Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
28 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

"Yol Olmadan Hizmet Götüremeyiz Dedik"

 Yol Olmadan Hizmet Götüremeyiz Dedik

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulaştırma politikaları denildiğinde artık sadece milli sınırlar içinde bir projeksiyondan değil, kaçınılmaz olarak daha büyük bir resimden, daha büyük bir projeksiyondan bahsedilmesi gerektiğini söyledi.

''Hedef 2023'' sloganıyla gerçekleştirilen 10. Ulaştırma Şurası Haliç Kongre Merkezinde başladı.

Erdoğan, şuranın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ve İstanbul'un, doğunun batıya, batının da doğuya açılan kapısı olduğunu belirterek, bütün ticaret yollarının, göç yollarının, bilginin, kültürün, felsefenin, düşünce trafiğinin ana güzergahı olmuş bu ülkede ve bu şehirde böyle bir bilgi şöleninin yapılmasından heyecan duyduklarını ifade etti.

Türkiye'nin bir merkez ve köprü ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Ancak Türkiye, yolcuların sadece gelip geçtiği değil, her geçişlerinde bu topraklara bir şeyler kattıkları, daha çok da bu topraklardan etkilendikleri bir köprüdür'' dedi.

Erdoğan, batının köklü demokrasileri ve pazar ekonomileriyle doğunun genç demokrasilerini, Karadeniz ile Akdeniz'i, NATO ile İslam dünyasını, gelişmiş ülkelerle, gelişmekte olanları, farklı kıtaları birbirine bağlayan, birbiriyle buluşturan bir dostluk ve ticaret köprüsü olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin, medeniyetlerin etkileşimine ve ittifakına inanan, farklı dinlerin, kültürlerin, toplulukların birbiriyle tanışmasına, kaynaşmasına, tarihten devraldığı birikim ve misyon çerçevesinde öncülük eden bir ülke olduğunu kaydetti.

Sonuncusu 1998 yılında gerçekleştirilen, bundan önceki 9 şuranın ulusal ölçekte düzenlendiğini belirten Erdoğan, bu yıl şuranın boyutlarını daha da genişleterek uluslararası bir platforma taşınmasını arzuladıklarını dile getirdi. Erdoğan, ''Ulaştırma sektörü veya ulaştırma politikaları dediğimizde artık sadece milli sınırlar içinde veya milli sınırlar dahilinde bir projeksiyondan değil, kaçınılmaz olarak daha büyük bir resimden, daha büyük bir projeksiyondan bahsetmek durumundayız'' diye konuştu.

Dünyanın adeta küresel bir köye dönüştüğünü, coğrafi sınırların ortadan kalktığını, siyasi sınırların şeffaflaştığını, psikolojik sınırların adeta buharlaştığını kaydeden Erdoğan, ''Artık yeni bir yüzyıla adım attık. Artık geçtiğimiz yüzyıldan daha ileride hangi tür adımları atabileceğimizi tartışmalı. Bu yönde projeler gerçekleştirmeliyiz. Bunun için de hiç şüphe yok ki ulaştırma faaliyetlerini artık yalnızca ulusal boyutlarda değil daha da ileri giderek, bölgesel ve küresel çaplarda ele almamız kaçınılmazdır'' dedi.

''YOL OLMADAN HİZMET GÖTÜREMEYİZ DEDİK''

Başbakan Erdoğan, bundan 7 yıl önce büyük ölçekli bir kalkınma hamlesi başlattıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ülkemizin her alanda daha ileri bir noktaya ulaşması, küresel rekabet gücünün artması, dünya ekonomileri içerisinde çok önemli bir seviyeye ulaşması, dünya liginde hak ettiği seviyelere gelmesi için kapsamlı bir kalkınma planını uygulamaya başladık ve bu yolda büyük mesafeler kaydettik. Ulaştırma politikalarımızı ülkemizin kalkınmasında merkezi bir konuma yerleştirdik. Yol, medeniyettir dedik. Hatta bunun yanında bir de su medeniyettir dedik. 21. yüzyılda gidemediğimiz yer, ulaşamadığımız bölge olmamalıdır, olamaz dedik. Bu yüzyılda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de uzak, ulaşılamaz, ücra gibi kavramların artık geçerliliğini yitirmesi gerektiğine inandık. Yol olmadan, hızlı, kaliteli, güvenli bir ulaşım ağı olmadan ülkemizin herhangi bir yerleşim birimine hizmet götüremez; illerimizi, ilçelerimizi kalkındıramayız dedik. Aynı şekilde, yol olmadan, ulaşım imkanlarını çeşitlendirmeden, daha çağdaş, daha yüksek standartlara ulaştırmadan, komşularımızla bölge ülkeleriyle dünya ile sağlıklı bir iletişim kurmamızın mümkün olmayacağına inandık.''

Geçmişe bakıldığında bütün büyük medeniyetlerin inşa ettikleri yollarla anıldığına, bu yolların adeta o medeniyetlerin sembolü haline geldiğine dikkati çeken Erdoğan, bütün bu yolların uygarlıkların kaynağı olduğunu, kültürler arası alışverişin, halklar arası iletişimin, ticaretin, dostluk ve barışın güçlenmesinde son derece belirleyici olduğunu, bugün de durumun farklı olmadığını kaydetti.

Erdoğan, ''Yollar sadece ülkeleri ve şehirleri değil, toplumları da birbirine bağlayan medeniyet köprüleri olmaya devam ediyor. Ulaştırma alanında imkanlarını geliştirmiş, çeşitlendirmiş olan ülkelerin, kalkınmayı yaygınlaştırmak, ticareti geliştirmek konusunda önemli mesafeler aldığını görüyoruz. Bununla birlikte kültürel temaslar, etkileşimler de en üst seviyeye çıkıyor ve standartlar yükseliyor. İşte bu gerçekler doğrultusunda ulaştırma alanında yapılmamışları yapmayı artık kaçınılmaz bir gereklilik olarak gördük ve kendi tarihimizin en önemli ulaştırma projelerini ardı ardına hayata geçirmeye başladık'' diye konuştu.

 ''ULAŞIM AĞIMIZA ÇAĞ ATLATTIK''

 Türkiye'nin on yıllar boyunca ciddi bir ulaştırma sıkıntısı yaşadığına işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna ulaşımın, ister kara, deniz, hava ya da demir yoluyla olsun son derece meşakkatli, tehlikeli ve uzun sürelere, büyük bedellere mal olan bir durum arz ettiğini kaydetti.

 Erdoğan, 7 yıl önce Türkiye'nin bölünmüş yol ağının 6 bin kilometre civarında olduğunu, dünyanın en önemli pazarlarına, en önemli ekonomilerine bu kadar kısa mesafede olmasına rağmen bölünmüş yol ağının düşük seviyelerde olmasını kabullenemediklerini, 15 bin kilometrelik duble yol, bölünmüş yol hedefi ortaya koyduklarını dile getirdi.

Hızlı, rasyonel bir eylem planıyla birlikte 6 bin kilometrelik bölünmüş yol ağına, 7 yılda 10 bin 600 kilometre ilave ederek, bölünmüş yol ağını yaklaşık 16 bin 700 kilometreye çıkardıklarını aktardı.

Erdoğan, yol güvenliği konusunda kaydettikleri gelişmelere ilişkin olarak ise şunları söyledi:  ''Kara yollarında ölümlü kaza oranı, bu yollar sayesinde yüzde 80 oranında azaldı. Son 7 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, yurt içindeki ulaşım ağımıza deyim yerindeyse tam manasıyla çağ atlattık. Sadece yurt içindeki ulaşım imkanlarına çağ atlatmakla kalmadık. Komşu ülkelerle yaptığımız uluslararası projelerle ulaşımda ciddi bir küresel entegrasyona da adım atmış olduk.''

 
Otomotivciler Hurda Teşviki İstiyor
 
Kamyoncuyu Af da İkna Edemedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Lojistik 2025
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srckamyonumsondakikatürkiyetreylerkamyoncutruckbusfahrer