Satış sonuçları yaklaşık 1,2 milyar Avroluk döviz kuru etkisi nedeniyle olumsuz yönde etkilendi. Elde edilen ilk rakamlara ilişkin Ludwigsburg, Almanya’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bosch yönetim kurulu başkanı Dr. Volkmar Denner şu açıklamasında: “Büyüme tahminlerimizi aşarak kârlılığımızı tahminlerin üzerinde arttırdık. 2017’de satışlarımız hiç olmadığı kadar yüksek bir düzeye ulaştı.” dedi. Yenilikçilikteki gücü ve bağlanabilirliğe odaklanan stratejisi sayesinde Bosch büyüme yolunda ilerlemeye devam ediyor. Denner ayrıca şunları kaydetti: “Bağlanabilirliğin potansiyelini daha erken bir aşamada fark ettik ve şimdi bunu bir iş başarısına dönüştürüyoruz.” CFO ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Dr. Stefan Asenkerschbaumer konuşmasında; “Bosch’un temel iş alanlarındaki başarısı önde gelen bir IoT teknolojisi ve mobilite çözümleri tedarikçisi olma yolundaki çalışmalarını finanse ediyor.” dedi. Gelecek yıla ilişkin olarak Bosch; şirket bağlanabilirliği, fabrikalar, binalar ve şehirler gibi başka alanlara da bağlanabilirlik getirmek ve mobiliteyi dönüştürmek için çok sayıda fırsat olacağını öngörüyor. Denner dijital dönüşüm için şirket kültürünün dönüştürülmesinin önemini de vurguladı.
Çalışan sayısı 400.000’i aştı
2017 yılında Bosch Grubu’nun işgücü dünya genelinde 11.200 kişi arttı. 31 Aralık 2017 itibarıyla, Bosch Grubu 400.500 kişi istihdam ediyor. Dünyanın farklı yerlerinde binlerce yazılım ve bilişim uzmanı Bosch lokasyonlarında çalışıyor.
Sanayi 4.0 işletme birimi kuruldu
Bosch, ağa bağlı endüstride, yani Sanayi 4.0’da muazzam bir satış potansiyeli görüyor. Yeni bir işletme birimi olan Bosch Ağa Bağlı Endüstri Ocak 2018 itibarıyla 500 çalışanla faaliyet göstermeye başladı. Bosch, özellikle yazılım ve hizmetlerle ilgili olmak üzere, tüm Sanayi 4.0 aktivitelerini ve uzmanlığını burada toplayacak. Bosch, daha sonra, Sanayi 4.0 uygulamalarındaki uzmanlığını üçüncü partilere yönelik danışmanlık hizmeti şeklinde sunacak. Bugünden itibaren 2020 yılına kadar şirket Sanayi 4.0’dan yararlanarak satışlarını yaklaşık bir milyar Avro oranında arttırmayı hedefliyor.
Bağlanabilirlik temel zorluklara çözüm sağlıyor
Bosch CEO’su Denner nesnelerin interneti aracılığıyla bağlanabilirliğin önemini vurguladı: “Gezegenimiz ancak acil sorunlara yenilikçi çözüm bulabilirsek milyarlarca insana yaşanabilir bir ev sunabilir.” Bosch’un, hâlihazırda, nüfus artışı, kentleşme, hava kirliliği ve iklim değişikliği gibi temel zorlukları ele alan yaklaşık 170 farklı IoT projesi var. Denner, “Nesnelerin internetini yaşam kalitesini iyileştirmek amacıyla gerçek dünyayı birbirine bağlamak üzere kullanıyoruz.’’ dedi. Örneğin, 2017’de şirket, 2025 yılına kadar sekiz milyar kişiyi beslemesi ümit edilen akıllı tarımı, yani ağa bağlı tarımı başlattı. Sensörlere dayalı çözümler ve yapay zekâ; kuşkonmaz, çilek, domates ve üzüm yetiştiriciliğinde kullanılıyor. Bosch teknolojisinden, istiridye yetiştiriciliği ve büyükbaş hayvanların otlatılmasında daha fazla verimlilik ve sürdürülebilirlik elde etmek üzere yararlanılıyor. Dijital tarım pazarının 2020 yılına kadar yüzde 70 büyümesi bekleniyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |