Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Nisan 2024 Pazartesi - 10:57

"Elektrikli Araçlarda Rüzgrı Tüketici Belirliyor"

Otomotiv endüstrisi hem globalde hem de ülkemizde son 5 yılda baş döndürücü gelişmelere sahne oldu. Çip, ham madde, lojistik ve tedarik gibi krizleri arkasında bırakan otomotiv dünyasında elektrikli araçlarla ilgili soru işaretleriyse tüketicilerin aklında kalmaya devam ediyor.

 Elektrikli Araçlarda Rüzgrı  Tüketici Belirliyor

. Bu yıl ülkemizde pazarın 1 milyon seviyelerine işaret ettiği ve minimum 100 bin elektrikli aracın satılacağı öngörüsünü paylaşan Sarjagel.com Genel Müdürü Selçuk Nazik, “2023 yılında tüm Dünya’da EV satışları bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında artış göstererek 14 milyon 182 bin adete ulaştığını belirtti. Elektrikli araçların global pazar payı ise yüzde 15,8 olarak kayda geçti. 9,3 milyon satış adeti ile yüzde 65’i Çinli olan, Çin’in domine ettiği elektrikli araç pazarına karşılık hibritlerin payı da yüzde 30 olarak kayda geçti. Ülkemizde yılbaşında hayata geçen yönetmeliğin ve Avrupa’nın Çinli markalara olan sıkı politikaları 2024 yılında sürücüleri hibrit araçlara yöneltmeye başladı. Ancak endüstrideki rüzgârı asıl yönlendirecek ve tayin edecek olan tüketiciler olacak. Vergi avantajları sebebiyle neredeyse yüzde 50 daha ucuz olan, 1000 km menzile ve yüksek konfora sahip elektriklileri Çin’in yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de tüketicilerin keşfetmesi ile elektrikliye dönüşüm hızlanacak, hiçbir üretici de bu rüzgâra karşı durmak istemez, yatırımlarını buna göre yönlendirir. Nitekim 2025 yılında faaliyete geçecek trilyonlarca dolarlık yatırım bedeline sahip batarya üretim tesisleri geliyor. EV araçlarda artık keskin bir düşüş veya yükseliş yerine daha dengeli bir satış grafiği göreceğiz. Tesla'nın Türkiye'ye özel bir model geliştirmesiyle fiyatının ciddi oranda düşmesi, elektrikli araçlarda rekabeti artıracaktır. Diğer markalarda da fiyat indirimleri görmeye başlayabiliriz. Bu gelişme de tüketicinin rüzgârı belirlediğinin en net kanıtı.” açıklamasında bulundu.

 

 

Sektör temsilcilerinden Sarjagel.com Genel Müdürü Selçuk Nazik, elektrikli araç konusunda halen tüketicilerin aklında birçok soru işareti bulunduğunu ve cevaplanması gereken sorular olduğunu ifade etti.

“Bugün Avrupa’da soket başında 13 elektrikli araç düşerken ülkemizde 9 araç düşüyor. 2024’te 30 bine ulaşacak soket sayısıyla çok daha avantajlı duruma geleceğiz.” ifadelerine yer veren Nazik, tüketicilerin kafasında birçok soru işareti bulunduğunu ve doğru cevaplar için otomotiv endüstrisinin geleceğine bakmak gerektiğini iletti.

Tesla’nın 1 milyonluk fiyat indirimi pazarda rekabeti artıracak

Yerli otomobil Togg yanı sıra Tesla’nın ülkemizde satışa sunulması ile ülkemizde 2023 yılında elektrikli araçlar için iki önemli dalga yaşandığını belirten Nazik, “Bu iki marka sayesinde EV’ler oldukça popüler hale gelmeye başladı. Ayrıca Tesla'nın Türkiye'ye özel bir model geliştirmesiyle fiyatının ciddi oranda düşmesi, elektrikli araçlarda rekabeti artıracaktır. Diğer markalarda da fiyat indirimleri görmeye başlayabiliriz. Bu gelişme de tüketicinin rüzgârı belirlediğinin en net kanıtı. Asıl önemli dalgayı ise hafif ticari, mikro elektrikli araçlarla göreceğiz. Henüz ticaret alanında, lojistik ve taşımacılıkta elektrikliler karşımıza çıkmıyor. Bu araçlar yollarla buluşursa ve Eğer Çinli araçlar için gelen regülasyonlar esnetilirse, Togg’un seri üretim adetleri ve teknik servis ağı artırılırsa, çok daha fazla elektrikli araçtan söz edebiliriz.” dedi.

“Hiçbir üretici rüzgâra karşı yürümek istemez”

2023 yılında tüm Dünya’da EV satışları bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında artış göstererek 14 milyon 182 bin adete ulaştığını, pazar payının ise yüzde 15,8 olarak kayda geçtiğini de aktaran Nazik, “9,3 milyon, yani yüzde 65’i Çinli olan, Çin’in domine ettiği bir pazara karşılık hibritlerin payı da yüzde 30 olarak kayda geçti. Ülkemizde yılbaşında hayata geçen yönetmeliğin ve Avrupa’nın Çinli markalara olan sıkı politikaları 2024 yılında sürücüleri hibrit araçlara yöneltmeye başladı. Ancak endüstrideki rüzgârı asıl yönlendirecek ve tayin edecek olan tüketiciler olacak ve Vergi avantajları sebebiyle neredeyse yüzde 50 daha ucuz olan, 1000 km menzile ve yüksek konfora sahip elektriklileri Çin’in yanı sıra

 

Avrupa ve Türkiye’de tüketicilerin keşfetmesi ile elektrikliye dönüşüm hızlanacak. Hiçbir üretici de rüzgâra karşı durmak istemez. EV araçlarda artık keskin bir düşüş veya yükseliş yerine daha dengeli bir satış grafiği göreceğiz.” şeklinde öngörüsünü paylaştı.

 
Continental Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Çalışıyor
 
Automechanika İstanbul, Ülke İhracatına Sağladığı Katkı ile Birlikte Otomotiv Endüstrisinin Geleceğine de Işık Tutuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek Faiz Otomotivde Ticareti Tıkadı!
Ülkemizde yükselen mevduat faizi oranlarının etkisiyle ikinci el otomobil ...
Elektrikli Araçların Periyodik Bakımları Nasıl Yapılır?
Günümüzde çevre dostu ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılan önemli ...
Doğuş Otomotiv Plus ‘Havadan Sudan Kuştan’ Sohbetleri Sunar…
Doğuş Otomotiv Plus’ın doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş’le ...
 
Stellantis Sürdürülebilir Mobiliteyi Herkes İçin Daha Kolay Hale Getiriyor!
Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Stellantis, yeni ...
Daha Güvenli Yollar için: Bosch, Üretken Yapay Zekayla Yeni Sınırları Keşfetmek için Microsoft'la İş Birliği Yapıyor
Hiçbir sürücünün istemeyeceği bir senaryoda yola yuvarlanan bir top ve ...
Mercedes-Benz, She’s Mentoring Programı ile Genç Kadınları Destekliyor
She’s Mercedes, 2015 yılından bu yana dünya genelinde 70’i aşkın ülkede ...
 
Mercedes-Benz İçin Dört Yeni Su Pompası Modülü
Motorservice, Pierburg'un dört yeni su pompası modülünü üretim programına ...
Stellantis Avrupa’da 2023 Yılında da Güçlü Şekilde Büyüdü!
Stellantis, Avrupa (AB29) toplam pazar satış sıralamasında ikincilik ...
Elektrikli Araç Bakımı Euromaster’dan Sorulur!
Michelin Grubu çatısı altında profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwsrcşoförKamyonkamyonumtruck haberler sondakikafahrer