2’nciliğe yükseldiklerini söyleyerek, “Almanya’da 1996’dan beri faaliyette olan fabrikamız ve treyler sektöründe bir asırdır üretim yapan Alman Kässbohrer’i 2002’de satın almamız bizi bugün Almanya’nın sektöründe en bilinen 2’nci markası haline getirdi. Araştırmada 10 araç üstü filo sahibi orta ve büyük ölçekli Alman lojistik şirketleri arasında en bilinen 2’nci markasıyız. 10 araçtan az filo sahibi olan küçük ölçekli lojistik şirketleri arasında ise en bilinen 3’ncü markayız” diye konuştu.
Yurt İçinde 35 Yılın Rekorunu Kırdık 
Avrupa ekonomisinde yaşanan daralmaya rağmen iç pazarda talep patlaması gerçekleştiğini vurgulayan Nuhoğlu, Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) verilerine göre TIRSAN’ın 2011’de yüzde 47’lik pazar payına ulaşarak açık ara liderliğini sürdürdüğünü belirtti. Nuhoğlu, “TAİD üyeleri arasında TIRSAN en yakın rakibinin iki katından fazla satış adedi gerçekleştirerek 35 yılın rekorunu kırdı. Türkiye’de lojistik sektörünün lider çözüm ortağı unvanını büyük bir gururla taşıyoruz. 2012’de 6 bin 614 adet yurtiçinde, 2 bin 136 adedi ise ihraç edilmek üzere toplam 8 bin 750 adetlik üretim gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
16 Milyon Dolarlık Fabrika Yatırımı Gerçekleştirdik
Yüzde yüz Türk sermayeli TIRSAN’ın 2014’de 15 bin adet üretim ve Avrupa’da ilk üç hedefine ulaşmak için 2011’de 16 milyon dolarlık fabrika yatırımı gerçekleştirdiğini hatırlatan Nuhoğlu, günlük 30 olan araç üretim adedini 66’ya çıkardıklarını söyledi. Nuhoğlu, TIRSAN’ın sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurduğunu ifade ederek, “Ar-Ge merkezimiz 3’ncü yılına giriyor. Ar-Ge harcamalarımız ciromuzun yüzde 2’sine yaklaştı. İnovatif ürünler geliştirerek iş ortaklarımıza katma değer sağlamak, onların rekabetçiliğini artırmak için sürekli çalışıyoruz” dedi.

 
Ağır Nakliyede Doğru Tercih : Yeni Kässbohrer Lowbed
 
Benzinde AB'yi solladık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır Nakliyede Doğru Tercih : Yeni Kässbohrer Lowbed
TIRSAN, üretiminin %95’ini yurtdışına ihraç ettiği, Kässbohrer Lowbed ...
Fark Yaratan Tasarımıyla Kässbohrer Şimdi Daha da Hafif
Treyler sektörünün lideri TIRSAN, 1 Mart 2012 Perşembe günü, yeni Kässbohrer ...
Eurasia Moto Bike Expo 2012’de Honda Rüzgarı
Motosiklet meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Eurasia Moto Bike Expo ...
 
CHP MİLLETVEKİLLERİ K1 BELGESİ KONUSUNDA KAMYONUM'A KONUŞTU
Meclise taşımacılıkta kullanılan K Belgesi fiyatları üzerine bir yasa ...
Elazığlı İsaş Gıda, araç parkındaki Ford Cargo sayısını 20’ye çıkardı
Elazığ’ın önde gelen un ve yem fabrikalarından İsaş Gıda Sanayi, Ford ...
İŞTE TL'NİN YENİ SİMGESİ
Merkez Bankası'nın Türk lirasının dünyada bilinirliğinin artırılması amacıyla ...
 
Otokar’dan iki yeni Sultan teslimatı
Konfor ve ekonominin birarada sunulduğu Sultan otobüslerine olan talep ...
BİR BAKIŞTA: MARMARAY PROJESİ
İlk kez Sultan Abdülmecit’in döneminde 1860 yılında gündeme gelen ve ilk ...
Iveco’dan Euro 5 Motorlu Super Daily
Iveco yeni aracı olan Super Daily’yi Beylerbeyi Bosphorus Palace’da gerçekleştirdiği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncusondakikasrctürkiyetruckşoförkamyonumbusdikkat