Türkiye’nin farklı bölgelerinde pek çok mimari ve iç mimari projeye imza atan, Boytorun Architects, Mercedes-Benz için tasarladığı IT Hizmetleri Merkezi çalışanların motivasyonunu artıracak, sosyalleşmelerine imkan tanıyacak, dinamik ve enerji veren kurgusuyla dikkat çekiyor.
Projenin ve işverenin kendine özgü ihtiyaçlarını ve beklentilerini fonksiyonel ve rasyonel değerler çerçevesinde ele alarak, çağdaş ve özgün tasarımlar yapan Boytorun Architects, otomotiv sektörü için tasarladığı ofis iç mekan projelerinde yeni nesil çalışma ortamlarını yeniden yorumluyor. Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun’un kurucusu olduğu Boytorun Architects’in Mercedes-Benz için tasarladığı IT Hizmetleri Merkezi, çalışanların motivasyonunu artıracak, sosyalleşmelerine imkan tanıyacak, dinamik ve enerji veren kurgusuyla dikkat çekiyor.
Başta kullanılan malzeme ve mobilyalar olmak üzere tüm hacimde renkleri ve formları farklı kompozisyonlarda bütünleştirerek ön plana çıkartmayı amaçlayan Boytorun Architects, Mercedes-Benz Türk IT Hizmetleri Merkezi’ni canlı bitkiler, doğal malzeme kullanımları ve yeşil vurgusuyla sıradanlığı kıran bir anlayışla ele almış.
Çalışanlara doğal bir ortamda olduklarını hissettirmek isteyen mimarlar, toplamda 5900 m2 alanda kurgulanan ve her gün yaklaşık olarak 360 çalışanı ağırlayan Mercedes-Benz Türk IT Hizmetleri Merkezi’nde markanın dinamik ekibinin çalışma tarzıyla bütünleşen ve canlı renk kullanımlarıyla ferahlatılan bir iç mekan yaratmış. Açık ofis alanlarında gün ışığının etkin kullanımını artırmak amacıyla binanın mevcut pencere büyüklükleri yeniden düzenlenmiş.
Çatı katında, açık ofis ve yönetim birimlerinin merkezinden konumlandırılan elips biçimindeki toplantı odası, sadece konumuyla değil aynı zamanda şeffaf kurgusu ve dikkat çekici formuyla da güçlü bir odak noktası tanımlamış. Tasarım sürecinin başından imalatın son aşamasına kadar titizlikle çalışan Boytorun Architects, ahşap malzeme kullanımı ve geçişli çakıl zemin kurgusuyla zenginleştirdiği teras alanıyla çalışanların dinlenmeleri, sosyalleşmeleri ve çeşitli organizasyonlar düzenleyebilmeleri için nitelikli bir alan yaratmış. Kahve molalarının ve ufak toplantıların daha keyifli geçmesi hedefiyle tasarlanan yüksek sırtlı mobilyalar, çalışma alanını hem tanımlayan hem de bölen elemanlar olarak kurgulanmış.
Bina genelinde zemin katların karşılama ve teknik birimlerin bulunduğu alanlar olarak kullanıldığı Mercedes-Benz Türk IT Hizmetleri Merkezi’nde açık ofisler, yönetici birimleri ve sosyal alanlar ikinci ve üçüncü katlarda konumlanmış.