Yakın zamanda yapay zeka navigasyon uzmanı Sevensense'nin satın alınması da dahil olmak üzere ABB'nin yapay zekaya yaptığı yatırımlar ile teknolojinin daha hızlı, daha akıllı ve daha esnek lojistik otomasyonu için yeni fırsatlar açan robotik çözümlerin geliştirilmesini sağladığı görüldü.
ABB Robotik Endüstriler İş Kolu Genel Müdürü Craig McDonnell, "Odak noktamız, işletmelerin lojistik uygulamalarındaki yapılandırılmamış görevlerin otomatikleştirilmesiyle ilgili zorlukların üstesinden gelmelerini sağlayan robotik çözümler geliştirmektir. Standımızda, robotlarımızın yeteneklerini ve performansını artırmaya yönelik yatırımımızı ve bunun sistem entegratörleri, hat kurucuları ve son kullanıcıların lojistik uygulama gereksinimleri için ölçeklenebilir, uyarlanabilir ve entegre robotik çözümler sunduğunu sergiledik" dedi.
LogiMAT, Görsel SLAM navigasyonunu (Görsel Eşzamanlı Yerelleştirme ve Haritalama) içeren birçok ABB mobil robotunun ilki olan Flexley Tug T702 otonom mobil robot (AMR) dahil olmak üzere bu teknolojilerin örneklerini içerecek. Konumlandırma ve haritalama gerçekleştirmek için yapay zeka destekli 3D görüntü işleme sistemi kullanan Flexley Tug, çevresine göre akıllı navigasyon kararları alıyor.
Canlı demo gösteriminde, Flexley Römorkör ile ABB'nin Robotik Palet Boşaltıcısını birleştiren bir boşaltma hücresi yer aldı. Hücrede, ABB portföyündeki teknolojilerin karmaşık paletten çıkarma görevlerini yerine getirmek için hızlı, esnek ve ölçeklenebilir çözümler oluşturmak üzere nasıl çözüm sağladığı gösterildi. Birden fazla kutu tipini ve palet konfigürasyonunu tanıyabilen gelişmiş makine görüntü işleme ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanan Robotik Palet Boşaltıcısı, 2,8 metre yüksekliğe kadar olan paletleri saatte 750 çevrime kadar hızlı bir şekilde işleyebiliyor.
ABB'nin dijital köşesinde ise ayrıca şirketin robotların programlanması ve çalıştırılmasında zaman, çaba ve karmaşıklığı ortadan kaldıran yazılım araçları paketi de sergilendi. Sergilenen dijital çözümler arasında, müşteriye özel uygulamaların minimum programlama çabasıyla esnek şekilde yapılandırılmasına olanak tanıyan PC tabanlı bir yazılım çerçevesi olan ABB'nin Application Controller’ın yanı sıra ABB'nin RobotStudio® programlama ve simülasyon yazılım paketi de yer aldı. Standda ayrıca ilk kez ABB'nin yeni AMR Studio® programlama aracı da sergilendi. Kullanıcıların AMR'leri için hiçbir programlama bilgisi gerektirmeden kolayca rota ile iş oluşturabilmesine ve değiştirebilmesine olanak tanıyan araç, tipik navigasyon sistemlerine kıyasla devreye alma maliyetlerini yüzde 20'ye kadar azaltmak için kullanılabiliyor.
Bu ürünler, paletleme ve palet bozma, sipariş toplama, depolama, koli ile paket sıralama ve sevkıyat dahil olmak üzere lojistik uygulamalarına yönelik kapsamlı robot teknolojileri portföyünün bir parçası. ABB, endüstriyel uygulamalara yönelik öncü robotik teknolojiler geliştirmedeki 50 yıllık deneyimiyle desteklenen, Lojistik Küresel Çözüm Merkezi aracılığıyla sağlanan uzmanlıkla, pazardaki değişimler operatörleri işleri kolaylaştırmanın onların süreçlerine ait yeni yolları bulmaya iterken, otomatik çözümlere yönelik artan talebin karşılanmasına yardımcı olmak için de iyi bir konuma sahip.
McDonnell, "Tüketici taleplerindeki değişen küresel eğilimler, tedarik zincirlerini yerelleştirmek için yakın ve yeniden yüklemelerin artması ve mevcut işgücünün artan sıkıntısı, küresel lojistik otomasyon pazarında 2029* yılına kadar öngörülen %9,9'luk büyümeye katkıda bulunan faktörlerdir" diye ekledi.
“Müşterilerimizin, operasyonlarını robotik otomasyon yoluyla dönüştürürken destekleyebilmek için en son teknolojileri geliştirmek üzere yatırım yapıyoruz. Bu teknolojileri ve uzmanlığımızı ürün toplama, palet boşaltma ve intralojistik gibi yapılandırılmamış görevlerin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için uygulayarak, lojistik süreçlerinin daha önce mümkün olmayan bir şekilde otomatikleştirilmesine yardımcı olabiliriz."
Yapay zeka destekli robotik çözümlerin lojistik otomasyonunu dönüştürme potansiyeli, ABB Robotik Küresel Portföy Yöneticisi Julian Broechler ve Sevensense Ürün Sorumlusu Marcin Dymczyk tarafından yapılacak açılış konuşmasının da teması olacak. 21 Mart Perşembe günü saat 13:30'da Salon 8'deki Forum Güney'de gerçekleşecek olan konuşmada uzmanlar, yapay zeka destekli robotların lojistik uygulamalarında esnekliği en üst düzeye çıkarmanın yeni yollarını nasıl sunduğunu açıkladı.
LogiMAT ayrıca ABB tarafından yakın zamanda satın alınan yapay zeka navigasyonunda lider Sevensense'i de içerecek, otonom mobil robotlar için kolaboratif navigasyon teknolojisini sergiledi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |