Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
30 Mart 2013 Cumartesi - 10:04

Action Madencilik “Allison” Dedi

Allison şanzımanlar, Batı Avustralya’da maden mühendisliği hizmeti veren Action Madencilik için operasyonlarının verimliliğini, kamyon ve sürücülerin ise güvenliğini arttırıyor.

Action Madencilik “Allison” Dedi

Batı Avustralya’da yer alan ve maden mühendisliği alanında en büyük firmalardan biri olan Action Madencilik, Avustralya’daki madenler için tasarlanan Hino maden kamyonlarında Allison tam otomatik şanzımanların uygun seçim olduğunu onayladı. Action Madencilik, Perth yakınlarındaki Hazelmere’da bulunan büyük mühendislik ve hizmet tesisinde 26 tonluk, 280 hp olan Hino 500 6x4 şasili kamyonlara farklı maden modülleri ve su tankları uyguluyor.
Barry Cook, Action Madencilik Hizmetleri İş Geliştirme Müdürü, Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hino’ların, emek isteyen Avustralya’nın taşra bölgelerindeki maden ocakları için mükemmel bir seçim olduğunu belirtti. Cook açıklamasında; “Action olarak yıllardır Hino satın alımı gerçekleştiriyoruz. Ancak görüş açımızı genişletmenin zamanı gelmişti. Hino’dan sağladığımız verimliliği, iş alanımız için en ideal kamyon paketini oluşturmak üzere geliştirmeye karar verdik,” dedi.
Cook açıklamasına; “Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hino 500 Serisi’nin işimiz için en ideal kamyon olduğunu gördük. En yakın rakibine oranla iki ton daha fazla taşıma kapasitesine sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bir su kamyonunda tekrar dolum olmadan önce ekstra 2000 litre (528 galon) su taşıma avantajı sunuyor,” diye devam etti.
Action Madencilik, Allison 3500R otomatik şanzıman donanımlı 140 adet yeni Hino’yu geçtiğimiz günlerde teslim aldı. Action, bu kamyonların madencilik şirketlerine, kiralama acentelerine veya maden bölgesine özel hizmet veren müteahhitlere satışını gerçekleştirmeden önce maden bölgesinin gereksinimlerine göre su tankeri veya madencilik hizmetleri modüllerini uyarlıyor.
Cook; “Allison tam otomatik şanzımanlar, sattığımız araçları madencilik hizmetleri için en ideal hale getiren bazı avantajlar sunuyor. Kamyonlar, özellikle su tankeri modüllü olanlar, çoğu zaman maksimum BAA (Brüt Araç Ağırlığı) ile yükleniyor. Allison şanzımanlar bu koşullarda hizmet veren araçlara daha iyi bir başlangıç torku ve dik maden çukurlarında daha kolay tırmanma kabiliyeti sağlıyor. Tüm bunlar Allison tork konvertörü sayesinde gerçekleşiyor,” dedi.
Su tankları ve madencilik modülleri, Action tarafından Hazelmere tesislerinde tasarlanıp üretiliyor ve tercih edilen Hino modelleri standart fabrika çıkışı olarak Allison 3500R tam otomatik şanzımanlarla donatılıyor. Action teslimatı aldığında, Hino kamyonlar Allison mümessili olan Heavy Automatics’e gönderilip, dik yokuşlarda ve geniş madenlerde daha iyi işletim sonucu almak için 3500R Serisi retarderlı şanzımanların donanımı hazırlanıyor.
Cook; “Genellikle, çukura inerken güvenliği arttırdığı, fren hasarlarını ve bakım aralıklarını azalttığı için Allison hidrolik retarderler tercih ediliyor. Otomatik şanzımanlar aynı zamanda aktarma organlarının yanlış kullanımını engelleyip, debriyaj ve vites kutusunu ortadan kaldırarak, aracın ve diğer organlarının daha uzun hizmet ömrü olmasını sağlıyor,” diye ekledi.  
Allison hidrolik retarderlerin yanı sıra, Action Madenciliğin Hino’larında PTO da bulunuyor ve kamyonun motoru çalışırken alınan enerji ile farklı uygulamalar için araçta bulunan diğer ek ve aksesuarlara güç veriyor.
 

 
1 Milyonuncu Ford Transit Connect
 
Kılıçlar’dan BYM’ye 2 Adet Stralis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 Milyonuncu Ford Transit Connect
Türkiye’nin lider otomotiv firmalarından Ford Otosan’ın mühendislik gücü ...
Serin’den İnanç Nakliyat’a 6 Treyler
Serin Treyler, merkezi Konya’da bulunan İnançlar Nakliyat A.Ş.‘ye 6 adet ...
Çilemiz Ne Zaman Bitecek
Devletten aldıkları belgeleri ve ödedikleri vergilerle yasal olarak çalışan ...
 
Ups Vietnam’ı Dünyaya Bağlıyor
UPS, geçtiğimiz günlerde, iki ekspres taşımacılık şirketinin ortak girişimi ...
GEFCO- Honda İşbirliği
Otomotiv lojistiği sektörünün liderlerinden GEFCO Türkiye ile Japon Otomotiv ...
Akçansa Filosunu MAN ile Güçlendirdi
Türkiye’nin en büyük çimento üreticilerinden Akçansa, gerçekleştirdiği ...
 
Bosch Bujileri 111 Yaşında
Güvenli ateşleme’nin mucidi Bosch, 111 yılda ürettiği 11 milyar buji ile ...
Yeni, Goodyear “EfficientGrip Performance”
Goodyear, SUV’lerden kompakt şehir arabalarına kadar tüm otomobiller için ...
Türkiye–Macaristan KUKK Toplantısı
Türk-Macar KUKK toplantısı 26-27 Mart 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Vize İçin Çözüm Önerileri
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyedikkatfahrertrucklkwşoförnewstreylersrc