Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
3 Eylül 2013 Salı - 08:29

Balo İzmir'de Tanıtıldı !

BALO, uluslararası tarifeli blok tren taşımacılık faaliyetlerine yönelik ilk şirket tanıtım toplantısını, 1856 yılında Anadolu’da ilk demiryolu hattının döşendiği İzmir’de gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçecek proje ile ilgili bir açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin değerlendirmesinde, bugüne kadar Anadolu sanayicisinin ürünlerini, ulaşım sorunları ve sistem olmaması nedeniyle demiryoluyla Avrupa'ya ulaştıramadığını belirterek, özellikle nakliye masraflarının Anadolu'daki sanayicilerin rekabet gücünü engellediğini söyledi. Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması olmasına karşın, bu avantajı sadece batı bölgesindeki illerin kullanabildiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "İstanbul, ihracatının yüzde 51'ini, İzmir yüzde 61'ini, Bursa yüzde 78'ini Avrupa'ya yaparken, Anadolu'nun ortasındaki Konya yüzde 33'ünü, Gaziantep ise sadece yüzde 24'ünü Avrupa'ya gerçekleştirebiliyor. Yani, nakliye masrafları rekabet gücünü azalttığı için Anadolu, Gümrük Birliği'ne giremiyor. BALO Projesi ile bu sorunu çözeceğiz" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU:ANADOLU SANAYİCİSİNİN REKABET GÜCÜ ARTACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçecek proje ile ilgili  bir açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin değerlendirmesinde, bugüne kadar Anadolu sanayicisinin ürünlerini, ulaşım sorunları ve sistem olmaması nedeniyle demiryoluyla Avrupa'ya ulaştıramadığını belirterek, özellikle nakliye masraflarının Anadolu'daki sanayicilerin rekabet gücünü engellediğini söyledi. Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması olmasına karşın, bu avantajı sadece batı bölgesindeki illerin kullanabildiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "İstanbul, ihracatının yüzde 51'ini, İzmir yüzde 61'ini, Bursa yüzde 78'ini Avrupa'ya yaparken, Anadolu'nun ortasındaki Konya yüzde 33'ünü, Gaziantep ise sadece yüzde 24'ünü Avrupa'ya gerçekleştirebiliyor. Yani, nakliye masrafları rekabet gücünü azalttığı için Anadolu, Gümrük Birliği'ne giremiyor. BALO Projesi ile bu sorunu çözeceğiz" dedi

İlk yük treninin 8 Eylül'de Münih'e hareket edeceğini belirten Hisarcıklıoğlu, artık sanayicilerin ürünlerini demiryolu taşımacılığıyla daha uygun navlunlarla Avrupa'ya yollayacağını, Anadolu'nun farklı illerinden Bandırma'ya tarifeli olarak gidecek trenlerin, Marmara Denizi'ni geçerek Tekirdağ'a ulaşacağını ve Tekirdağ'dan itibaren Avusturya Devlet Demiryolları ile yaptıkları iş birliğiyle yüklerini Münih ve Köln'e ulaştıracaklarını söyledi. Zamanla diğer Avrupa ülkelerine de yük taşımacılığının başlayacağını ve Anadolu'nun bazı illerinde yük toplama merkezleri kuracaklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Batı ile Anadolu'daki sanayicimiz arasında kilometrelerce uzaklık farkına rağmen, Almanya'ya gidecek bir tır hacmindeki yükün navlun farkı ortalama olarak 125-200 avroya kadar düşecek. Böylelikle yabancı yatırımcı, lojistik sorunlarını çözmeye başlayan Anadolu'ya daha çok ilgi gösterecek, yeni yatırımlar ile bölge, katma değeri yüksek ihraç ürünleri satar durumuna gelecektir. Hedefimiz, tarifeli blok tren taşımaları organize ederek Anadolu'dan Avrupa ve İskandinavya'ya ve devamında Pakistan treni ile bağlantı sağlayarak, Orta Asya ve Uzak Doğu'ya demiryolu ile yük taşıma faaliyetlerine başlamak."

 
Corolla'nın Tasarımında Türk Tüketicisi Katkısı
 
Yola Saçılan Asfalt Kazaya Neden Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Corolla'nın Tasarımında Türk Tüketicisi Katkısı
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim ...
MARMARAY’A KARDEŞ PROJE GELİYOR
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'a kardeş bir proje daha olduğunu, ...
Türkiye- Ukrayna Kukk Toplantısı Yapıldı
Türkiye-Ukrayna KUKK Toplantısı 28-29 Ağustos 2013 tarihlerinde Kiev’de gerçekleştirilmiştir.
 
Anadolu Jet Kocaeli Uçuşları Başladı
Halkın havayolu Anadolu Jet, Anadolu’yu birbirine bağlamaya devam ediyor. ...
Pegasus'tan Kış Fırsatları
Cazip kampanyalar ve erken bilet alımı ile uçmayı ulaşılabilir hale getiren ...
Borusan Otomotiv Motorsport'ta Lider
Türkiye Pist Şampiyonası’nın 4. ayak yarışları 31 Ağustos-01 Eylül tarihlerinde ...
 
Hankook Mercedes S Serisi Tedarikçisi !
Hankook Daimler AG tarafından yeni Mercedes-Benz S Serisi için orijinal tedarikçi olarak seçildi
Şoförsüz Kamyon Kaza Yaptı
Uşak’ta, park halindeyken frenleri boşalan kamyon şoförsüz olarak 800 metre giderek kaza yaptı.
Büyük Araçlara 'Yasak Yolda' Kaza !
Zekeriyaköy'de düğüne gidenleri taşıyan otobüs devrilmesi sonucu 5 kişinin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Vize İçin Çözüm Önerileri
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikasrckamyonumtreylertrucktürkiyekamyoncufahrerKamyon