Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
10 Aralık 2011 Cumartesi - 10:08

AFET LOJİSTİĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI

UND tarafından düzenlenen “Afet Lojistiğinin Önemi” konulu panel 09 Aralık Cuma günü logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM temsilcisi Nilay Ergenç, Türk Kızılayı Altıntepe Tıp Merkezi Müdürü Bayram Emir, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu ve O2LC Danışmanlık Genel Müdürü Oruç Kaya konuşmacı olarak katıldığı panelde; hem ülkemizde afet lojistiği ile ilgili yapılan çalışmalar masaya yatırıldı, hem de bu konudaki eksiklikler ve yapılması gerekenler tartışıldı.

AFET LOJİSTİĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya; konuşmasında lojistik sektörünün temsilcisi bir dernek olarak afet lojistiğinin öneminin altını çizerek bu konuda atılması gereken adımlar olduğunu belirtti. Kaya konuşmasına, “Dernek olarak elimizi taşın altına koyarak afet lojistiği konusunda eğitimler vereceğimiz bir proje hazırlıyoruz. Burada bulunan kurumların da desteği ve bilgisine başvurarak oluşturmaya başlayacağımız bu projenin detaylarınıda önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracağız.” Dedi.
 
Mine Kaya’nın ardından söz alan İTÜ Afet Yönetimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu konuşmasında, Türkiye’de uygulanan kriz yönetimiyle afetlerle başa çıkılamayacağını belirtirken, “Afet yönetiminde önemli olan kriz yönetmek değil, afet öncesinde risk yönetimi yaparak riski azaltıp afetlere hazırlık yapmak.” dedi. Afet yönetiminin bir bilim dalı olduğuna değinen Kadıoğlu, “Afet yönetimi, yalnızca bir kurumun görevi değil. Tüm ülke kaynakları beraber çalışarak her kurum kendi üzerine düşeni yaparsa afet yönetimi yapılır.” dedi.
 
 
 
Afet lojistiğinin yönetiminin süreçlerini sıralayan Kadıoğlu; “Afet öncelikle zarar azaltma ve hazırlık aşamaları uygulanırken afet sonrasında müdahale ve iyileştirme aşamaları bulunuyor. Biz dünyadan farklı olarak işin müdahale ve iyileştirme kısmı ile ilgilenirken, zarar azaltma ve hazırlık aşamalarına gerektiği kadar önem vermiyoruz. Afetle mücadelede asıl önemli olan kabul edilemez riski azaltıp tolere edilebilir risk haline getirmek olmalıdır.”
 
Kadıoğlu’nun ardında kürsüye gelen O2LC Danışmanlık Genel MüdürüOruç Kaya, afet lojistiği ile ilgili yapılması gerekenler ile ilgili önerilerde bulundu. Kaya; “AFAD Bünyesinde Afet Lojistik Daire Başkanlığı kurulmalı. Bu kurumun çatısı altında öncelikle ayrı bir afet lojistiği harekat planı hazırlanmalı. Ayrıca; senede en az iki kere afet lojistiği tatbikatları yapılmalı, bütün lojistik faaliyetleri tek elden yönetilmeli, afet sonrası için gerekli lojistik alt yapı oluşturulmalı. Bunların yanı sıra; birinci ve ikinci afet bölgelerinde soğuk hava depolarının da dahil olduğu A Klas Afet depoları kurulmalı, bu depolar yazılım dahil gerekli ekipmanları içermeli.” dedi. Önerilerine Lojistik Afet Timi kurulmasını ekleyen Kaya, Amerika’da bulunan American Logistics Aid Network sistemini örnek olarak verdi.
 
Oruç Kaya’nın ardından söz alan AKOM temsilcisi Nilay Ergenç ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütünleşik afet yönetim sistemindeki lojistik çalışmalarını anlattı. AKOM olarak afet ve acil durum planlarının hazır olduğunun altını çizen Ergenç; olası bir depremde AKOM bünyesinde herkesin kendi görevinin bilincinde olduğunu belirtti. Kapanış konuşması için kürsüdeki yerini alan Kızılay Başkan Vekili Bayram Emir, Türk Kızılayı’nın uyguladığı lojistik sisteminin uygulamasını ve akışını anlattı. Lojistik yönetiminin afete müdahalede en önemli konu olduğuna değinen Emir, Van Depremi sonrasında ortaya çıkan koordinasyon eksikliklerini örneklerle anlattı. Türkiye nüfusunun %42’sinin deprem kuşağında yaşadığını hatırlatan Emir, “Bu gerçekten hareketle ülkemizi afetle mücadeleye hazır hale getirmemiz gerekmektedir.” dedi.
Geçtiğimiz ay yaşanan Van Depremi sonrasında organizasyonel aksaklıklar sebebiyle toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine doğru zamanda ulaştırılamaması afet lojistiğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.  UND tarafından düzenlenen bu panel; devletin ilgili kurumları, STKları ve üniversitelerin bir araya getirerek afet lojistiği konusunda atılması gereken adımların ortaya konulduğu bir platform yarattı.  

 
U.N Ro-Ro, Köstence Hattı ile Karadeniz’e Açılıyor
 
Doğuş Otomotiv “TRAFİK HAYATTIR!” dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
U.N Ro-Ro, Köstence Hattı ile Karadeniz’e Açılıyor
Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan deniz otoyollarını sunan U.N Ro-Ro, uzun ...
Otomotiv sanayinin buzdolabı ve ısıtıcı üreticisi, ELTESAN
ELTESAN, SolidWorks ile katkı payını artırıyor. ELTESAN’a SolidWorks ...
Michelin, “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle servis şoförlerini eğitecek
Michelin, Türkiye’ye olan bağlığını “İyi Dersler Şoför Amca” sosyal sorumluluk ...
 
Ford Cargo Midilli Serisi yılın en iyi lojistik kamyonu
8-10 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ...
Iveco’dan İzmir Bornova’da yeni showroom açılışı
Iveco Araç’ın İzmir Torbalı bayisi Musal Otomotiv düzenlenen bir tören ...
SRC İÇİN ÖNEMLİ DUYURU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı' ndan önemli duyuru... Bakanlık ...
 
UBAK İZİN BELGESİ
UBAK İZİN BELGESİ DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİR 2012 ...
2012 YILI UBAK İZİN BELGESİ
2012 YILI UBAK İZİN BELGESİ DEĞERLENDİRME LİSTESİ YAYIMLANMIŞTIR. UBAK ...
Otomotiv Sanayi Kasım-2011 sonuçlarına göre...
2011 YILI OCAK-KASIM DÖNEMİ PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT 2011 yılı Ocak–Kasım ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Pazar
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatsrckamyoncusondakikaşoförkamyonumtreylernewsbus